طبع نان سنگک گرم یا سرد؟؛ آشنایی با خواص و مضرات آن
اگر به دنبال اطلاتی از طبع نان سنگگ، خواص و مضرات، کالری و ارزش غذایی هستید ادامه این مطلب را از دست ندهید.
نان سنگک یکی از سنتی ترین و کاملترین نان ایرانی است زیرا سرشار از سبوسهایی است که باعث خوشمزهتر شدن نان میشوند.در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا شما را با خواص و مضرات نان سنگک آشنا کنیم و اطلاعاتی از طبع و مصلح، کالری و ارزش غذایی آن را در اختیارتان قرار دهیم.
نان سنگک چیست؟
سنگک نوعی نان است که روی بستری از سنگریزه یا ریگ در تنور مسطح پخته میشود.
طبع نان سنگک گرم یا سرد؟
نان سنگک طبع معتدلی دارد ولی اگر میخواهید طبع گرم داشته باشدمی توانید از کنجد و سیاه دانه استفاده کنید.
کالری نان سنگک
کالری نان سنگک در حالت طبیعی 259 کیلو کالری در 100 گرم می باشد.
ارزش غذایی نان سنگک
تشکیل دهنده اصلی | مقدار در100 گرم |
---|---|
انرژی (کالری) | 259 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 55.10 گرم |
پروتئین | 8.70 گرم |
چربی | 0.41 گرم |
آب | 32.00 گرم |
فیبر | 1.30 گرم |
نام ویتامین | مقدار در 100 گرم |
---|---|
تیامین (B1) | 0.33 میلی گرم |
ریبوفلاوین (B2) | 0.04 میلی گرم |
نیاسین (B3) | 3.10 میلی گرم |
نام ماده معدنی | مقدار در 100 گرم |
---|---|
کلسیم | 57.00 میلی گرم |
آهن | 2.35 میلی گرم |
خواص نان سنگک
-
از مهم ترین خواص نان سنگک برای لاغری و کاهش وزن است زیرا یک نان کم چرب و در عین حال بدون قند است که مصرف آن برای کاهش وزن بسیار موثر است.
-
خواص نان سنگک برای دیابت: فیبر موجود در نان سنگک به به کنترل قند خون کمک میکند
-
یکی از خواص نان سنگک برای کودکان این است که آهن موجود در آن در دوره رشد عصبی تاثیر زیادی دارد. مصرف منظم نان سنگک میتواند به هوش و رفتار مثبت کودکان کمک کند و تأثیر خوبی بر رشد آنها داشته باشد.
-
خواص نان سنگک برای معده: نان سنگک تقویت کننده معده است و از ترش شدن معده جلوگیری می کند
-
خواص نان سنگک کنجدی: اگر در پخت نان سنگک از کنجد استفاده شود دارای خواص بیشتری مثل کلسیم، پروتئین، آهن است و برای سرد مزاجان مفیدترین نان است.
-
نان سنگک، حاوی ویتامینها، کلسیم، پروتئین و آهن است و از آرد سبوسدار درست میشود؛ از ویژگیهای خوب این نان، طعم، عطر، مغذی بودن و قابلیت سیرکنندگی آن است. ر
-
نان سنگک به دلیل اینکه فیبر زیادی دارد، هضم آن آسان و از ارزش غذایی بالا برخوردار است.
مضرات نان سنگک
-
مضرات نگهداری نان سنگک در فریزر: نگه داشتن نان در فریزر باعث پایین آمدن کیفیت نان از همه جهات می شود. همچنین پس از انجماد زدایی، امکان دارد رطوبت نان باعث رشد باکتری ها و قارچ ها روی سطح آن شده و احتمال ابتلای شما به برخی بیماری های گوارشی را افزایش دهد.
-
به گفته متخصص تغذیه و رژیم درمانی، نان سنگک شکم و پهلو را بزرگ می کند و می تواند موجب بیماری کبدی شود.
پرسش های متداول
نان سنگک چاق میکنه؟
خیر
سخن آخر
در این مقاله اطلاعاتی از خواص و مضرات نان سنگکرا به همره طبع و مصلح، کالری و ارزش غذایی آن را برایتان آورده ایم. از شما متشکریم که تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید.