تیر خلاص به زاینده‌رود با کاهش سطح سفره‌های زیرزمینی

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان گفت: تیر خلاص زاینده‌رود مدت‌ها پیش و زمانی که چاه‌های آب سطح سفره‌های زیرزمینی آب را کاهش داد، زده شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان گفت: تیر خلاص زاینده‌رود مدت‌ها پیش و زمانی که چاه‌های آب سطح سفره‌های زیرزمینی آب را کاهش داد، زده شد.
به گزارش فارس، محمدعلی شجاعی بعد از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به الزام ادارات و دستگاه‌های مختلف استان در تدوین برنامه 3 ساله جهت پیگیری امور محوله و تعیین جایگاه فعلی اظهار کرد: مدیر را بر اساس برنامه‌ها و نه گفته‌ها می‌شود رصد کرد، هیچ مدیری نیست که کار نکند اما بی‌برنامگی و عدم اجرای برنامه‌های موجود مشکل اصلی و علت بر زمین ماندن امور است، در صورتی که برنامه رشد و توسعه اصفهان در گرو برنامه داشتن استان برای رسیدن به این هدف است.
*عدم تعریف سیستم در بدنه دولت و بخش خصوصی
وی با تأکید بر این‌که صحبت از برنامه به معنای صحبت از یک سیستم است، افزود: گویا برای قطعات زیادی در بدنه دولت و بخش خصوصی سیستم تعریف نشده است که هر کدام کجا، در چه زمانی و چه حرکتی را انجام دهند، البته همه در حال فعالیت هستند ولی پیوستگی و هم‌افزایی بین این اعضا وجود ندارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان با اشاره به این‌که بیش از یک دهه مشکل کم‌آبی در بین کشاورزان استان بسیار حاد شده است، ادامه داد: در پایان سال 96 قرار بر این شد که مبلغی برای کمک به معیشت کشاورزان پرداخت شود اما آماری صحیح وجود نداشت.
*به صحنه آوردن توان دانشگاه‌ها و ادارات مختلف
وی با تأکید بر این‌که داشتن برنامه اجازه حرکت بدون آمار را نمی‌دهد، اذعان کرد: در تاریخ 28 اسفند ماه 96 توسط استاندار به کشاورزان قول داده شد که در سه ماهه اول سال 97 تلاش می‌شود برنامه جامعی برای رفع مشکلات کشاورزان ارائه شود، از همان تاریخ از کلیه مراکز آموزش عالی استان و ادارات مربوطه و فرمانداری‌ها ارائه پیشنهادات خواسته شد که بتوانیم همه چیز را در برنامه جامع ببینیم.
شجاعی با انتقاد از عدم سنجش نیاز صنعت و کشاورزی در کنار هم، ادامه داد: بحث کم‌آبی بلای آسمانی نیست، چراکه مسیر کاهش نزولات بوده و مشکل ما این است که تعریف نشده در شرایط کاهش نزولات آسمانی چه باید کرد؛ کشاورزی کنار گذاشته شد و عدالت را فراموش کردیم، تقسیم عادلانه آب بین صنعت، کشاورزی، محیط زیست و شرب تعریف شد اما نگفتیم که بخش کشاورزی و کشاورز کجای کار است.
*فعالیت 30 هزار خانوار در حوزه کشاورزی
وی با اشاره به این‌که حدود 30 هزار خانوار در حوزه کشاورزی فعال هستند اما تعریف نشد که این‌ها کجای کار قرار دارند، مطرح کرد: در کنار در نظر نگرفتن بخش کشاورزی و بخش‌های خصوصی مرتبط با حوزه کشاورزی، کرامت این افرادی که سال‌ها تولیدکننده و صاحب زمین بودند در نظر گرفته نشد و رسیدند به افرادی که نمی‌دانند معیشت خود را چگونه تأمین کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان تأکید کرد: بر این اساس تلاش شد همه بخش‌ها دیده شده و برنامه جامعی با مشورت صنف کشاورزان و تمامی ادارات دولتی تدوین شود.
*تیر خلاص به زاینده‌رود با کاهش سطح سفره‌های زیرزمینی
وی در ادامه عنوان کرد: تیر خلاص زاینده‌رود مدت‌ها پیش و زمانی که چاه‌های آب سطح سفره‌های زیرزمینی آب را کاهش داد، زده شد؛ نداشتن برنامه و عدم همراهی و هم‌افزایی نیز مشکلات را بیشتر می‌کند.
شجاعی خاطرنشان کرد: رسانه‌ها و بخش دولتی باید این اطمینان را به کشاورزان دهند که حتی اگر در خیابان هم حاضر نشوند پیگیر حل مشکل آن‌ها هستند؛ نگاه استاندار به بحث کشاورزان نگاه امنیتی نیست، بلکه نگاه اجتماعی، اقتصادی و امنیتی است.
وی با تأکید بر این‌که اصفهان ظرفیت حل مشکل کم‌آبی را دارد، تصریح کرد: در طرح سازگاری با کم‌آبی ابتدا چشم‌انداز، روندها، چالش‌ها، تجربیات جهانی، ارزش‌ها و ... تعریف شده و بعد از طی این مراحل، پروژه تعریف خواهد شد.
*14 شهرستان بیشترین خسارت را متحمل شدند
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان با بیان این‌که این طرح‌ها مشتمل بر 8 هزار و 219 زیرمجموعه است و 63 هزار شغل را در یک بازه زمانی سه ساله در اصفهان ایجاد خواهد کرد، گفت: هزینه انجام این طرح‌ها بالغ بر 2 هزار و 800 میلیارد تومان است، این طرح‌ها شامل حوزه‌هایی نظیر کشاورزی، انرژی‌های پاک، دامپروری، گردشگری و ... خواهد بود.
وی از اجرای این طرح‌ها در 14 شهرستان استان واقع در حوضه آبریز زاینده‌رود که بیشترین خسارت را بر اثر کم‌آبی متحمل شده‌اند، خبر داد و بیان کرد: میزان آب مورد نیاز اجرای این طرح‌ها سالانه 7 میلیون متر مکعب خواهد بود که در مقایسه با مشاغل و طرح‌های گذشته، کاهش چشمگیری در صرفه‌جویی آب خواهد داشت.
*استفاده از انرژی خورشیدی در مناطق شرقی استان
به گفته شجاعی، برای مطالعه و تشکیل این طرح‌ها پنج کشور دارای شرایط مشترک اقلیمی با ایران مورد بررسی قرار گرفت و بر مبنای این طرح‌ها تکلیف هر سازمان و نهاد مشخص و زمانبندی اجرای این طرح‌ها نیز مشخص شد.
وی در توضیح یکی از این طرح‌ها اظهار کرد: طرح استفاده از انرژی خورشیدی به ویژه در مناطق شرقی استان اجرا می‌شود و بر اساس آن هزار و 95 منزل مسکونی می‌توانند با نصب سلول‌های خورشیدی، روزانه 3 تا 5 کیلووات برق تولید کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان اضافه کرد: دولت در یک بازه زمانی 20 ساله این برق تولیدی را می‌خرد و به ازای آن ماهیانه 300 تا 600 هزار تومان به خانه تولیدکننده برق می‌پردازد.
*برابری حجم پساب و آب انتقالی به یزد در صورت تصفیه
وی افزود: در این طرح، کشاورزان به ازای واگذاری زمین یا خانه خود برای نصب سلول‌های خورشیدی به میزان 10 درصد در طرح سهیم می‌شوند و حدود 61 درصد از این طرح بر مبنای تسهیلات بانکی و حدود 30 درصد نیز بر اساس سرمایه‌گذاری‌های حقوقی و حقیقی انجام می‌شود.

شجاعی در ادامه عنوان کرد: میزان پساب تولیدی در استان سالانه بالغ بر 60 میلیون مترمکعب است و بی شک تکمیل و به روزرسانی تصفیه‌خانه‌های اصفهان می‌تواند این آب را به چرخه مصرف دوباره به ویژه در صنعت کشاورزی بازگرداند؛ حجم پساب در صورت تصفیه و استفاده مجدد، با حجم آب انتقالی به یزد برابری می‌کند.
وی در پایان تأکید کرد: بین صنف کشاورزان اصفهان و استانداری، نزاع وجود ندارد و مدیریت کلان استان می‌کوشد تا مشکلات معیشتی این قشر را برطرف کند.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار