صلواتی: نمادهای غربی نباید جای آهنگرها را بگیرد

یک فعال فرهنگی گفت: باید تندیس پهلوانان تاریخ ایران نیز در همه میادین و حتی محله‌های شهر نصب شود تا نسل جوان جامعۀ ما به دنبال الگوبرداری غربی نباشد.

یک فعال فرهنگی گفت: باید تندیس پهلوانان تاریخ ایران نیز در همه میادین و حتی محله‌های شهر نصب شود تا نسل جوان جامعۀ ما به دنبال الگوبرداری غربی نباشد.
فرید صلواتی در گفت‌وگو با ایمنا با ابراز خوشحالی از نصب مجدد تندیس کاوه آهنگر در میدان آزادی اصفهان، اظهار کرد: شاید برخی افراد با این اقدام موافق نبودند و چوب لای چرخ می‌گذاشتند اما این کار یک اقدام طبیعی است و در کنار آن، اقدامات دیگری نیز می‌توان انجام داد.
وی افزود: متأسفانه برخی افراد، مسئولان و برخی اندیشه‌ها در شهر اصفهان با کارشکنی‌ و تنگ‌نظری، مخالف نصب دوباره این تندیس بودند که امیدوار هستم این افراد نیز آگاه شوند و کمی با دید باز به موضوع نگاه کنند و عینک سیاه‌نمایی را از چهره بردارند. این کشور و شهر به طرح‌های نو و بدیع نیاز دارد البته منظور من این نیست که فقط مجسمه نشان‌دهنده بدیع بودن است.
وی با بیان اینکه تندیس کاوه آهنگر نماد بت‌پرستی نیست و شاید برخی افراد به این دلیل بهانه‌گیری می‌کردند، ادامه داد: این تندیس نه تنها نشان دهنده بت پرستی نیست بلکه نمایش نماد و سنبل شهادت است، ضمن اینکه نشان دادن نمادها در همه دنیا وجود دارد و تنها مختص ایران نیست.
صلواتی با ابراز خوشایندی از این اتفاق، تصریح کرد: وقتی از امروز فرزند من از میدان آزادی عبور می‌کند، با دیدن این مجسمه صددرصد از من سوال می‌کند که کاوه آهنگر چه کسی بود، بنابراین حک شدن هویت ایرانی در ذهن فرزند من برای من نیز اهمیت بسیاری دارد چراکه نمی‌خواهم از نمادهای خارجی الگوبرداری کنند. معرفی سنبل‌ها، هویت و تاریخ ایران به فرزندان‌مان، بازخوردهای خوبی در آینده در جامعه به دنبال خواهد داشت.
این فعال فرهنگی خاطرنشان کرد: امروز که از میدان آزادی عبور کردم و عظمت کاوه آهنگر را تماشا کردم، با وجود اینکه تا حدودی با شخصیت کاوه آشنایی داشتم اما اطلاعات بیشتری از کاوه آهنگر جستجو کردم تا اگر کسی در مورد شخصیت آهنگر از من سوال پرسید بتوانم پاسخگو باشم.
وی با بیان اینکه کمبودها و نبودهای بسیاری در شهر است که شاید نبودن تندیس کاوه آهنگر احساس نمی‌شد، گفت: باید تندیس بزرگان تاریخ را در میادین شهر و حتی محله ها نصب کرد، چراکه آن‌ها برای جامعه و به‌خصوص نسل جوان نشانه‌ افتخار هستند. متأسفانه جوانان امروز به دنبال الگوبرداری از جوامع غرب هستند. زمانی که نتوانیم هویت کشورمان را به طور صحیح به جامعه بشناسیم مشخص است که "ولنتاین" جایگزین هویت ایرانی می‌شود.
صلواتی تصریح کرد: زمانی که کاوه آهنگر به صورت نماد در شهر حضور نداشته باشد، "هرکول" الگوی جوانان جامعۀ ما می‌شود، در صورتی که کاوه آهنگر از نظر مردانگی، و ایستادگی مقابل ستمگران، یک ادبیات و تاریخ بشمار می رود.
این روزنامه نگار و فعال فرهنگی افزود: ما ایرانیان فراموشکار هستیم و از زمانی که این مجسمه برداشته شده است تا اکنون، شاید بسیاری از مردم آن را فراموش کردند اما امروز که از میدان آزادی عبور کردم و چشم هایم به این تندیس افتاد متوجه شدم که چقدر جای خالی آن احساس می‌شد.
وی تأکید کرد: مجسمه و تندیس بسیاری از شهدا در شهر نصب است و همانطور که شهیدان برای ما افتخار مردانگی هستند، افردای مثل کاوه آهنگرها، پوریای ولی‌ها، تختی‌ها نیز زمانی در گذشته سنبل‌ پهلوانی بودند. تاریخ گذشته را که نمی‌توانیم فراموش کنیم، این افراد نیز افتخار پهلوانان زمان گذشته هستند که باید نسل جوان ما آن‌ها را بشناسند.

ارسال نظر