راه اندازی «پرستاری جامعه محور» در دستور کار وزارت بهداشت است
معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: راه اندازی «پرستاری جامعه محور» در دستور کار وزارت بهداشت است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: راه اندازی «پرستاری جامعه محور» در دستور کار وزارت بهداشت است.
به گزارش مهر، مریم حضرتی پیش از ظهر شنبه در مراسم آغاز به کار «سمینار سه روزه مراقبت در منزل با رویکرد بین حرفه ای»، با بیان اینکه با اجرای طرح مراقبت از بیماران در منزل می توان از وظایف بیمارستان ها در این خصوص کاست و به بهبود خدمات نیز کمک کرد، اظهار داشت: با روند رو به رشد سالمندی در کشور و افزایش بیماری های غیرواگیر، باید مسیر ارائه مراقبت به بیماران در حوزه بیمارستانی اصلاح شود.
وی یکی از راهکارهای موجود در این راستا را اجرای طرح مراقبت از بیماران در منزل عنوان کرد و گفت: جمعیت سالمندی همیشه هم بیمار نیست و با توجه به این مسئله طرح مراقبت در منزل بیش از گذشته در کشور ما احساس می شود که برای تامین نیازها در این زمینه باید طرح پرستاران سلامت اجرایی شود.
ارائه «خدمات پرستاری در منزل» در لیست برنامه های ششم توسعه
معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: در این مسیر به افزایش توانمندی خودمراقبتی نیاز داریم که راه برآورده ساختن این خواسته در جامعه نیز پرستاری جامعه محور است.
وی ارتقا ظرفیت خودمراقبتی را هدف مهم پرستاری جامعه محور دانست و گفت: با این روش می توان به بهبود خودمراقبتی در بین مردم نیز امیدوار بود.
حضرتی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه نیز اهدافی مبنی بر ارائه خدمات پرستاری در جامعه و منزل مورد تاکید قرار گرفته است، افزود: در همین راستا معاونت پرستاری درصدد راه اندازی پرستاری جامعه محور و اجرای این برنامه در خانه هاست.
«ایران» در میان کشورهای پرسرعت در روند پیری جمعیت
وی ادامه داد: پیشگیری از بیماری های غیرواگیر در کشور از جمله اهداف مهم وزارت بهداشت است که به این منظور سیستم های خدماتی و درمانی کشور باید تقویت شود تا با بهبود عملکرد حوزه پرستاری نیز ارائه خدمات جامعه نگر اجرایی شود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در این زمینه افزود: با کمک به پرستاران و نیز ماماها برای شناسایی بیماری های غیرواگیر، می توان به کنترل این بیماری ها در کشور کمک کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: روند پیر شدن جمعیت در کشوری مانند ایران، چین، تایلند و کره سرعت بیشتری نسبت به دیگر کشورهای دنیا دارد و اگر همین روند تداوم یابد در ۳۰ سال آینده، ایران با بیش از ۱۶ درصد جمعیت سالمند روبرو خواهد بود.
سطح پایین بهداشت و رفاه در میان زنان سالخورده ایرانی
حضرتی بیان داشت: هرچند زنان از طول عمری بیشتری نسبت به مردان در کشور ما برخوردار هستند اما مسئله اینجاست که به دلیل سطح پایین تر رفاه اقتصادی و کیفیت زندگی زنان نسبت به مردان با زنانه شدن سالمندی، با جمعیتی با کیفیت پایین بهداشت روبرو خواهیم بود.
وی تصریح کرد: پیر شدن جمعیت به افزایش بیماری های غیرواگیر نیز دامن می زند که از نظر سازمان بهداشت جهانی، این بیماری ها بیشترین هزینه و بار را برای کشورها دارد.