اصفهان گرد-شماره ۱۸۵
تنفس در لاهیجان با ریه هایی از اصفهان
حمید آقایی، دانش آموخته کارشناسی ارشد نقاشی و پس از چند دهه تجربه فعالیت هنری با 20 اثر نقاشی و با عنوان یادمان نمایشگاهی در موسسه هنری آرین برپا کرده است
پرسه زنی در شهر را می توان با پرسه زنی در گالری ها، کامل و زیبا کرد. زیرا هنرمند همراه با زیست فرهنگی خود، اندوخته ای از دانش مخصوص به خود می شود. دانشی که او را در هر کجای تاریخ و جغرافیا، همراهی می کند. دانشی که در سفر و سکون با هم به دست می آید و به هنرمند کمک می کند تا تفسیر و فهم خودش را از جهان، ارائه کند.
پرسه زنی در گالری ها، امکان بهره مندی و استفاده از این دانش را همراه با لذت به پرسه زن می دهد. حمید آقایی، دانش آموخته کارشناسی ارشد نقاشی و پس از چند دهه تجربه فعالیت هنری با 20 اثر نقاشی و با عنوان یادمان نمایشگاهی در موسسه هنری آرین برپا کرده است. وی پیش از این تجربه های مختلف و متنوعی از نقاشی با المان های فرهنگی آشنا مانند نقطه و خط داشته است. این مجموعه در چند ماهه اخیر و در سکونتگاه جدید او در لاهیجان، بر بوم نشسته اند ولی خودش معتقد است که همچنان در هندسه فرهنگی اصفهان، آثار تولید شده اند. هنرمند این مجموعه بیشترین بخش زیست فرهنگی خود را در نصف جهان گذرانده است و آثار به وجود آمده هر چند در سرزمین سبز شمال و زیر باران های پر طراوت لاهیجان، متولد شده است ولی برخواسته از همان فهم و نگاه ریشه دار گذشته اوست. گویی او دارد خود گذشته اش را در فهمی که از اصفهان داشته، جستجو می کند و البته بعد از هر کشفی، شادمانه تابلویی را به یادگار خلق می کند. همان لحظه ای که گویی بخشی از جهان او جلوه ای تازه پیدا کرده است و مجموعه او یادمانی می شود از نقش جهانش. نقشی که تصویر خیالی نصف جهان را در خود دارد.
آثار این هنرمند پیش از این بر دیوارهای گالری های مختلف شهرهای ایران و کشورهای مختلف خارجی تکیه داده است ولی در این مجموعه، تنها 2 کار از قبل است و 18 کار برای اولین بار، منتظر چشم های علاقمندان به حوزه هنرهای تجسمی و نقاشی است. این نمایشگاه تا 30 آبان ماه و در ساعت های 17 تا 20 می تواند مکانی برای آموزش بصری هنرجویان قرار بگیرد. این را برای این نوشتم که این هنرمند سال ها در انواع مراکز آموزش هنری از مجموعه آموزش و پرورش تا مراکز آموزش عالی، هنرجویان بسیاری را آموزش داده است و کار او می تواند، نمونه خوب یک ارائه آموزشی هم محسوب شود.
در انتهای بیانیه نمایشگاه می خوانیم: « با این همه کارهای او را باید از او دانست و نه وابسته و متعلق به هیچ آبادی دیگری. آبادی انسان هنرمندی که وادی های مختلف نقش و رنگ و خط را پشت سر گذارنده و همه آنها را در گونه های مختلف تحربه کرده است. این نمایشگاه فرصتی است تا به دیدار آخرین آورده های یک عمر تجربه هنری بنشینیم و چشم در چشم آثاری بیندازیم که چشمی هستند برای دیدن انسان و جهان»