بیماری«کف دست»را بشناسید/مردان بیشتر مراقب باشند
بیماری کف دست یا «دوپویترن» یک ناهنجاری و تغییر شکل ظاهری است که در مردان شیوع بیشتری دارد و می تواند فعالیت های روزمره فرد را تحت تاثیر قرار دهد.
محمد علی اخوت پور فوق تخصص ترمیمی دست، گفت: علت این بیماری احتمالا ژنتیک است که در آن بافت همبند کف دست به تدریج دچار کاهش طول و انقباض شده و این مسئله موجب خم شدن انگشتان دست می شود.
وی، بیماری دوپویترن را مختص سفید پوستان برشمرد که در سیاهپوستان نادر است و خاطرنشان کرد که در مردان این بیماری شیوع بیشتری دارد.
این فوق تخصص ترمیمی دست، ادامه داد: این بیماری بیشتر انگشت حلقه را درگیر می کند اما ممکن است انگشتان دیگر را نیز درگیر کند. معمولا بیماری از انگشت حلقه شروع می شود و به انگشتان مجاور سرایت می کند.
به گفته اخوت پور، بعد از اینکه بیماری شروع شد یک نقطه سفت در زیر پوست کف دست بیمار احساس می شود. سپس این نقطه سفت تبدیل به یک طناب سفت می شود و آرام آرام شروع به جمع کردن پوست کف دست می کند و هنگامی که پوست کف دست سفت شد، انگشتان نیز شروع به خم شدن می کنند.
وی با بیان این مطلب که معمولا مبتلایان به این بیماری درد ندارند، سیر بیماری را پیشرونده و آهسته برشمرد و تاکید کرد: در این بیماری جراحی زمانی انجام می پذیرد که بیمار نتواند کف دست خود را کاملا صاف روی سطح میز قرار دهد به عبارت دیگر هنگام سجده نتواند کف دست خود را مستقیم و صاف روی زمین قرار دهد. این وضعیت از نظر بالینی معادل حالت خم شدن مفصل انگشتان با زاویه ۳۰ درجه است.
اخوت پور با اشاره به شیوع بیشتر بیماری دوپویترن در مردان؛ تشخیص این بیماری را صرفا بالینی عنوان کرد و یادآور شد که نتایج تمامی آزمایشات و اقدامات تشخیصی در فرد مبتلا کاملا طبیعی است وبیماری با معاینه بالینی متخصص تشخیص داده می شود.
عضو هیئت علمی بیمارستان طالقانی در ادامه گفت: علیرغم سیر کند و پیشرونده بیماری، درمان قطعی برای پیشگیری از پیشرفت آن وجود ندارد. تنها درمان استاندارد برای این بیماری عمل جراحی است.
اخوت پور در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه به شیوع بیماری کرونا ، از آنجا که عمل جراحی دوپویترن اورژانس نیست در بیماران ابتلا به کووید ۱۹ عمل جراحی به تعویق می افتد.