اهداف سفر وزیرخارجه کویت به تهران از نگاه استاد دانشگاه جرج تاون

استاد دانشگاه جرج تاون آمریکا معتقد است دیدار فرستاده امیر کویت از ایران می تواند راهی مستقیم برای گفتگوهای احتمالی ایران و عربستان فراهم سازد.

اهداف سفر وزیرخارجه کویت به تهران از نگاه استاد دانشگاه جرج تاون

استاد دانشگاه جرج تاون آمریکا معتقد است دیدار فرستاده امیر کویت از ایران می تواند راهی مستقیم برای گفتگوهای احتمالی ایران و عربستان فراهم سازد.

به گزارش مهر، شیرین هانتر در مورد اهمیت سفر صباح الخالد الصباح وزیر امور خارجه و معاون نخست‌وزیر کویت از ایران گفت: دیدار فرستاده امیر کویت از ایران می تواند راهی مستقیم برای گفتگوهای احتمالی ایران و عربستان فراهم سازد. همچنین این سفر می‌تواند نشان این باشد که تنش میان ایران و عربستان بر خود کویت نیز تأثیر منفی گذاشته است. بر این اساس هرگونه بهبود در روابط عربستان و ایران می تواند به خود کویت نیز کمک کند. هانتر در مورد اینکه چرا دو طرف در مقطع زمانی کنونی از لزوم این گفتگوها سخن می گویند، گفت: بعد از تأسیس شورای همکاری مسائل مهم در روابط ایران و اعراب حاشیه خلیج فارس در بستر شورای همکاری خلیج فارس مطرح شده است. تاکنون نیز اعضای شورای همکاری خلیج فارس-به جز عمان- رویکرد مشابهی نسبت به ایران داشته اند. علاوه بر این بیشتر اعضای شورای همکاری خلیج فارس مسائل و مشکلات مشابهی با ایران داشته اند. برخی از این مسائل به علت ناهمخوانی میان ایران و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است. برخی از این ناهمخوانی ها به سبب بزرگی سرزمین، جمعیت، ایدئولوژی سیاسی و نوع نگاه و رویکرد به قدرتهای جهانی است. همین مسائل احساس برای دیالوگ و گفتگو میان ایران و شورای همکاری خلیج فارس را باعث می شود .وی در مورد حضور اخیر ناتو در کویت گفت: خلیج فارس هم برای اروپا و هم برای ایالات متحده آمریکا خیلی مهم است. حضور ناتو برای همین ضرورتهاست که این منافع را تضمین کند و به کشورهای عرب خلیج فارس اطمینان خاطر بدهد. ایران به عنوان بزرگترین کشور منطقه، همواره مخالف حضور بازیگران خارجی در منطقه است. اما قدرتهای بزرگ و قدرتهای منطقه ای هرگز این موضوع را نپذیرفتند. آنها معتقد هستند این حرف ایران برای این است که به عنوان قدرتی هژمون در منطقه درآید و این هدف را در واقع دنبال می کند. در نتیجه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس همیشه از حضور قدرتهای خارجی از بریتانیا گرفته تا آمریکا و در حال حاضر ناتو در منطقه استقبال کرده اند.

ارسال نظر