طرح تعطیلی یک ماهه مدارس در زمستان برای تجمیع تعطیلات است

در حالی مسئولان محیط زیست و آموزش و پرورش دانش آموزان را متهم اصلی آلایندگی هوا می‌دانند که نمایندگان مجلس اعتقاد دارند مدارس نقشی در افزایش آلاینده‌ها نداشته و باید خط بطلان بر پیشنهاد تغییر تقویم آموزشی کشور کشیده شود.

در حالی مسئولان محیط زیست و آموزش و پرورش دانش آموزان را متهم اصلی آلایندگی هوا می‌دانند که نمایندگان مجلس اعتقاد دارند مدارس نقشی در افزایش آلاینده‌ها نداشته و باید خط بطلان بر پیشنهاد تغییر تقویم آموزشی کشور کشیده شود.

به گزارش ایمنا، با ورود به فصل سرما و تنگی نفس ریه‌های شهرهای بزرگ و مناطق صنعتی هر کس به فکر درمانی برای این ریه های مسموم می‌افتد و راهکاری را ارایه می‌دهد. طرح‌هایی که تاکنون درمانی قطعی بر زخم کهنه وجود آلاینده‌های موجود در هوا نبوده و حال هوای کلانشهرها هر روز وخیم تر از دیروز گزارش می‌شود.

این بار نیز قرعه به نام تعطیلی یک ماهه مدارس در فصل زمستان افتاد، طرحی که چکیده ای از تصمیمات وزارت آموزش و پرورش و سازمان محیط زیست است و بر اساس آن پیشنهاد شد که مدارس در نیمه شمالی کشور و مناطق سردسیر از جمله تهران یک ماه زودتر آغاز شود و از 15 آذر تا 15 دی مدارس این مناطق تعطیل شوند تا دانش‌آموزان با هوای آلوده مواجه نشوند. این طرح در 14 دی ماه امسال در کمیسیون زیربنایی دولت مطرح و پس از تایید دولتی‌ها برای تصویب نهایی به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.

این طرح جنجالی بین کارشناسان ومسئولان ولوله‌ای را برپا کرد به گونه ‌ ‌ای که برخی طرح تعطیلی یک ماهه مدارس در زمستان را مفید و تاثیر گذار در کاهش آلاینده‌های موجود در هوای کلانشهرها می دانند و برخی دیگرآن را طرحی بی فرجام و به گونه‌ای طرحی برای رفع تکلیف مسئولانی می‌دانند که بجای حل کردن مشکلات از ریشه به مسکَن های مقطعی و بی نتیجه اکتفا می‌کنند.

تغییر تقویم آموزشی کشور ضروری است

در این میان فریبا امیری، کارشناس آموزشی که معتقد است برای اجرای طرح تعطیلی یک ماهه مدارس در زمستان و زمان بازگشایی مدارس در شهریور ماه نیاز به بررسی بیشتر داریم در گفت‌وگویی با خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: برای اجرای این طرح ابتدا باید زیرساخت های مورد نیاز در کشور ایجاد شده و به گونه ای این طرح اجرایی شود که مانند زمان آغاز اجرای طرح تحول بنیادین آموزش و پرورش با ترکش های مختلف روبرو نشویم.

وی تغییر تقویم آموزشی کشور را ضروری می‌داند و می‌گوید: عمر تقویم آموزشی در کشور طولانی است و به گونه‌ای می توان گفت با تغییرات ایجاد شده در شرایط زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی در کشور این تقویم نیازمند اساسی است که البته آموزش و پرورش مدت ‌ هاست برای تغییر این تقویم پژوهش‌هایی را در دست بررسی دارد.

تمرکززدایی لازمه بهتر شدن اداره فعالیت‌های آموزشی در ایران

این کارشناس امور آموزشی با تاکید بر اینکه امروزه در کشور تعداد روزهایی که دانش ‌آموزان فعالیت‌های آموزشی انجام می ‌ دهند روز به روزرو به کاهش است، اضافه می‌کند: در ایران به مناسبت‌های مختلف مدارس تعطیل شده و در برخی موارد فاصله زمانی زیادی بین زمان‌های یادگیری اتفاق می‌افتر که برای دانش آموازن مناسب نیست.

امیری استانی شدن ارائه خدمات آموزشی را از راهکارهای تغییر در تقویم آموزشی کشور می‌داند و ابراز می‌کند: باید باور داشته باشیم که کشور ایران دارای اقلیم های مختلفی است و نمی‌توان سیستم آموزشی در همه شهرها را با پایتخت نشینی اداره کرد و در این زمینه نیاز جدی به تمرکززدایی در این زمینه احساس می ‌ شود.

تعطیلی یک ماهه مدارس راه حل منطقی کاهش آلودگی هوا نیست

در این میان حیدرعلی عابدی، عضوکمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی با خبرنگار ایمنا طرح موضوع تعطیلی یک ماهه مدارس در فصل زمستان را غیر کارشناسانه و به گونه‌ای بدون پشتوانه علمی می ‌ داند و اظهار می‌کند: تعطیلی یک ماهه مدارس راهکار اصلی آلودگی هوا نیست و با اجرای این طرح مخالف هستم.

وی که معتقد است بسیاری از کشورهای دنیا با معضل آلاینده‌های موجود در هوا روبرو بوده و برای حل آن راهکارهای علمی و منطقی را انتخاب کرده‌ا ‌ ‌ند، ادامه می‌دهد: باید قوانین موثر در کاهش آلودگی هوا اجرا شود و برای استفاده از راهکارهای علمی باید از کشورهای موفق در این زمینه الگو بگیریم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی که معتقد است تعطیلی یک ماهه مدارس در فصل زمستان راهکاری منطقی نیست، تاکید می‌کند: تعطیلات برای دانش آموزان پس از طی شدن یک دوره سال تحصیلی در تابستان وجود دارد، به جای اجرای این طرح ضروری است که راهکارهایی را که در زمینه کاهش آلودگی هوا موثر هستند را اجرایی کنیم .

طرح تعطیلی یک ماهه مدارس در زمستان برای تجمیع تعطیلات است

همچنین رحیم محمدی، معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان نیز در گفت‌وگویی با خبرنگار ایمنا با تاکید بر اینکه طرح تعطیلی یک ماهه مدارس در زمستان در مجلس شورای اسلامی تصویب نشده و نمی‌توان در این خصوص اظهار نظر نهایی را داشت، می ‌ گوید: البته باید توجه داشت که طرح تعطیلی یک ماهه مدارس طرحی است که آموزش و پرورش از سال گذشته این طرح را تهیه کرده و برای اجرا منتظر مصوبه مجلس است.

وی با اشاره به آمادگی وزارت آموزش و پرورش و همچنین اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان برای اجرای طرح یک ماهه تعطیلی مدارس در زمستان تصریح می‌کند: باید توجه داشت که در فصل زمستان به ویژه طی سال‌های اخیر با توجه به آلاینده‌های موجود در هوا مدارس به صورت مقطعی تعطیل می ‌ شود و آموزش و پرورش در نظر دارد این تعطیلی‌ها را تجمیع کرده و یک ماه از زمستان را تعطیل اعلام کند.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان اصفهان که معتقد است در حال حاضر نظام آموزشی کشور با توجه به تعدد تعطیلی‌ها در تابستان، ایام نوروز و ... محدودیت ‌ هایی را در پوشش دادن محتواهای آموزشی دارد، اضافه می‌کند: در این راستا پیشنهاد جدی این است که نگاه به این موضوع اول به صورت منطقه‌ای و بومی باشد و هر منطقه‌ای این اختیار را داشته باشد تا با توجه به شرایط اقلیمی و شرایط خاص منطقه، بتواند یک برنامه‌ریزی و سازمان دهی برای تعطیلات آموزشی در طول سال انجام دهد .

وی درباره انتقال تعطیلات به زمستان ابراز می‌کند: در واقع با این برنامه این امکان داده می شود که تعطیلات تابستانی را کاهش دهیم و متناسب با آن بتوانیم بر اساس همان نیازهای بومی و منطقه‌ای و اقلیمی این زمان تعطیلی را به زمستان انتقال دهیم تا سازمان‌دهی هم در این حوزه انجام شود.

محمدی تصریح می‌کند: البته در نهایت پیشنهادات آموزش و پرورش این است که با توجه به شرایطی که هر استان و هر منطقه دارد این موارد به مناطق تفویض شود و این در حالی است که چارچوب طرح را مجلس شورای اسلامی تصویب کند و این اختیار را به آموزش و پرورش بدهد.

تعادل بخشی تعطیلات آموزشی در کشور ضروری است

وی با تاکید بر اینکه ما به عنوان متولیان آموزش اعتقاد داریم که باید در زمینه تعطیلات آموزشی تعادل بخشی انجام شود، می‌افزاید: سه ماه تعطیلات تابستان برای دانش آموزان بسیار طولانی است و موجب ایجاد یک انقطاع آموزشی غیر ضروری می شود، در صورتی که این تعطیلات در یک زمان دیگر در قالب تعطیلات زمستانه و بر اساس نیازهای اقلیمی و منطقه‌ای هراستان پیش‌بینی شود، مسئولان می‌توانند تعطیلات را به این شکل سازمان‌دهی کنند و به نوعی کمک کننده به شرایطی فعلی خواهد بود.

عضو شورای عالی آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان اینکه تعطیلی یک ماهه مدارس در زمستان می‌تواند زمینه بهبود شرایط و ایجاد آموزش مناسب برای تحصیل دانش آموزان را فراهم آورد، اضافه می‌کند: چنانچه مجلس با این طرح موافقت کند آموزش و پرورش طرح‌های خود در حوزه بهینه کردن تعطیلات آموزشی در مناطق مختلف جغرافیایی کشور اجرایی خواهد کرد.

در این بین مسئولان باید به این مهم توجه داشته باشند که تعطیلی مدارس در روزهای پنجشنبه که سال‌های اخیر اجرایی شده است تاثیری در کاهش آلاینده ‌ ها در روزهای پایانی هفته نداشته و با توجه به مستندات محیط زیست اغلب روزهای آلوده کلانشهرها مختص به روزهای پایانی هفته بوده است و در واقع با اجرای این طرح تنها ساعات آموزشی و کیفیت آموزش را در مدارس را کاهش داده‌ایم از این رو نباید اجازه دهیم تصمیمات اشتباه و مقطعی در کشور خللی در کیفیت آموزشی ایجاد کند.

ارسال نظر