تحلیل شبکه الجزیره از رفتار احمدینژاد
در سال ۲۰۱۷، در بحبوحه مطالبات برای (انجام) اصلاحات بیشتر، احمدینژاد سعی کرد دوباره برگردد. او برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری، به حمایت طبقه پایین جامعه چشم دوخت. اما او و معاون سابقش، حمید بقایی، هر دو توسط شورای نگهبان، رد صلاحیت شدند.
اطرافیان احمدینژاد نمیتوانند اکثریت طبقه متوسط ایران را نمایندگی کنند.
به گزارش فرارو، وبگاه شبکه الجزیره طی گزارشی از ایران، به بررسی مواضع اخیر احمدی نژاد پرداخت و نوشت: «در سال ۲۰۱۷، در بحبوحه مطالبات برای (انجام) اصلاحات بیشتر، احمدینژاد سعی کرد دوباره برگردد. او برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری، به حمایت طبقه پایین جامعه چشم دوخت. اما او و معاون سابقش، حمید بقایی، هر دو توسط شورای نگهبان، رد صلاحیت شدند.»
الجزیره ادامه داد: «در پی موج اخیر اعتراضات دیماه، رئیسجمهور سابق پوپولیست، بار دیگر خود را منتقد نخبگان حاکم کشور نشان داد.»
احمدی نژاد در ۲۱ فوریه نامهای منتشر کرد و خواستار انجام اصلاحات اساسی و عزل برخی از مقامات شد.
عباس عبدی، تحلیلگر نزدیک به اصلاحطلبان، گفته انگیزه احمدینژاد از نوشتن نامه «معلوم نیست» اما او در دوره ریاستجمهوریاش همیشه به جلب توجه معروف بود.
حمیدرضا مقدمفر، مشاور فرمانده سپاه پاسداران، هم به سخنان احمدینژاد واکنش نشان داد و آنها را فاقد اساس قانونی دانست.
به گفته الجزیره، احمدی نژاد از «خشم عمومی منتهی به اعتراضات دیماه» استفاده کرد. با این حال، عبدی معتقد است که «احمدینژاد، برای دولت روحانی خطری ندارد. زیرا او حمایت عمومی پایینی دارد.»
الجزیره نوشت: «بسیاری از تحلیلگران معتقدند که پیروزی روحانی در سال ۹۲، واکنشی به ریاستجمهوری احمدینژاد بود. اما از آن زمان، روحانی، پیشرفت کمی در اصلاحات سیاسی و اقتصادی داشته است. ناظران میگویند، توافق هستهای ۲۰۱۵، بین ایران و قدرتهای جهانی هم تاکنون در محقق کردن منافع اقتصادی برای ایرانیان عادی، شکست خورده است. این ناکامیها به احمدینژاد اجازه داد تا مجددا ظهور کند و خودش را به عنوان یک منتقد دولت، البته با همان لحن پولولیستی سابق، مطرح کند.»
با این حال، تحلیلگران میگویند احمدینژاد قادر نخواهد بود تصویر خودش را میان بسیاری از رأیدهندگان کشور اعاده کند. در همین رابطه، عبدی گفت: «نه او (احمدینژاد) دارای ظرفیت فکری مورد نیاز برای رسیدن به آن هدف را دارد، نه افرادی که اطراف او هستند، در آن سطح قرار دارند که (بتوانند) اکثریت طبقه متوسط ایران را نمایندگی کنند.»