پیشنهاد مرکل برای پایان بحران کره شمالی با مذاکراتی شبیه ایران

صدر اعظم آلمان بر این باور است که بحران هسته‌ای کره شمالی باید در چارچوب مذاکراتی شبیه مذاکرات هسته‌ای ایران حل و فصل شود.

صدر اعظم آلمان بر این باور است که بحران هسته‌ای کره شمالی باید در چارچوب مذاکراتی شبیه مذاکرات هسته‌ای ایران حل و فصل شود.
به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در مصاحبه ای تاکید کرد: من اماده مشارکت در یک طرح ابتکاری دیپلماتیک هستم تا به برنامه هسته ای و موشکی کره شمالی پایان داده شود.
مرکل پیشنهاد داده است تا مذاکرات هسته ای ایران به عنوان یک الگو برای پایان دادن به بحران هسته ای کره شمالی مد نظر قرار گیرد.
کره جنوبی اعلام کرده است که کره شمالی برای انجام آزمایش های موشکی بیشتر آماده می شود. سالگرد تاسیس کره شمالی نزدیک است. کره شمالی به تازگی ششمین آزمایش اتمی خود را انجام داده که بزرگترین آزمایش هسته ای از سال 2006 میلادی تاکنون به شمار می رود.
مرکل در مصاحبه با روزنامه فرانکفورتر آلگماینه که امروز یکشنبه منتشر شده، تصریح کرد: اگر کسی مایل به شرکت ما در مذاکرات باشد، من فورا پاسخ مثبت خواهم داد.
وی به مذاکرات بین قدرت های جهانی و ایران برای دستیابی به توافق هسته ای در سال 2015 میلادی اشاره کرده است. مذاکرات آلمان و 5 کشور عضو دائم شورای امنیت با تهران در نهایت منجر به دستیابی به توافق هسته ای شده است. بر اساس این توافق فعالیت هسته ای ایران محدود می شود و در مقابل تحریم های بین المللی نیز لغو می شود.
مرکل افزود: آن یک زمان طولانی ولی مهم از دیپلماسی بود و در نهایت سال گذشته منجر به پایان خوب شد.
اشاره مرکل به آغاز اجرای توافق هسته ای بین ایران و 1+5 بوده است.
صدر اعظم آلمان اظهار داشت: می توانم چنین فرمتی را برای پایان دادن به منازعه کره شمالی تصور کنم. اروپا و به خصوص آلمان باید برای ایفای یک نقش فعال در این زمینه آماده باشد.
وی تاکید کرد: به نظر من تنها راه برای برخورد با برنامه هسته ای کره شمالی، راهکار دیپلماتیک است. آغاز یک رقابت تسلیحاتی جدید در منطقه به نفع هیچ کسی نخواهد بود. اروپا باید برای دستیابی به یک راهکار دیپلماتیک کاملا متحد باشد و برای اجرای تحریم ها هر کاری را که می تواند انجام دهد.
نظرسنجی ها نشان می دهد که مرکل می تواند در انتخابات سراسری 24 سپتامبر برای چهارمین بار قدرت را کسب کند. وی نسبت به رقیب جدی اش از حزب سوسیال دموکرات، پیشتازی دو رقمی دارد.
مرکل طی روزهای اخیر با شی جین پینگ رئیس جمهور چین و شینزو آبه نخست وزیر ژاپن درباره کره شمالی صحبت کرده است. این روزنامه آلمانی به نقل از منابع ناشناس اعلام کرده است که مرکل قرار است دوشنبه با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز گفتگوی تلفنی داشته باشد.

ارسال نظر