تخلف در قرارداد ویلموتس محرز است

قرارداد ویلموتس پشتوانه محکمی نداشته و از بندهای قرارداد به خوبی استفاده نشده و تخلف در آن محرز است. تخلف عمدی را باید دستگاه‌های قضایی و دادگاه تشخیص بدهد و هر چقدر ما فریاد بزنیم تا آنها به قطعیت نرسند و به آن رسیدگی نکنند، اثری ندارد.

تخلف در قرارداد ویلموتس محرز است

قرارداد ویلموتس پشتوانه محکمی نداشته و از بندهای قرارداد به خوبی استفاده نشده و تخلف در آن محرز است. تخلف عمدی را باید دستگاه‌های قضایی و دادگاه تشخیص بدهد و هر چقدر ما فریاد بزنیم تا آنها به قطعیت نرسند و به آن رسیدگی نکنند، اثری ندارد. درباره تخلف سهوی هم باید کمیته فنی فدراسیون فوتبال نظرش را بدهد.

روز گذشته غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه در بخشی از نشست خبری صبح خود در پاسخ به سوالی درباره محکومیت فدراسیون فوتبال برای پرداخت رقمی به دستیار مارک ویلموتس، سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال اظهار کرد: «این پرونده در دادسرای تهران با گزارش سازمان بازرسی تهران تشکیل و بخشی از تحقیقات آن انجام شده و بخش دیگری درحال انجام است هرچند اولویت را در این تشخیص دادیم که خود فدراسیون فوتبال بدون دخالت قوه قضائیه، بررسی‌های لازم را داشته باشد و از حقوق مردم و فوتبال دفاع کند.» به این ترتیب یک بار دیگر این بحث داغ شده و این درحالی است که طی آخرین اخبار و اطلاعات با مشخص شدن رای فیفا درخصوص مطالبات دستیاران این سرمربی بلژیکی به نظر می‌رسد عواقب قرارداد مهدی تاج با مارک ویلموتس همچنان برای هیات رئیسه جدید فدراسیون فوتبال، تیم ملی و اهالی فوتبال ادامه داشته باشد و حالاحالا‌ها تبعات آن دست از سر فوتبال کشور برندارد. جالب اینکه هنوز برخوردی با عاملان این فاجعه صورت نگرفته و مشخص نیست پرونده در چه مرحله‌ای قرار دارد. درخصوص این اتفاقات و تخلفات صورت گرفته با یکی از روسای اسبق فدراسیون فوتبال به صحبت پرداختیم. از نظر او یک تخلف علنی رخ داده که باید با متخلفان برخورد شود. گفت‌وگو با داریوش مصطفوی را در ادامه می‌خوانید.

صحبت‌مان را از قرارداد ویلموتس و تبعات آن شروع کنیم. به نظر می‌رسد دردسر این قرار داد حالاحالاها گریبان فوتبال را رها نمی‌کند .

بالاخره آقایان یک قراردادی را بسته و به هر جهت این قرارداد پشتوانه محکمی نداشته و از بندهای قرارداد به خوبی استفاده نشده و تخلف در آن محرز است. با این حال ما یک تخلف عمدی داریم و یک تخلف سهوی، تخلف عمدی را باید دستگاه‌های قضایی و دادگاه تشخیص بدهد و هر چقدر ما فریاد بزنیم تا آنها به قطعیت نرسند و به آن رسیدگی نکنند، اثری ندارد. درباره تخلف سهوی هم باید کمیته فنی فدراسیون فوتبال نظرش را بدهد و به نظرم باید آنها در راستای شفاف‌سازی در این خصوص برای مردم اطلاعیه بدهند که اصلا قرارداد ویلموتس چطور نوشته شده است. اصلا این قرارداد با v نوشته شده یا w هرچند ما داریم با چیزهای دیگر این قرارداد را می‌خوانیم و هنوز ویلموتس واقعی را به مردم اطلاع ندادند. الحمدلله که اصلا صحبت هم نمی‌کنند و حالا قرارداد می‌ماند و ما و شما و خدا و دستگاه‌های قضایی.

در هر صورت نکته عجیب آنجایی است که این دوستان نه‌تنها پاسخگو نیستند بلکه به صورت آزادانه و بدون هیچ تهدیدی زندگی روزمره خود را سپری می‌کنند و انگار قرار نیست درخصوص این قرارداد که از پول بیت‌المال خسران زیادی را متحمل شده پاسخگو باشند .

من خدمت شما عرض کردم اگر این اتفاق برای فردی مثل داریوش مصطفوی می‌افتاد او را اعدام می‌کردند اما باز هم تاکید می‌کنم شاید این موضوع یعنی قرارداد ویلموتس اصلا قابل دفاع باشد ولی آنها چرا نمی‌آیند صحبت کنند و از خود دفاع کنند. هرچند سال‌هاست صحبت نمی‌کنند. آنها باید برای تنویر افکار عمومی قدم جلو گذاشته و پاسخگوی رسانه‌ها باشند. حالا که صحبت نمی‌کنند حتما مردم می‌گویند اینها خیلی در دستگاه‌های مختلف کشور نفوذ دارند که با آنها کاری ندارند در صورتی که شاید این‌طور نباشد اما اینکه به مردم پاسخگو نیستند این موضوع خودش شک و ابهام تولید می‌کند که ما هرکاری می‌خواستیم کردیم و شما هم هیچ کاری نمی‌توانید بکنید.

در هر صورت الان مجلس شورای اسلامی به قضیه ورود کرده و قرار است این دوستان را به شکل جدی دادگاهی و بازخواست کنند .

در مجلس هم یک نفر بیشتر نیست که با صراحت انتقاد می‌کند که ایشان هم آقای قاضی‌زاده‌هاشمی هستند و البته او آن‌قدر انتقاد کرده که دیگر برای انتقادات درستش نیز ترتیب اثر داده نمی‌شود. هرچند نماینده مجلس باید به همین شکل باشد و وقتی که به مجلس می‌رود این‌گونه از حق مردم و مملکت دفاع کند اما جای انتقاد کردن و نکردن او باید مشخص باشد. ظاهرا قاضی‌زاده‌هاشمی توپ پری دارد اما تا حالا نتوانسته است کاری بکند.

سخنگوی قوه قضائیه روز گذشته اعلام کرد به خاطر برخی مسائل در اساسنامه فدراسیون فوتبال ما نمی‌توانیم به صورت مستقیم در مسائل داخلی فدراسیون ورود کنیم اما به تخلفات اشخاص کار داریم .

من این احساس را دارم که در قوه قضائیه جدید آن‌قدر گرفتاری آنها در این مملکت زیاد است که شاید به برخی مسائل از سر کمبود وقت رسیدگی نشود. به‌طور مثال الان شاید هر خانواده در این مملکت 85 میلیون نفری یک پرونده را در قوه قضائیه داشته باشد و زمان می‌برد که دوستان به یک‌سری مسائل رسیده و بخواهند به آنها ورود کنند. با این حال من معتقدم می‌توان با همکاری اعضای فعلی فدراسیون و اعضای گذشته و از زمان ریاست فدراسیون فوتبال کفاشیان به بعد را سوال و جواب کرده و ضمن شنیدن درددل‌های آنها درنهایت یک رای عادلانه داوری نیز صادر شود. با این حال اگر قرار باشد دوستان ما باز هم پاسخگو نباشند مطمئنا نمایندگان مجلس و رسانه‌ها آنها را رها نخواهند کرد. برهمین اساس به نظر من باید این افراد در یک نشست غیررسمی با حضور نمایندگان مجلس و نمایندگان قوه قضائیه مطالب خود را عنوان کنند و افرادی که از این جریان آگاهی دارند به شکل بی‌طرف حرف آنها را گوش دهند تا دادگاه تشکیل شود. حداقل در این خصوص یک رای داوری داده شود. درواقع لازم است یک مجموعه 10، 12نفری نشسته و در این خصوص تصمیم‌گیری کنند. این موضوع خیلی مهم است چراکه تا الان نه رای داوری داده شده و نه رای قضایی.

نکته عجیب اینکه اعضای قبلی هیات‌رئیسه نیز زیربار این موضوع نمی‌روند و می‌گویند این قرارداد از طرف مهدی تاج به آنها تحمیل شده و آنها مجبور بودند این قرارداد را امضا کنند .

این موضوع اصلا پذیرفته شده نیست و عذر بدتر از گناه است. اتفاقا این دوستان با این حرف‌ها دو جرم را مرتکب می‌شوند. یکی اینکه خودشان را از مساله‌ای که اتفاق افتاده مبرا می‌کنند و دوم اینکه مساله‌ای که اتفاق افتاده است را انکار می‌کنند. به نظر می‌رسد دوستان به نوعی فرار روبه جلو که چه عرض کنم فرار روبه پشت‌بام می‌کنند! بنابراین درحال حاضر تا قبل از اینکه دادگاه قضایی حکم بدهد باید یک رای داوری که از دل آحاد مطلعان فوتبالی بیرون می‌آید داده شود. اگر می‌گویم فوتبالی مطمئن باشید قوه قضائیه هم فوتبالی دارد و مجلس هم از افراد فوتبالی بهره می‌برد هرچند حتما می‌دانید رای داوری در مجامع قضایی پذیرفته شدنی است و از آنجایی که این موضوع، موضوع کوچکی نیست باید این کار صورت بگیرد و اگر قرار باشد به این موضوع رسیدگی نشود و ول کنند و بروند بعدی‌ها می‌گویند به اینها کاری نداشتند و ما هم هر کاری دل‌مان خواست بکنیم در صورتی که ممکن است اینها کسانی باشند که کسی نمی‌تواند آنها را محاکمه کند.

الان هم که فقط یک فوتبال ورشکسته باقی مانده با دوستان جدید در فدراسیون فوتبال .

در هر صورت ما درخصوص فدراسیون جدید هنوز چیزی ندیده‌ایم و اولین آزمایش آنها آزمایش بسیار بزرگ تیم ملی است و پیرامون تیم ملی باید فضا با تدبیر درست شود. الان امکان پیروزی و موفقیت با این ماجرای سپرده شدن میزبانی بحرین در این گروه ممکن است بالای 30 درصد هم نباشد اما امکان موفقیت با گذاشتن آدم‌های به‌جا و تمرینات منظم و مستمر بالا می‌رود نه این‌طور که سرمربی تیم ملی امروز فریاد بزند من زمین برای تمرین کردن ندارم.

زمانی که عزیزی‌خادم می‌خواست رئیس فدراسیون فوتبال شود با اشاره به بدهی فدراسیون فوتبال اعلام کرده بود این ارقام که چیزی نیست اما الان می‌گوید چون پول‌های فدراسیون فوتبال ایران در فیفا بلوکه است این موضوع کار را سخت کرده. بالاخره باید کدام صحبت را باور کنیم؟

در هر صورت عزیزی‌خادم هم به یک شکل درست می‌گوید چون پولی به دست ما نرسیده، الان چیزی حدود 10 میلیون یورو توسط فیفا بلوکه شده و واقعا نمی‌دانم چرا فوتبال را به مسائل سیاسی مرتبط کرده و پول ما را نمی‌دهند. هرچند تحریم‌ها وجود دارد و نمی‌توان آن را منکر شد. تحریم‌ها هم شوخی ندارد و می‌بینید که زندگی‌ها را فلج کرده است.

اگر صحبت خاصی باقی‌مانده بفرمایید .

دیگر درخصوص کسانی که کارهایشان را کردند و رفتند حرفی ندارم اما به فدراسیون جدید توصیه می‌کنم که موتور محرک خود را قوی‌تر و کوشش‌ خود را بیشتر کنند. با رابطه و ملاقات با افرادی مثل اینفانتینو و شیخ سلمان مطالبات فدراسیون فوتبال را زنده کنند تا وضعیت فوتبال بهتر از این شود. اگر پول نداشته باشید حتی اگر بزرگ‌ترین مرد جهان هم باشید نمی‌توانید کاری بکنید. باید پول داشته باشید چون بی‌مایه فطیر است. من خیلی وقت پیش درخصوص مسائل مالی فدراسیون که آنها باید به هر شکل ممکن با زنده کردن مطالبات از فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا وضعیت فوتبال را تقویت کرده و بهبود ببخشند، صحبت کردم و باز هم تاکید می‌کنم که باید در قدم اول و اولویت نخست به این موضوع بپردازیم.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار