ورودی‌ها باید شخصیت شهر را پرزنت کند

یک دکترای شهرسازی گفت: در ورودی شهر باید فضا به گونه‌ای طراحی شده باشد که ذهن مسافران را آرام آرام برای ورودی به شهر جدید آماده کند که یکی از راهکارهای آن، نصب المان و استفاده از عناصری برای معرفی هویت و شخصیت شهر است.

یک دکترای شهرسازی گفت: در ورودی شهر باید فضا به گونه‌ای طراحی شده باشد که ذهن مسافران را آرام آرام برای ورودی به شهر جدید آماده کند که یکی از راهکارهای آن، نصب المان و استفاده از عناصری برای معرفی هویت و شخصیت شهر است.
محمود شکوهی در گفت و گو با ایمنا اظهارکرد: از دیدگاه تخصصی طراحی شهری، یکی از اجزایی که شهرها را می سازد، فضای شهری است که این فضا را می‌توان به دسته های مختلف از جمله میدان نقش‌جهان، چهارباغ، زاینده‌رود و ... تقسیم کرد.
وی یکی دیگر از اجزای شهرها را ورودی‌های آنها خواند و افزود: ورودی شهرها از عناصری است که در ساختار ذهنی مردم حک می شود، پرزنتی که می‌تواند معرف شخصیت و هویت شهر باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصفهان تصریح کرد: در گذشته از آنجایی که ورودی‌های شهر جزء عناصر اصلی تشکیل دهنده یک شهر محسوب می‌شد، در زیر مجموعه تشکیل دهنده خود، عناصری را دارا بودند که نیازهای مسافران و ساکنان در آن محل را تامین می کرد، اما در عصر معاصر در شهرهای کشورمان این کارکرد و عملکرد از این عنصر مهم شهر سلب و مبادی ورودی شهرها تبدیل به مکانی جهت ورود سریع خوردروهای عبوری شده که هیچ ارتباطی با شهر میزبان برقرار نمی‌کند.
وی ادامه داد: یکی از بزرگترین باورهای اشتباه این است که بسیاری از افراد گمان می‌کنند ورودی شهرها تنها آن بخشی است که مردم با وسایل نقلیه از آن مسیر وارد شهر می شوند، در حالی که این ورودی ها شامل ایستگاه های قطار و هواپیما نیز می‌شود.
شکوهی به ورودی های شهر اصفهان از سمت شیراز، تهران، یزد و شهرکرد اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ورودی شهر اصفهان از شمال غرب یعنی در میدان استقلال و ورودی از سمت شیراز سازماندهی شده و علایم بصری آن هویت‌بخشی می کند، اما سایر ورودی ها کیفیت لازم را ندارد و تنها یک خط آسفالتی است که مسافران بدون اینکه آگاهی پیدا کنند که وارد شهر اصفهان و هویت تاریخی آن شده‌اند، به این شهر وارد می‌شوند.
وی تبدیل‌پذیری، تشخّص و هویت را از عناصر مهم ورودی‌های شهر دانست و گفت: برای رسیدن به این عناصر سازماندهی نورپردازی، المان، پوشش گیاهی و کاربری‌ها اهمیت زیادی دارد.
این دکترای شهرسازی تاکید کرد: در ورودی شهر باید فضا به گونه‌ای طراحی شده باشد که ذهن مسافران را آرام آرام برای ورودی به شهر جدید آماده کند که یکی از راهکارهای آن، نصب المان و استفاده از عناصری برای معرفی هویت و شخصیت شهر است.
وی با ابراز تأسف از اینکه در حال حاضر اراضی مجاور بعضی از ورودی‌های شهر اصفهان به علت عدم وجود برنامه به کاربری‌های مزاحم و ناسازگار تبدیل شده که بی نظمی و اغتشاش در این فضاهای مهم شهری را تشدید می‌کند، اظهارکرد: توجه به ورودی و ساخت آن مطابق با هویت شهر می‌تواند باعث جذب گردشگر، حفظ فرهنگ و اقلیم شهر و گامی در راستای توسعه پایدار شهری باشد.


ارسال نظر