فضای مجازی، جهان ذهنی را تا بی نهایت گسترش می دهد
11 نویسنده اصفهانی، کدام صفحات معرفی کتاب را انتخاب کرده اند؟
به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی ضمن تبریک این هفته به نویسندگان اصفهانی از آنها خواستیم که به ما بگویند: بهترین صفحه و وب سایت و در کل فضای مجازی معرفی کتاب، کدام است؟ آخرین معرفی که در فضای مجازی از کتاب خوانده اند، مربوط به کدام کتاب بوده، در کجا منتشر شده و کی بوده است؟ و آیا این معرفی باعث شده کتاب را بخوانند؟
به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی ضمن تبریک این هفته به نویسندگان اصفهانی از آنها خواستیم که به ما بگویند: بهترین صفحه و وب سایت و در کل فضای مجازی معرفی کتاب، کدام است؟ آخرین معرفی که در فضای مجازی از کتاب خوانده اند، مربوط به کدام کتاب بوده، در کجا منتشر شده و کی بوده است؟ و آیا این معرفی باعث شده کتاب را بخوانند؟
در ادامه پاسخ این افراد را با هم می خوانیم:
*مرضیه گلابگیر اصفهانی:
فضای مجازی دنیای گسترده ای است که جهان ذهنی ما را تا بی نهایت گسترش می دهد. این روزها اتفاقی به روز و زنده می ماند که بتواند با معرفی خود و تبلیغات خود را در ذهن مخاطب خود به روز کند. و هیچ محدودیتی نمی تواند درهای این دنیای بی نهایت را به سمت عاشقان کتاب ببندد. رونمایی کتاب ها و نقد و بررسی ها یک حرکت خوب در این راستا است که این روزها متاسفانه با محدودیت روبرو است ولی همین معدود برگزاری ها و خبر آن در فضای مجازی باعث خرید و مطالعه کتاب های به روز می شود. آخرین کتابی که خریدم و خواندم از پیجی بود(به نام سالینه). کتاب آخر نسترن مکارمی به نام اسفار پریشانی که قبلا پی دی اف پخش شده بود را به صورت کاغذی چاپ کرده بود. آن را سفارش دادم و خواندم. معرفی کتاب های استاد نجفی هم برایم جذاب است که بیانی شیوا به معرفی کتاب می پردازند. کتاب دست دوم سوگ سیاوش از شاهرخ مسکوب را هم از کانالی که کتاب های دست دوم معرفی می کند خریدم که مشغول خواندن هستم. جالب اینکه چند روز پیش برای تحقیق پیرامون موضوعی از هوش مصنوعی یاری گرفتم که مقالات وکتابهای درخوری را پیشنهاد داد. البته نمی دونم سوال را توانستم جواب بدم یا نه کلا جواب به سوال خیلی سخت بود.
*غلامحسین هرندی زاده :
معرفی کتاب را بیشتر به توصیه دوستانی که کتابی را خوانده اند و تایید کرده اند دنبال می کنم. این توصیه البته حضوری و گاه از طریق فضاهای مجازی در دسترس آن دوستان به من منتقل شده. دوستان نویسنده و منتقدی که در جریان آخرین آثار چاپ شده هستند و آنها را خوانده و بهترین ها را معرفی کرده اند همچنان که خودم نیز سعی کرده ام اگر به کتابی ارزشمند برخوردم آن را به دیگر دوستان توصیه کنم. در مورد آخرین کتاب هایی هم که به توصیه دوستان به خواندن آن پرداخته ام کتاب «آشنایی با نشانه شناسی ادبیات» نوشته کورش صفوی هست که توسط انتشارات علمی چاپ شده است. همچنین مدتیست مشغول خواندن تاریخ بیهقی هستم و آن را به دوستان توصیه و سعی کرده ام هربار بخشی از آن را در جمعی ادبی برای آنان بخوانم تا با یکدیگر به بحث و بررسی آن بپردازیم.کتابهای تاریخی هم که آقای مهرداد موسوی خوانساری پیشنهاد می دهند خوب هستند.
*حدیثه محمدی:
اینستاگرام که بودم صفحه سین الف بود خیلی دوست داشتم. کلا چندتا صفحه معرفی کتاب داخل اینستاگرام بود که خیلی دوستشان داشتم. یکی از آنها صفحه خانم گلپر فصاحت بود اصلا من یک دوره ای ایشان هرچی معرفی می کرد، می خواندم. سوال دوم فکر کنم همین کتاب مست جنگ بود، زمانشم دو سه هفته پیش معرفی شد داخل حلقه ادبی مانا آن را خواندم. سوال سوم بله
*سیما طاهر کرد:
من معمولا با معرفی دوستان اهل کتاب انتخاب می کنم نه از فضای مجازی
*محمد رنجبر:
به دلیل مشغله های بسیار به این صفحات مراجعه اندکی دارم. کتابهایی را که به تناسب نیازم لازم دارم از طریق موسسات پخش کتاب و سایت های ناشران دنبال می کنم و ضمنا تاکنون ندیده ام این صفحات کتاب را به دلیلی بجز صرفه اقتصادی معرفی کنند. ما هنوز در این کشور هیچ مجله، کتاب، فضای مجازی و...... برای معرفی فی نفسه، کتاب نداریم. گله ای ندارم. چون اساسا فرهنگ هنوز مسئله ما نیست. به قول حافظ شیرازی: «همای گوی مفکن سایه شرف هرگز/ در آن دیار که طوطی کم از زغن باشد. در این دوران که مسئله این مردمان به دست آوردن رانت است چه جایگاهی برای فرهنگ و کتاب وجود دارد؟ زنده باد رانت و رانتخواری!!!!!!!
*مرضیه کهرانی:
کمتر در فضای مجازی کتابها را دنبال کردهام مگر اینکه دنبال کتاب خاصی بگردم که مطمئنا از قبل شناختهشده بوده برایم. بیشتر با مجله جهان کتاب چنین ارتباطی دارم که آن هم کاغذی است. البته باز هم نقش چندانی در معرفی و ترغیب من به خواندن کتاب خاصی نداشته است.
*غزاله بزرگ زاده:
با توجه به توسعه و گستردگی فضای مجازی خوشبختانه فرصت مناسبی در اختیار دوستداران کتاب قرار گرفته تا بتوانند در مورد آثار مختلف تحقیق کرده و با آگاهی بیشتری کتابهایی که به ذائقشان سازگار هست را پیدا و تهیه نمایند، از میان سایتها و صفحات مجازی که من بیشتر مورد استفاده قرار می دهم سایتهای کافه بوک، سیبوک، ایران کتاب و ویکیپدیا هستند و حتی گاها به صفحات ناشران کتابها هم مراجعه می کنم و توضیحات آنها را هم می خوانم. آخرین کتابهایی که با معرفی سایتی خواندم از سایت کافه بوک با عنوان «قهرمانان و گورها اثر ارنستو ساباتو» و «کتاب خنده سرخ اثر لیانید آندرییِف» بوده است که با مطالعه معرفی این آثار مشتاق به مطالعه و تهیه این آثار شدم و اتفاقا از مطالعه این کتابها بسیار لذت بردم.
*داریوش درویشی:
گمان میکنم کتابهای فارسی را میفرمایید. من بیشتر وبسایت «بنوبوک» را میبینم.
به تازگی برگردان پارسی تازهای از پارههای هراکلیتوس را دیدم که از همان جا خریداری کردم. ولی شوربختانه کمتر معرفی یا نقد کتابهای فارسی را میخوانم.
*مصطفی صادقی کاشانی:
سایتهای معرفی بیشتر فروش کتاب را دارند. البته همین که تصویر و چکیدهای میگذارند نوعی معرفی و خوب است.
*علی خدایی:
دنبال کننده خوبی نیستم پس بهترین را نمی شناسم هنوز وینش را بیشتر نگاه می کنم که معرفی کتاب هم دارد و صفحه کتابفروشی های شهرمان تراموا نوشته کلودسیمون را با معرفی کتاب در صفحه نشر چشمه خواندم.
*مرضیه عباسی:
بیشتر کتاب های دیجیتال را که به صورت پی دی اف اند از دوستانم دریافت می کنم یا در گروه های تلگرامی بدستم می رسد فقط یکبار از سایت طاقچه کتابی خریدم. سایت طاقچه را با جستجوی نام کناب در گوگل پیدا کردم.