مدیریت مصرف برق و ضرورت همکاری دولت و مردم

کم‌کم به روزهای اوج گرمای تابستان نزدیک می‌شویم، مردادماه که می‌شود تابستان قدرت خود را به همگان نشان می‌دهد و دمای هوا در نقاط مختلف کشور افزایش چشمگیری پیدا می‌کند.

مدیریت مصرف برق و ضرورت همکاری دولت و مردم

کم‌کم به روزهای اوج گرمای تابستان نزدیک می‌شویم، مردادماه که می‌شود تابستان قدرت خود را به همگان نشان می‌دهد و دمای هوا در نقاط مختلف کشور افزایش چشمگیری پیدا می‌کند. در این شرایط یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که تمامی بخش‌ها را با خود درگیر می‌کند، کمبود برق است، افزایش شتابان مصرف برق در این بازه زمانی باعث تحمیل فشار بسیار زیاد به شبکه تولید و توزیع برق می‌شود و این موضوع تأمین برق موردنیاز بخش‌های مختلف را با مشکل روبرو می‌کند. بنابراین می‌طلبد دولت با برنامه‌ریزی صحیح در جهت افزایش ظرفیت تولید، زمینه صرفه‌جویی در تمامی بخش‌ها را نیز فراهم آورد تا شبکه برق کشور بتواند با کمترین مشکلات احتمالی و کمترین آسیب مردادماه را طی کند.از طرفی در این ایام، کاهش مبلغ قبض برق و صرفه‌جویی با راهکارهای بهینه مصرف، به یکی از دغدغه‌های بسیاری افراد تبدیل می‌شود. با افزایش بهای انرژی‌های خانگی، منطقی‌تر است که تا جای ممکن با روش‌های ساده مصرف برق کاهش یابد. این کار، علاوه بر کمک به هزینه‌ها، تأثیر مستقیم و مفیدی بر محیط‌زیست خواهد شد.در بخش دولتی، کاهش ساعت کار اداری با همکاری استانداری‌های سراسر کشور امسال نیز دنبال شد و در تعداد زیادی از استان‌ها این امر محقق و ساعت‌های کاری اداری با هدف مدیریت مصرف تقلیل یافت.

راه‌اندازی سامانه برای نظارت بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی در زمینه رعایت مدیریت مصرف نیز اجرایی شد و دستگاه‌ها اگر در مرحله نخست رعایت نکنند تذکر خواهند گرفت و در مراحل بعد شیوه‌های دیگری برای این امر استفاده خواهد شد. همچنین کنتور هوشمند نیز برای اغلب دستگاه‌های اداری و اجرایی نصب شده است تا مدیریت لازم درباره میزان مصرف آن‌ها را اعمال کند. تمام دستگاه‌های اجرایی و صنایعی که دارای نیروگاه و مولدهای برق هستند، موظف هستند از ابتدای اردیبهشت تا پایان شهریورماه نسبت به تولید حداکثری برق و انتقال مازاد آن به شبکه سراسری اقدام کنند.

وزارت نیرو موظف شده است تا از طریق شرکت‌های توزیع نیروی برق به وسیله نصب کنتور هوشمند و تجهیزات قطع و وصل از راه دور نسبت به پایش و کنترل مصرف مشترکین مشمول تا سقف تعیین شده اقدام کند.

اما هم‌زمان با افزایش میزان صرفه‌جویی برق در بخش دولتی، ضروری است مردم نیز در مصرف برق دقت بیشتری داشته باشند. با صرفه‌جویی در مصرف برق به‌ویژه در ساعات اوج مصرف می‌توان در تأمین برق موردنیاز کشور همکاری داشت. برای کاهش مصرف برق و هزینه‌های خانواده، می‌توان از لامپ‌های LED استفاده کرد. البته دولت می‌تواند این لامپ‌ها را با قیمت مناسب‌تر و به‌صورت یارانه‌ای در میان مردم توزیع کند.

ضروری است در ساعات اولیه شب از وسایل برقی پرمصرف از قبیل جاروبرقی، اتو و ماشین لباسشویی استفاده نشود. در راه‌پله‌ها، راهروها و مشاعات ساختمان بهتر است از سیستم روشنایی هوشمند استفاده شود. همچنین ضروری است هنگام تهیه لوازم برقی به برچسب انرژی که نشان‌دهنده میزان مصرف برق است، توجه شود. خرید لوازم برقی کم‌مصرف و پربازده نشانگر احساس مسئولیت ما نسبت به آینده انرژی کشور است. برای داشتن روشنایی مطلوب، می‌توان به جای افزودن به تعداد لامپ‌ها، گردوغبارشان را تمیز کرد. تمیز کردن و سرویس وسایل سرمایشی، ضمن بهبود بخشیدن به کارکردشان، مصرف انرژی و هزینه‌های خانواده را نیز کاهش می‌دهد. باید توجه داشت استفاده مداوم از دور تند کولرهای آبی، فشار زیادی به موتور آن‌ها وارد کرده و مصرف انرژی را به شدت افزایش می‌دهد. کولرهای گازی از وسایل پرمصرف برقی هستند. بهتر است برای کاهش مصرف برق و هزینه‌های خانواده، زمان استفاده از آن‌ها را به حداقل رساند. کولرهای گازی «حدود 4 برابر» کولرهای آبی برق مصرف می‌کنند. نکته مهم اینجاست که اگر تنها از یک درصد مساحت ایران، انرژی خورشیدی جذب کنیم و بازده تولید 10 درصد باشد می‌توانیم روزانه 9 میلیون مگاوات ساعت انرژی برق از خورشید دریافت کنیم که این میزان 25 درصد مصرف یک سال برق کشور است؛ اما امروز استفاده از انرژی خورشیدی بیش از هر چیز یک سیستم لوکس به نظر می‌رسد تا یک منبع کاربردی و به دلیل نبود سرمایه‌گذاری گسترده در این زمینه این امکان را به احتمالی ناممکن بدل کرده است. پیشنهاد به دولت و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی واضح است: «ترویج و گسترش بهره‌برداری از انرژی‌های پاک و رایگان طبیعت.» اما تا زمانی که این اتفاق بیفتد ما نیز باید کاری کنیم تا استفاده مفید و بهینه و صرفه‌جویی در برق و انرژی در خانواده‌ها نهادینه شود.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار