نمایش دستسازهای نمدی در نقشخانه نصفجهان
نمایشگاه صنایع دستی دست سازههای نمد طبیعی، چاپ و نقاشی دستی و نگارگری با هدف تغییر نگاه تک بعدی به این هنر ایرانی در نقشخانه اصفهان برپاست.
نمایشگاه صنایع دستی دست سازههای نمد طبیعی، چاپ و نقاشی دستی و نگارگری با هدف تغییر نگاه تک بعدی به این هنر ایرانی در نقشخانه اصفهان برپاست.
به گزارش تسنیم، هنر نمدمالی از جمله مشاغل سختی است که علی رغم قدمت زیاد آن در تاریخ کشورمان کم کم به فراموشی سپرده شده است، در واقع نمدمالی از ابتداییترین شیوههای نساجی است که براساس اسناد تاریخی ابتدا در آسیای میانه به وجود آمده است. شیوه نمد مالی و تهیه نمد از زمانهای گذشته تاکنون تغییری نکرده و در نقاط مختلف تقریبا یکسان میباشد اما موادی که به پشم میافزایند گوناگون است.
اصفهان، بعد از چهارمحال و بختیاری یکی از خاستگاههای نمدمالی و نمددوزی در کشور است که میتوان قدیمیترین نشانههای هنرورزی اقوام کهن را در آن پیجوئی کرد و حال در آستانه نوروزی دیگر نمایشگاه صنایع دستی دست سازههای نمد طبیعی، چاپ و نقاشی دستی و نگارگری در نقشخانه اصفهان برپاست.
سنم وفایی، هنرمند دستسازهای نمدی به خبرنگار تسنیم میگوید: نمد نوعی پارچه است به اسم فوتر که از پشم درست شده و رنگ بندی آن بسیار متنوع است و تقریباً در هر کاری میتوان از آن استفاده کرد و نمد دوزی؛ هنری پرکاربرد و ماندگار است.
وی با بیان اینکه درآمد نمددوزی چندان قابل توجه نیست، گفت: امروز نسبت به زمانهای گذشته علاقه مردم نسبت به کارهای هنری دست ساز بیشتر شده و مطمئنا روز به روز هم بیشتر خواهد شد.
سرپرست معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در این زمینه گفت: هدف از برگزاری نمایشگاه تخصصی نمد، معرفی ظرفیت هنری و کاربردی هنر نمد و همچنین ایجاد شوق و انگیزه برای استفاده از آن در زندگی، بهخصوص دکوراسیون داخلی بوده است.
جعفر جعفرصالحی با اشاره به تلاش برای تغییر نگاه تک بعدی به صنایع دستی تصریح کرد: در گذشته محصولات پشمی و نمدی صرفا به عنوان کفپوش مورد استفاده قرار میگرفتند اما اکنون در تلاش هستیم که با تغییر نگاه تک بعدی از منسوج شدن این هنر کهن ایرانی پیشگیری کنیم.
وی با بیان اینکه نگاه تکسویه به برخی از هنرهای دستی سبب فراموشی آنها میشود، گفت: میراث فرهنگی در تلاش است که رشتههای صنایع دستی مغفول مانده را با خلاقیت و نوآوری در کاربری آنها مجدد به چرخه حیات بازگرداند که با ایجاد تنوع در تولید میتوان مردم را نیز به رویآوری مجدد به استفاده از این صنایع ترغیب کرد.
گفتنی است، نمد یکی از صنایع دستی بومی ایرانی است، شاید وقتی اسم نمد به گوشمان میخورد نخستین چیزی به ذهنمان میآید کلاه نمدی، پادری نمدی یا تن پوش نمدی است ولی امروزه این هنر کاربردهای فراوانی در زندگی پیدا کرده است و در بسیاری از خانهها جایی برای خود باز کرده است.
امروز در نمایشگاه دستسازههای نمدی نقشخانه محصولات متنوعی از این ماده ارزشمند به معرض دید علاقمندان به هنرهای سنتی قرار گرفته است و این نمایشگاه تا 20 اسفنده ماه میزبان شهروندان اصفهان و گردشگران داخلی و خارجی است.