چند نکته کلیدی برای اندازه‌گیری صحیح فشار خون در منزل

نوسان فشار خون عوارضی همچون آسیب به قلب، کلیه و حتی سکته مغزی را به دنبال دارد بنابراین انداره‌گیری صحیح نوسانات فشار خون در طول روز برای افراد مستعد ضروری است.

چند نکته کلیدی برای اندازه‌گیری صحیح فشار خون در منزل

نوسان فشار خون در طول روز، به ویژه افزایش آن صبحگاهان موجب افزایش احتمال حمله قلبی، آسیب به اندام‌هایی مانند چشم و کلیه ها، سکته مغزی و افزایش سرعت عوارض دیابت می‌شود. به همین دلیل نیاز است فشار خون را حتی در منزل چک کنیم. برای اندازه گیری فشار خون در منزل باید به نکات زیر توجه داشت:

_ هنگام اندازه گیری فشار خون صحبت نکنید.

_ پیش از گرفتن فشار خون، مثانه خود را خالی کنید.

_ پنج دقیقه قبل از گرفتن فشار خون، بنشینید.

_ لباس تنگ نپوشید و کاف فشار سنج را روی لباس خود نبندید.

_ از کاف‌هایی که روی بازو بسته می‌شوند استفاده کنید، نمونه‌های مچی دقت کمتری دارند.

_ سعی کنید دست‌ها با قلب در یک سطح باشد.فشارخون

_ کف هر دو پای خود را روی زمین قرار دهید و پا‌ها را روی هم نیندازید.

_ در زمان‌های متفاوت در طول روز، فشار خون خود را بگیرید.

آیا فشار خون بالا علائمی دارد؟

در ابتدا باید به این نکته توجه داشت که خون هنگام عبور، به دیواره‌ شریان‌ها نیرویی وارد می‌کند که به این نیرو فشار خون می‌گویند. افرادی که فشار خون بالایی دارند به ندرت علائمی از خود نشان می‌دهند؛ به همین دلیل به آن قاتل خاموش هم می‌گویند؛ البته بعضی از افراد که فشار خون بالا دارند دچار سردرد، وز وز گوش، تاری دید و تهوع می‌شوند.

عوارض فشار خون بالا چیست؟

فشار خون بالا می‌تواند باعث پارگی رگ‌ها و خونریزی مغز شود که به دنبال آن موجب مرگ یا اختلال در حرکت اندام ها، قدرت تکلم و بینایی می‌شود.
فشار خون بالا می تواند به چشم آسیب وارد کند، باعث خونریزی چشم و تاری دید و حتی نابینا شدن فرد شود.
در بعضی موارد فشار خون کنترل نشده می تواند باعث نارسایی کلیه‌ها شود.

فشار وارده به قلب افراد موجب تضعیف تدریجی عضله قلب آن‌ها و ضخیم شدن آن شود که درطولانی مدت عمر فرد را کاهش می‌دهد.
افرادی که فشار خون بالا دارند، رگ‌های قلب آن‌ها زودتر تنگ می‌شود که عوارضی مانند سکته قلبی در افراد را به دنبال دارد.

چه افرادی بیشتر در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا هستند؟

ساعات کاری طولانی می‌تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش دهد. توصیه می‌شود افرادی که در هفته به صورت طولانی مدت کار می‌کنند، فشار خون خود را مدام کنترل کنند؛ افرادی که پدر یا مادر آن‌ها فشار خون بالا دارند، مستعد ابتلا به این بیماری هستند علاوه بر آن اشخاصی که تحرک ندارند بیشتر در معرض ابتلا به فشار خون قرار می گیرند.

تاثیر تغذیه بر فشار خون

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که مصرف پتاسیم در درمان و پیشگیری فشار خون بالا بسیار موثر است؛ بنابراین مصرف مواد حاوی پتاسیم مانند میوه‌ها ( زردآلو، موز، انجیر، هلو، گریپ فروت، آلو و انگور)، سبزی‌ها (سیر، قارچ، کدو سبز، کلم بروکلی و گوجه فرنگی) همچنین حبوبات تاثیر زیادی در کنترل فشار خون بالا دارند.
مصرف نمک در وعده‌های غذایی را تا جایی که امکان دارد، کاهش دهید همچنین از مصرف تنقلات شور و مواد خوراکی که در تهیه آن‌ها از نمک استفاده می‌شود خودداری کنید. می‌توانید به جای تنقلات شور از میوه و آجیل خام استفاده کنید.فشار خون

مصرف ادویه جاتی مانند زعفران، ریحان، پونه و فلفل سیاه می‌تواند موجب کاهش فشار خون شوند, در ادامه باید افزود که غذا و مکمل‌های غذایی حاوی منیزیم نقش مهمی در کاهش فشار خون دارند. بعضی از حبوبات مانند لوبیا و نخود، غلات، نان سبوس‌دار از جمله منابع غذایی حاوی منیزیم محسوب می شوند.
ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار