نیاز به اعتبار یک میلیارد تومانی برای کاوش در تپه اشرف اصفهان
مسئول گروه باستانشناسی میراث فرهنگی اصفهان گفت: ادامه کاوشها و ایجاد سایت موزه تپه تاریخی اشرف اصفهان به حداقل یک میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
مسئول گروه باستانشناسی میراث فرهنگی اصفهان گفت: ادامه کاوشها و ایجاد سایت موزه تپه تاریخی اشرف اصفهان به حداقل یک میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
علمدار علیان در گفتوگو با تسنیم با اشاره به وضعیت تپه اشرف اظهار داشت: ادامه کاوشها و ایجاد سایت موزه تپه تاریخی اشرف اصفهان به حداقل یک میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی افزود: طرح سایت موزه تصویب شده و مراحل کارشناسی پشت سرگذاشته و باید وارد فاز اجرایی شود اما درگیر نبود اعتبار است.
مسئول گروه باستانشناسی میراث فرهنگی اصفهان گفت: طبق طرحی که مصوب شده این اعتبار هم برای باستانشناسی و هم برای سایت موزه است، اگر سایت موزه ایجاد شود باید کاوشها تکمیل و آثار حفاظت شود و بخشهای دیگر موزه و سایر موارد است.
به گزارش تسنیم، سارویه یا کهن دژ یا تپه اشرف نام کتابخانهای بوده در دژی قدیمی به همین نام در شهر جی سپاهان یا اصفهان کنونی، در کنار پل شهرستان که در کناره شمالی زایندهرود واقع شده است. در این کتابخانه بزرگ کتابهای فراوانی نگهداری میشده؛ سارویه در حمله اعراب به ایران ویران شده و اکنون تنها بقایای آن به صورت تپهای برجا مانده است که بنام "تپه اشرف" معروف است.
اکنون نشانههائی در کاوش این تپه به دست آمده که تپه اشرف را اسرارآمیز میکند، آنقدر اسرارآمیز که حتی سایت موزه بریتانیا اخبار مفصلی از این تپه را ترجمه کرده است و شرقشناسان سراسر دنیا علاقه وافری به رمزگشایی آن دارند.
به گفته کارشناسان لایههایی از دوران ساسانی، احتمالا دیوارهای دژی عظیم متعلق به ساسانیان است این دیوارها که برخی از سنگهای تراشیده شده حتی با طولی حدود 75 سانتیمتر تشکیل شده است را نوع مصالح سنگ و گچ در حالی تشکیل داده است که بر روی آنها در قرون اولیه اسلامی بناهایی با خشت و گل ساخته شده است.