24 برنامه سازگاری با کم آبی در اصفهان تصویب شد

24 برنامه سازگاری با کم آبی تا افق زمانی سال 1404 روز سه شنبه دراستان اصفهان تصویب شد.

به گزارش ایرنا، پانزدهمین جلسه کارگروه سازگاری با کم آبی با حضور استاندار و مسوولان دستگاه های اجرایی مربوطه و نمایندگان صنف کشاورزی در محل استانداری اصفهان تشکیل و 24 برنامه عملیاتی آن بررسی و تصویب شد.
برنامه های مذکور در بخش های توسعه و مدیریت منابع آب استان، آب آشامیدنی، کشاورزی، صنایع، فضای سبز، محیط زیست و مدیریت یکپارچه دیده شده است.
از جمله این برنامه ها می توان به تکمیل و بهره برداری طرح بهشت آباد، سامانه دوم آبرسانی به اصفهان، مرمت و بازسازی شبکه های آبیاری و زهکشی و سدها، ساماندهی رودخانه، احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی، طراحی شبکه های پایش کیفیت آب، استفاده از پساب برای فضای سبز، مدیریت مصرف و استقرار سامانه اطلاعات و گردش داده ها اشاره کرد.
اعتبار کل پیش بینی شده برای اجرای برنامه های بیست و چهار گانه سازگاری با کم آبی در استان اصفهان 230 هزار میلیارد ریال با اثر بخشی 2 میلیارد متر مکعب آب در سال است.
استاندار اصفهان در این باره گفت: سازگاری با کم آبی یکی از مهمترین جلسه های استانداری اصفهان است که کمیته های مختلف ساعت ها کار کارشناسی شده بر روی آن انجام دادند.
عباس رضایی با بیان اینکه 24 برنامه عملیاتی برای آینده آب اصفهان تا سال 1404 تدوین شد، افزود: امروز این برنامه ها با حضور مسوولان همه دستگاه های مربوطه و نمایندگان صنف بررسی و تصویب شد.
وی با بیان اینکه این برنامه به وزارت نیرو تقدیم می شود تا در کارگروه ملی سازگاری با کم آبی تصویب شود، اظهار داشت: این برنامه ها، قدمی برای مقابله با کم آبی در سال های آینده و شرایط مختلف است.
استاندار اصفهان با تاکید بر اینکه ما هیچگاه نباید صرفه جویی را فراموش کنیم، اضافه کرد: جزییات برنامه های سازگاری با کم آبی در اصفهان پس از تصویب در تهران بر روی سامانه شرکت آب منطقه ای در دسترس عموم قرار می گیرد.
رضایی با تاکید بر اینکه عزم مدیریت استان بر تامین منابع جدید آب در جهت منافع مردم و جلوگیری از هدررفتن حتی یک قطره آب است، تصریح کرد: اجرایی کردن طرح بهشت آباد ضروری است.
وی با بیان اینکه لازم است در برنامه های سازگاری با کم آبی، ترویج استفاده از کولر گازی به جای آبی و کاهش کشت چمن نیز دیده شود، گفت: در بخش مربوط به کشاورزی باید منافع همه کشاورزان در سراسر استان در نظر گرفته شود.
استاندار اصفهان همچنین خواهان توجه جدی و بیشتر به مصوبه هیات دولت درباره محدودیت و ممنوعیت کشت برنج شد و تاکید کرد: این مصوبه قابل تغییر نیست و باید توجه داشت که شرایط آبی در سال های آینده مشخص نیست و نباید فقط امسال را دید.
وی با بیان اینکه مردم اصفهان عاشق زاینده رود هستند، افزود: جاری بودن رودخانه در چند ماه اخیر، فواید بسیاری از جمله رونق کسب و کار داشته است.
استاندار اصفهان بر پرداخت سهم صنایع در اجرای برنامه های کارگروه سازگاری با کم آبی نیز تاکید و تصریح کرد: در زمان حاضر در جنگ اقتصادی بسر می بریم و دولت با مشکلاتی مواجه است بنابراین همه بخش ها باید باهمدیگر دیده شود.
سهم صنایع اصفهان برای برنامه های سازگاری با کم آبی در سال گذشته چهار هزار و 500 میلیارد ریال اعلام شد.
رضایی با اشاره به برگزاری نمایشگاه آب، صنعت و کشاورزی در تیر سال جاری در تهران از دستگاه های اجرایی و عضو کارگروه سازگاری با کم آبی خواست تا اقدام های انجام شده در این زمینه در استان بویژه درباره فضای سبز و کاهش کشت برنج را در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار دهند و اطلاع رسانی کنند.
استاندار اصفهان با اشاره به اینکه از وزیر نیرو برای سفر به این استان در آینده نزدیک دعوت شده است، گفت: گفتمان و ادبیات ما باید بر اساس وفاق و در شان مردم فهیم اصفهان باشد و در چارچوب قانون و ضوابط، چیزی اضافه بر حق خود نمی خواهیم.
وی با تاکید بر اینکه ما با هیچ استانی دعوا نداریم، افزود: بی اخلاقی در هیچ جا پذیرفته نیست.
رضایی همچنین در بخشی از سخنان خود تاکید کرد که کاشان در زمان حاضر جزیی از استان اصفهان است و ما هیچ بخش جدا شده ای نداریم.
همچنین در این جلسه عنوان شد که سال گذشته در زمان استاندار سابق در قالب طرح های هفت گانه در کارگروه سازگاری با کم آبی و به دستور استانداری اصفهان حدود 500 جلد کتاب و 2 هزار گزارش چاپ خشتی و 700 گزارش دیجیتالی چاپ شد که هزینه آن حدود 720 میلیون ریال است و باید به چاپخانه پرداخت شود.
در این جلسه با اکثریت آرا، تصویب شد که هزینه چاپ این کتاب ها از محل اعتبارات کارگروه سازگاری با کم آبی پرداخت شود.
همچنین مسوولان، کارشناسان و نمایندگان صنف کشاورز در این جلسه نقطه نظرات خود را درباره برنامه های سازگاری با کم آبی و برخی مسائل آب استان مطرح کردند.

ارسال نظر