طبع چغندر سرد است یا گرم؟؛ فواید و مضرات آن
طبع چغندر معتدل است اما اگر به دنبال طبع چغند خام، خواص و مضرات، کالری و ارزش غذایی هستید ادامه این مطلب را از دست ندهید.
چغندر(به انگلیسی Beet) یک نوع گیاه خوردنی است که به صورت خام و پخته استفاده می شود.در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا شما را با خواص و مضرات چغندر آشنا کنیم و اطلاعاتی از طبع و مصلح، کالری و ارزش غذایی آن را در اختیارتان قرار دهیم.
چغندر چیست؟
چُغُندَر (چگندر، چندر) گیاهی از خانوادهٔ اسفناجیان، با ریشهٔ غدهای و قندی و برگهای درشت و پهن که مواد غذایی در ریشهٔ ستبرش اندوختهمیشود. ریشهٔ غدهای و مخروطیشکل این گیاه کاربرد خوراکی و دارویی دارد.
طبع چغندر سرد است یا گرم؟
طبع چغندر معتدل است اما اگر چغندر به صورت خام مصرف شود طبع آن گرم و تر میشود.
مصلح چغندر
مصلح چغندر، عسل است.
کالری چغندر
کالری چغندر در حالت پخته، 44 کیلو کالری و در حالت خام 43 کیلو کالری در 100 گرم می باشد.
ارزش غذایی چغندر
تشکیل دهنده اصلی | مقدار در100 گرم |
---|---|
انرژی (کالری) | 43 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 9.56 گرم |
پروتئین | 1.61 گرم |
چربی | 0.17 گرم |
آب | 87.58 گرم |
فیبر | 2.80 گرم |
قند | 6.76 گرم |
نام ویتامین | مقدار در 100 گرم |
---|---|
ویتامین A | 2.00 میکروگرم |
ویتامین E | 0.04 میلی گرم |
ویتامین K | 0.20 میکروگرم |
ویتامین C | 4.90 میلی گرم |
تیامین (B1) | 0.03 میلی گرم |
ریبوفلاوین (B2) | 0.04 میلی گرم |
نیاسین (B3) | 0.33 میلی گرم |
کولین (B4) | 6.00میلی گرم |
پانتوتنیک اسید (B5) | 0.16 میلی گرم |
ویتامین B6 | 0.07 میلی گرم |
فولات (B9) | 109.00میکروگرم |
نام ماده معدنی | مقدار در 100 گرم |
---|---|
کلسیم | 16.00 میلی گرم |
آهن | 0.80 میلی گرم |
منیزیم | 23.00 میلی گرم |
فسفر | 40.00 میلی گرم |
پتاسیم | 325.00 میلی گرم |
سدیم | 78.00 میلی گرم |
روی | 0.35 میلی گرم |
مس | 0.08 میلی گرم |
منگنز | 0.33 میلی گرم |
سلنیم | 0.70 میکروگرم |
12خواص جالب چغندر
-
از مهم ترین خواص چغندر در بارداری می توان به تقویت سیستم ایمنی، پیشگیری از کمخونی، کاهش تورم و التهابات ناشی از تغییرات هورمونی اشاره کرد.
-
فیبر و مواد معدنی موجود در چغندر به هضم بهتر و جلوگیری از یبوست کمک میکند.
-
پتاسیم موجود در چغندر باعث کاهش فشار خون می شود که در نهایت خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
-
نیترات موجود در چغندر باعث بهبود عملکرد ورزشی میشود
-
چغندر حاوی اسید فولیک یکی از ویتامینهای گروه B است که نقش مهمی در رشد طبیعی بافتها و عملکرد سلولی دارد.
-
چغندر به دلیل داشتن ویتامین C، آنتیاکسیدانها و مواد مغذی که دارد برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با عفونتها و ویروس سرماخوردگی مفید است.
-
خاصیت ضدالتهابی چغندر به کاهش گلودرد و بهبود علائم سرماخوردگی کمک میکند.
-
ویتامین C، آهن و آنتیاکسیدانهای موجود در چغندر به تقویت فولیکولهای مو و بهبود جریان خون در پوست سر می شود.
-
مصرف چغندر باعث افزایش تولید صفرا و بهبود عملکرد کبد در تجزیه چربیها می شود که به پاکسازی بدن از مواد مضر کمک میکند.
-
نیتریک اکسید موجود در چغندر پخته باعث گشاد شدن رگهای خونی و بهبود جریان خون میشود که در در بهبود و تقویت نعوظ و سلامت جنسی مردان تاثیر مثبت دارد.
-
آهن موجود در چغندر به افزایش سطح هموگلوبین و جلوگیری از کمخونی در کودکان کمک میکند.
-
کلسیم و پتاسیم موجود در چغندر به رشد و سلامت استخوانها کمک می کند.
مضرات چغندر
-
چغندر حاوی اگزالات و پتاسیم است که برای بیماران دیابتی مبتلا به سنگ کلیه و نارساییهای کلیوی نمیتواند مناسب باشد.
-
چغندر حاوی بتائین است که میتواند باعث تهوع ، استفراغ، اسهال و مشکلات گوارشی شود
-
مقادیر بالای اگزالات موجود در لبو ممکن است باعث بروز سنگ گلیه در فرد شود .
-
نیترات موجود در چغندر ، ممکن است باعث بروز خستگی در فرد شود ..
-
چغندر حاوی فادمپهایی از نوع فروکتان است که میتواند در افراد حساس مانند مبتلایان به سندرم رودهی تحریکپذیر (IBS) باعث ایجاد ناراحتیهای گوارشی شود.
سخن آخر
در این مطلب اطلاعاتی از فواید و مضرات چغندر را برایتان آورده ایم. از شما متشکریم که تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید. خوشحال می شویم سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید.