در تعقیب پلنگ برفی

دو کوهنورد اصفهانی مردادماه امسال با صعود به قله 7010 متری «خانتانگری» افتخاری بزرگ را برای ورزش استان رقم زدند.

در تعقیب پلنگ برفی

امیرحسین احتشامی-اصفهان امروز: راشین جهانبازی و میلاد ریاضیات در قالب تیمی 10 نفره، مردادماه امسال به بلندترین قله کشور قزاقستان صعود کردند تا دومین گام از پنج‌گانه صعود به پنج قله بالای هفت هزار متر منطقه تیان شان و پامیر را با موفقیت پشت سر گذاشته باشند. این صعود ازآن‌جهت اهمیت دوچندانی پیدا می‌کند که دو کوهنورد اصفهانی به دنبال فتح پنج قله بالای هفت هزار متر این منطقه هستند تا لقب پلنگ برفی را از فدراسیون کوهنوردی روسیه دریافت کنند. راشین جهانبازی و میلاد ریاضیات در چند سال اخیر با صعود به قله 7134 متری لنین گام نخست از این فتح پنج‌گانه را محکم برداشتند و در گام دوم هم به بالای قله خانتانگری رسیدند تا به نیمه این ماموریت بزرگ و دشوار نزدیک شده باشند. حالا آن‌ها سه قله دیگر پیش رو دارند و اگر به این سه قله با موفقیت صعود کنند افتخاری تاریخی را برای ورزش ایران و اصفهان رقم‌زده‌اند. اما شنیدن دشواری‌های این کار از زبان دو کوهنورد اصفهانی خالی از لطف نیست به‌ویژه آن‌که هر دو با هزینه شخصی راهی این مسیر سخت و طاقت‌فرسا شده‌اند و همین صعود مردادماه نزدیک به چهل میلیون تومان برای هر یک از آن‌ها هزینه به دنبال داشته است که بیش از 90 درصد این هزینه را خودشان از جیب شخصی پرداخت کرده‌اند. این مشکل هر دو کوهنورد اصفهانی را برای ادامه این مسیر طاقت‌فرسا و پرهزینه در شرایط دشواری قرار داده است. همین موضوع و دغدغه‌های آن‌ها برای به پایان رساندن این ماموریت دشوار به گرفتاری ذهنی این دو کوهنورد اصفهانی تبدیل‌شده که در این گفتگو به آن اشاره‌شده است.

*صعود شما به قله خانتانگری چه زمانی آغاز شد و چند روز طول کشید؟

ریاضیات: 31 تیرماه در قالب تیم هیئت کوهنوردی شمیرانات تهران از فرودگاه امام خمینی (ره) راهی آلماتی پایتخت کشور قزاقستان شدیم. سپس به‌صورت زمینی به مرز قزاقستان و قرقیزستان سفر کردیم و از آنجا وارد بیس کمپ پیشرفته «کاراکارا» شدیم. سپس با هلیکوپتر به بیس کمپ «اینلچیک» رفتیم. این کمپ در ارتفاع چهار هزار متری از سطح زمین قرار دارد. اگر مبنای صعود را حرکت از همین بیس کمپ «اینلچیک» قرار دهیم صعود من 9 روز طول کشید.

جهانبازی: تیم ما را شش مرد و چهار خانم تشکیل داده بود که هیچ‌یک از خانم‌های گروه به‌جز خود من موفق به فتح قله نشدند. سه بانوی دیگر به دلیل مشکلاتی که برایشان پیش آمد در کمپ‌های بین مسیر ماندند و من به‌عنوان تنها بانوی گروه این صعود را با موفقیت انجام دادم. صعود من هم با در نظر گرفتن بیس کمپ «اینلچیک» به‌عنوان مکان آغاز صعود 15 روز طول کشید. این صعود ازآن‌جهت برایم اهمیت فوق‌العاده‌ای پیدا کرد که به‌عنوان تنها بانوی استان اصفهان ‌که تاکنون دو بار موفق به صعودهای بالای هفت هزار متر شده است، این کار را به سرانجام رساندم.

*صعود به این قله قطعا دشواری‌های خاص خودش را داشته است. از سختی‌های این صعود صحبت کنید.

قله خانتانگری هرچند بلندترین قله از قله‌های پنج‌گانه این منطقه نیست اما یکی از سخت‌ترین مسیرها را دارد و صعود به این قله، توانایی‌های بدنی و تکنیکی بالایی را می‌طلبید. به‌ویژه آن‌که از مسیر 5800 متر به بالا کوهنوردان در مسیری یخی گام برمی‌دارند و باید با طناب خودشان را به بالا بکشند. این قسمت از مسیر که از کمپ سه شروع می‌شود انرژی زیادی از کوهنورد می‌گیرد و شکل مسیر هم به‌گونه‌ای نیست که دو یا سه نفر هم‌زمان با هم حرکت کنند. کوچک‌ترین اشتباه در این مسیر ممکن است به قیمت از دست رفتن جان کوهنورد تمام شود و بر این اساس هر حرکت در مسیر قله «خانتانگری» باید بسیار حساب‌شده انجام گیرد.

جهانبازی: تا کمپ سه همه گروه با همدیگر کار صعود را انجام دادیم اما از آنجا به بعد آقای ریاضیات به همراه یک کوهنورد دیگر به‌عنوان افراد پیش رو، حمله نهایی برای صعود را انجام دادند و پس از بازگشت به کمپ سه دیگر افراد گروه را برای صعود پشتیبانی کردند و به‌عنوان تیم پشتیبان در منطقه ماندند. قله «خانتانگری» قله‌ای نیست که دو یا سه نفر به‌طور هم‌زمان بتوانند کار صعود را انجام دهند و هر نفر زمانی که از کمپ سه یعنی ارتفاع 5800 هزار متری برنامه‌اش را آغاز می‌کند خودش به‌تنهایی و تنها با استفاده از طناب باید صعودش را انجام دهد.

*اسپانسری هم در این صعود به شما کمک کرد؟

ریاضیات: اسپانسر من در این صعود هیئت کوهنوردی اصفهانی و فروشگاه لوازم کوهنوردی یاناکوه و باشگاه کوهنوردی آرش اصفهان بود و هیئت شمیرانات تهران هم به‌عنوان برگزارکننده برنامه و همچنین باشگاه کوهنوردی آلابرز تهران در این برنامه به ما کمک کردند. البته این اسپانسرها 10 درصد از هزینه‌ها را پوشش دادند و بقیه را خودم پرداخت کردم.

جهانبازی: کمتر از پنج درصد هزینه‌هایم را هیئت کوهنوردی اصفهان پرداخت کرد و اسپانسر دیگری نداشتم.

  • در چنین ارتفاع و شرایط دشواری که گاهی دمای هوا به 30 درجه زیر صفر و شدت باد با 70 کیلومتر در ساعت هم می‌رسد به سقوط یا مرگ هم فکر می‌کنید؟

ریاضیات: با هر قدمی که برمی‌داریم به موضوع سقوط و یا مرگ هم فکر می‌کنیم اما با توجه به تجربه‌های صعودی که در قله‌های با ارتفاع کمتر کسب کرده‌ایم به خودمان امیدواری می‌دهیم که می‌توانیم صعود را بدون مشکل انجام دهیم. اگر در این‌گونه صعودها همنورد خوبی داشته باشید کار برای صعود بسیار آسان‌تر می‌شود و شرایط را بهتر تحمل می‌کنید.

جهانبازی: در هیچ صعودی به مرگ فکر نکرده‌ام و ترسم همیشه لحظه‌ای بوده است. البته طبیعت همواره از توانایی‌های هر انسانی برتر بوده و انسان همیشه تسلیم طبیعت بوده است. به نظر من 90 درصد کوهنوردی آمادگی ذهنی است. من پس از یک استراحت مطلق سه و نیم ماهه برای این صعود اقدام کردم و خوشحالم که این صعود را توانستم با موفقیت به پایان برسانم.



  • برای فتح سه قله دیگر چه برنامه‌هایی دارید و هدف شما از این مدل صعودهای پر خطر چیست؟

ریاضیات: صعود به سه قله دیگر را هم در برنامه دارم به‌شرط آن‌که هزینه‌های این سه صعود تامین شود. به‌هرحال همین صعود اخیر به قله «خانتانگری» حدود چهل میلیون تومان هزینه به دنبال داشت و به‌سختی توانستم این هزینه‌ها را تامین کنم. در پاسخ به پرسش بعدی شما هم باید بگویم، کوهنوردها اصولا انسان‌های کمال‌گرایی هستند و تا به هدفی که دارند، نرسند کار را رها نمی‌کنند. این عشقی که در کار کوهنوردی وجود دارد تااندازه‌ای ممکن است شدید باشد که حتی برای یک کوهنورد حرفه‌ای اعتمادبه‌نفس کاذب ایجاد کرده و جانش را به خطر بیندازد.

جهانبازی: سال آینده برای صعود به یکی دیگر از این قله‌های پنج‌گانه اقدام خواهم کرد و دو قله باقی‌مانده هم در طرح صعودم قرار دارد هرچند تامین هزینه‌های مالی این صعودها کار بسیار دشواری است. اما در پاسخ به پرسش دوم شما باید بگویم زمانی که در شرایط صعود قرار می‌گیرم به هیچ‌چیزی فکر نمی‌کنم.

  • صحبت پایانی خاصی مانده است؟

ریاضیات: خودم، خانم جهانبازی، حسین کرمی، سعید همتیان، وحید دهقانی و محمد معین عباسی افرادی بودیم که امسال از استان اصفهان موفق به فتح قله خانتانگری شدیم و افتخار بزرگی را برای استان رقم زدیم.

جهانبازی: از کارکنان بیمارستان مهرگان و مدیریت بیمارستان دکتر سید جعفر مجد الاشرافی که با من نهایت همکاری را انجام می‌دهند، تشکر می‌کنم. همچنین هیئت کوهنوردی استان اصفهان، باشگاه آرش اصفهان و باشگاه آلابرز تهران هم در این برنامه ما را یاری کردند و از آن‌ها هم سپاس‌گزارم.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار