توصیه هایی هنگام دندان درد در شیردهی
درمان دندان درد در شیردهی برای مادران شیرده و نوزادان شیرخوار هیچ خظری ندارد و تاثیری بر کمیت و کیفیت شیر مادر ندارد.
درمان دندان درد در شیردهی
تغییر در سطح هورمون ها که در دوران بارداری رخ می دهد، نه تنها می تواند باعث تحریک عاطفی و جسمی شود بلکه می تواند بر سلامت دهان و دندان شما نیز تأثیر بگذارد. با بروز مشکلات دندانپزشکی در دوران بارداری ، بیشتر مادران ترجیح می دهند درمان دندان هایشان را تا زمان زایمان و به دنیا آمدن نوزادشان موکول کنند.به عنوان یک مادر شیرده ممکن است نگران این باشید که داروهای مصرفی روی رشد نوزاد شما اثر منفی داشته باشد. بنابراین پیشنهاد می کنیم که به پزشک اطلاع دهید که شیرده هستید تا بتواند درمان مناسب را در اختیار شما قرار دهد.
اگر دندان درد شدید و یا پوسیدگی زیادی دارید، احتمالاً دندانپزشک اقدامات دندانی را مثل پر کردن به شما پیشنهاد می دهد. همچنین ممکن است مسکن ها و آنتی بیوتیک هایی برای شما تجویز کند که به کاهش علائم عفونت دندان یا لثه کمک می کند.
انجام درمان های دندانپزشکی برای درمان دندان درد در شیردهی اقدام بی خطری است. هرگز از یک مشکل دندانپزشکی غافل نشوید و بعد از مراجعه به دندانپزشکی به دکتر بگویید که در دوران شیردهی به نوزاد خود هستید. اطلاع از این موضوع به او کمک می کند تا یک روش درمانی و داروهای مناسب و بی خطر را که بر روی شیر مادر تأثیر نمی گذارد برای شما تجویز کند. بسیاری از پزشکان ممکن است از داروهایی استفاده کنند که مخصوص مادران شیرده است.
آیا ادامه شیردهی در حین انجام دندانپزشکی بی خطر است؟
بله ، ادامه شیردهی در حین انجام دندانپزشکی بی خطر است. در واقع اغلب اوقات، اگر نوزاد شما سالم است و یک نوزاد نارس نیست میتوانید به شیردهی به نوزاد خود ادامه دهید.ولی اگر شما یک نوزاد نارس دارید یا نوزاد شما تحت درمان های خاصی قرار دارد حتما باید قبل از درمان دندان درد در دوران شیردهی با پزشک مشورت کنید. او ممکن است از شما بخواهد تغذیه را متوقف کنید.
داروی بی حسی دندان در شیردهی
داروی بی حسی دندان در دوران شیردهی روی کیفیت و کمیت شیر مادر تاثیر ندارد
دندانپزشکان از عوامل بی حس کننده مثل لیدوکائین به عنوان یک داروی بی حسی دندان در شیردهی در طول فرآیند دندانپزشکی استفاده می کنند. این داروی بی حسی برای همه روی کیفیت و کمیت شیر مادر تاثیر ندارد. دندانپزشک ممکن است فرآیند های مختلفی را برای بی حسی در طول درمان برای مادر شیرده در نظر بگیرد.
بی حسی موضعی با بی حس کردن احساس انتهای عصبی بافتهای اطراف دندان کار می کند. هیچ مدرکی مبنی بر انتقال بی حسی به شیر مادر وجود ندارد و هیچ دلیلی برای قطع مصرف شیر مادر وجود ندارد.
علاوه بر این موارد، کشیدن دندان در شیردهی هیچ مانعی ندارد. زنان میتوانند در دوران شیردهی خود برای کشیدن دندان هم به دندانپزشک مراجعه کنند و لازم نیست که این کار را تا پایان دوره شیردهی خود عقب بیاندازند.
پس، میتوان ادعا کرد که همه زنان شیرده میتوانند با خیال راحت به دندانپزشک مراجعه کرده و در اسرع وقت بیهوش شوند. در واقع، هر مادر شیردهی میتواند در یک مرکز درمانی معتبر تحت درمان قرار گرفته و به وسیله جراحی، درد دندان خود را بهبود بخشد.
سایر داروهای بی حسی موضعی مانند نووکائین و بوپیواکائین نیز در نظر گرفته می شوند که با تغذیه با شیر مادر سازگار هستند.
استفاده از گاز نیتروس اکسید به عنوان یک آرامبخش قوی:
درمان دندان درد در شیردهی هیچ تاثیری بر روی تغذیه نوزاد شیرخوار ندارد
اکسید نیتروژن یک ماده آرام بخش موثر و مطمئن است. اکسید نیتروژن با اکسیژن مخلوط شده و از طریق یک ماسک کوچک که روی بینی قرار می گیرد ، نفس می کشد. این گاز آرام بخش به آرامش اعصاب در طی مراحل دندانپزشکی کمک می کند.
به دلیل این که اکسید نیتروژن در طبیعت نامحلول میباشد، نمی تواند وارد جریان خون مادر شیرده شود. این حالت بدان معنی است که این گاز آرامبخش که در اعمال دندانپزشکی مورد استفاده قرار میگیرد، بلافاصله به سمت خارج بدن مادر حرکت کرده و در شیر او نفوذ نمیکند. بنابراین، در زمان تغذیه نوزاد با شیر مادر هم تاثیر منفی بر روند رشد او نخواهد گذاشت.
تست های تشخیصی دندان
تست تشخیصی دندان برای بررسی میزان پوسیدگی شامل استفاده از عکسبرداری های اشعه ایکس و یا عکس برداری های سوزنی و غیره هستند. هیچ کدام از این تست های تشخیصی در تولید شیر مادر اثرگذار نیستند و می توانید کاملا امن به کودک خود شیر دهید.آیا پر کردن دندان برای کودک شیرخوار من بی خطر است؟
درمان دندان درد در شیردهی یا پرکردن دندان برای مادران شیرده خطرناک نیست
پر کردن دندان معمولا با آمالگام انجام می شود. آمالگام آلیاژی از جیوه و مقدار متغیر فلزات دیگر است. نیم بیشتر آمالگام از جیوه مایع تشکیل شده است و از آن برای پرکردن پوسیدگی های دندان استفاده میشود.
در حین پرکردن دندان با آمالگام این احتمال وجود دارد که مقداری از جیوه آن تبخیر و وارد بدن مادر شیرده شود. اما میزان جیوه وارد شده به شیر مادر ناچیز است و پایین تر از آن قرار می گیرد که معمولاً توسط سازمان های بهداشتی ناامن تلقی شود.
مصرف ژلوفن در شیردهی
بسیاری از داروهای مسکن و ضد التهاب، به ویژه انواع OTC ، ممکن است در سطح بسیار کم به شیر مادر منتقل شوند. مادران شیرده برای تسکین درد دندان می توانند از موارد زیر استفاده کنند:• استامینوفن
• ایبوپروفن
• ناپروکسن فقط برای استفاده کوتاه مدت
در هنگام شیردهی به نوزاد خود شما می توانید استامینوفن یا ایبوپروفن را تا حداکثر دوز روزانه مصرف کنید. با این حال ، در صورت امکان بهتر است که کمتر استفاده شود.
ناپروکسن را هم میتوانید در حداکثر دوز روزانه ولی برای مدت زمانی کوتاه استفاده کنید.
استفاده از دهانشویه برای دندان درد در شیردهی
می توانید از ژل های دهانی یا شوینده دهان در دوران شیردهی استفاده کنید
می توانید از ژل های دهانی، شوینده دهان یا دیگر محصولات دندانی مثل آنبسول، مدیژل، اورالدن و کورسودیل در دوران شیردهی استفاده کنید. اگر شیرده هستید، پیشنهاد می کنیم که این درمان های زیبایی را مثل سفید کردن دندان از طریق مواد شیمیایی به تاخیر بیاندازید.
قبل از انجام هر گونه پروسه دندانپزشکی خاص یا درمان حتماً باید با درمانگر مشاوره داشته باشید و اطلاع رسانی کنید که شیرده هستید. هر گونه دارو و محصولات دندانی برای مادران شیرده حتما باید توسط پزشک تجویز شود.