دوران فیلم هایی با مدل بازی قیصر، گذشته است
کارگردان طلا و مس گفت: دوران فیلم هایی با مدل بازی قیصر، گذشته است.
کارگردان طلا و مس گفت: دوران فیلم هایی با مدل بازی قیصر، گذشته است.
به گزارش مهر، همایون اسعدیان شامگاه یکشنبه در جشنواره حسنات و مراسم «شبی با همایون اسعدیان» با اشاره به اینکه ما فیلم سازان، انسان های حقه بازی هستیم، اظهار داشت: یک تئوری درست شده بین فیلم سازان که وقتی یک فیلم پرفروش می شود، فیلمساز عنوان می کند این فیلم برای مردم ساخته شده است اما وقتی یک فیلم کم به فروش می رود عنوان می شود فیلم را برای دل خودم ساختم.
وی با اشاره به اینکه قرار نیست، فیلمی ساخته شود که باب میل و سلیقه مردم باشد و چون مردم این نوع فیلم ها را می پسندند باید ساخته شود، بیان داشت: هنرمند باید در جهت ارتقا فرهنگ مردم گام بردارد نه اینکه آنچه مردم می خواهند و در سطح فرهنگ مردم است، را بسازد.
کارگردان فیلم طلا و مس با بیان اینکه یک فیلم ساز نباید درجا بزند و باید همیشه ۱۰ قدم جلوتر از مردم حرکت کند نه اینکه اقدام به ساخت فیلمی که مردم آن را بپسندند کند، ادامه داد: تقدس دادن به مردم خود یک عمل مبتذل و فریب کارانه است.
وی با اشاره به اینکه من منکر اینکه گاه بخش اقتصادی غالب میشود و تهیه کنندگان را سوق می دهد که تن به ساخت فیلم های مبتذلی دهند که در آن از هر روشی استفاده می شود تا مخاطب را بخندانند یا به مذاق مخاطب خوش آید، گفت: باید به یاد داشت که برای خنداندن و قهقه زدن مردم نباید از هر روشی استفاده کنیم.
اسعدیان با اظهار اینکه دوران فیلم هایی با مدل بازی قیصر، گذشته است، اضافه کرد: شاید از هزاران فیلمی که در امریکا ساخته می شود تنها آن مواردی که مبتذل نیست را نشان می دهند.
وی با اعتراض به عده ای که بدنبال سرمایه گذاری بخش خصوصی در فیلم سازی هستند و معتقدند حمایت دولت یا تخصیص سوبسید به فیلم ها نباید صورت گیرد، گفت: در تمام دنیا دولت حامی فیلم ساز است و بستر را برای تولید فیلم هایی که عامل ارتقای فرهنگ مردم می شود، را فراهم می سازد اما اینکه در ایران عده ای بدنبال خصوصی کردن کامل فیلم سازی هستند، برای من قابل تامل است.
کارگردان و فیلم نامه نویس ادامه داد: دولت ها باید محدودیت را از جلوی پای هنرمندان بردارند.
اسعدیان گفت: به جای اینکه تلاش کنیم بنیاد فارابی به بخش فرهنگ کمک کنند و سوبسید بدهد عده ای آمده اند که ریشه حمایت دولتی را قطع کنند.
وی با اعتراض شدید به این سخن اعلام کرد: چرا باید بخش خصوصی وارد فیلم سازی شود و ضرر بدهد.
این کارگردان و فیلم نامه نویس سابقه دار عرصه سینما خبر از ساخت و تولید فیلم ارزشمندی داد که برای ساخت آن نیاز به تامین بودجه ۵ میلیارد تومانی است و گفت: با توجه به اینکه این هزینه را نمی توان یکجا تامین کرد بنابراین وظیفه نهادهاست که از این فیلم حمایت کنند و اگر این نگاه غالب شود که همواره در ترازوی سود و زیان ساخت هر فیلم سنجیده شود خیلی کاسب کارانه است.
وی به بخش هایی از برنامه دور همی به کارگردانی مهران مدیری اشاره و بیان داشت: در یکی از قسمت های این برنامه یکی از بازیگران را دعوت کرده بودند و در خصوص اینکه در سینما و تلویزیون آیا فیلم مبتذل داریم، اعلام شد که در ایران فیلم مبتذلی نداریم مگر می شود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عده ای صاحب نظر از دستشان در برود و یک فیلم مبتذل ساخته شود ما فیلم بد داریم اما فیلم مبتذل نداریم اما من می گویم، این یک استدلال سخیف و مبتذل است.
اسعدیان گفت: ابتذال به معنای به کار بردن موضوعات پیش پا افتاده در فیلم سازی است.
وی با اظهار اینکه باید به سمت ساخت فیلم های سرگرم کننده استاندارد برویم، گفت: همیشه اینگونه نیست که افرادی که به سینما می روند برای سرگرمی و خندیدن است بلکه عده ای هم برای اندیشیدن، به سینما می روند.
این کارگردان با اعلام اینکه امروز جای خالی فیلم های اکشن حس می شود و ما برای مخاطبانی که بدنبال فیلم های اکشن هستند، فیلم و سالن سینمایی نداریم و این نقطه ضعف ما است، اضافه کرد: اگر بدنبال این باشیم که مثلا صد فیلم در سال تولید کنیم و یکصد فیلم فرهنگی باشد قطعا سینما سرپا نمی ماند ما باید برای مخاطبین مختلف خود فیلم داشته باشیم.
وی اضافه کرد: اگر چه امروز سرمایه سالاری بر سینما حکم رانی می کند اما اینگونه نیست که نتوان فیلم ارزشمند ساخت، افرادی که به دنبال اقتصاد هستند در کنار این قضیه از سینمای اندیشه ورز حمایت کنند.