هاتگرام و تلگرام طلایی؛ ته خط یا سر خط؟
سرنوشت هاتگرام و طلاگرام، این روزها به کلاف سردرگمی تبدیل شده است. باگذشت بیش از هفت ماه از فیلتر تلگرام، درحالی که طبق تصمیم مرکزملی فضای مجازی قرار بود دو نسخه موقت غیررسمی و فارسی وابسته به این پیام رسان تنها برای مدت کوتاهی در کشور فعالیت کنند.
سرنوشت هاتگرام و طلاگرام، این روزها به کلاف سردرگمی تبدیل شده است. باگذشت بیش از هفت ماه از فیلتر تلگرام، درحالی که طبق تصمیم مرکزملی فضای مجازی قرار بود دو نسخه موقت غیررسمی و فارسی وابسته به این پیام رسان تنها برای مدت کوتاهی در کشور فعالیت کنند.
به گزارش تسنیم ،سرنوشت هاتگرام و طلاگرام، این روزها به کلاف سردرگمی تبدیل شده است. با گذشت بیش از هفت ماه از فیلتر تلگرام، در حالی که طبق تصمیم مرکزملی فضای مجازی قرار بود دو نسخه موقت غیررسمی و فارسی وابسته به این پیام رسان تنها برای مدت کوتاهی و به عنوان دوره گذار در کشور فعالیت کنند تا پیامرسانهای داخلی مهلت کافی برای جذب حداکثری کاربران راپیدا کنند اما وضعیت به گونه ای دیگر رقم خورد و نسخه های فارسی تلگرام به تدریج با جذب بیش از 30 میلیون کاربر ایرانی ، رقیب پیام رسان های داخلی شدند. طی هفت ماه گذشته ، فعالیت یا توقف دو نرم افزار هاتگرام و تلگرام طلایی، بارها موضوع مناقشه مسئولان بوده است.این اختلافات سرانجام موجب شد تا شورای عالی فضای مجازی اعلام کند که این دونرم افزار برای ادامه فعالیت خود باید از شبکه مادر ( تلگرام) جدا شوند و به عنوان دو پیام رسان بومی مستقل از تلگرام فعالیت کنند از این رو، شورا ، برای این منظور تا نیمه شهریورماه به تلگرام طلایی و هاتگرام مهلت داد. مهلتی که به گفته معاون مرکز ملی فضای مجازی می توانست تعیین کننده سرنوشت این دو نرم افزار باشد. خوراکیان اعلام کرد، چنان چه
کلاینتهای داخلی تلگرام طی مهلت دادهشده نتوانند انتظارات را برآورده کنند، قطعا تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد و امکان ادامه فعالیت آنها بدین شکل میسر نخواهد بود.با این حال با سررسید این مهلت نیز هاتگرام وتلگرام طلایی ، نتوانستند ظرفیتی برای مستقل شدن از تلگرام و انجام تعهدات خود فراهم کنند، اما برخلاف انتظارها توفیق نیافتن این نرم افزار ها در بومی سازی ، نه تنها منجر به توقف فعالیت آن ها نشد بلکه با وجود اعتراضات متعدد مدیران پیامرسانهای ایرانی ؛ حدود یک ماه قبل دبیر شورای عالی فضای مجازی از تعیین مهلت مجدد (تا 30 آذرماه) برای این پیام رسان ها خبرداد. فیروزآبادی در عین حال با استناد به گزارشهای اعلام شده از سوی دو نسخه فارسی تلگرام، اعلام کرد: بر مبنای گزارش اعلام شده از سوی این دو شبکه، استقلال از تلگرام حاصل شده اما این استقلال به صورت آزمایشگاهی بوده و پیادهسازی کامل آن، نیازمند سختافزارها و تجهیزات مانند دیتاسنتر و سرور است که امیدواریم در مهلت تعیین شده، کاملاً اجرایی شود.
بومی سازی در هاله ای از ابهام
با این حال ، روز گذشته آخرین مهلت تعیین شده برای این نرم افزار ها در حالی به سررسیده است که هیچ گزارش دقیق وشفافی درباره وضعیت بومی سازی هاتگرام و تلگرام طلایی از سوی مسئولان مربوط اعلام نشده است. در نتیجه این بلاتکلیفی و در حالی که هنوز گزارش رسمی از سوی مسئولان درباره سرنوشت این دو نرم افزار اعلام نشده ؛ پنج شنبه شب بخش خبری شبکه 3 بدون آن که از منبع خبری خاصی نام ببرد اعلام کرد:« از امشب و با پایان یافتن مهلت تلگرام طلایی و هاتگرام این دو پوسته تلگرام فیلتر خواهند شد». اعلام این خبر بلافاصله با واکنش سعید هادیان، معاون وزیر ارتباطات همراه شد. وی با انتشار توئیتی نوشت:
اخبار ساعت 10 شبکه 3 با پخش تصاویری از «معاون بازنشسته» وزارت ارتباطات اعلام کرده که به«گفته»وزارت ارتباطات دو نسخه فارسی معروف از امشب قطع میشوند. پرسیدم، هنوز ابلاغیهای از مراجع ذی صلاح نیامده. حالا که پخش اخبار غیردقیق هنر شده، خوبه ما هم بگیم که شنیدیم یوتیوب رفع فیلتر میشه؟»
فیلترینگ سخت تر خواهد شد
در همین حال رئیس سازمان فناوری اطلاعات نیز روز گذشته با اشاره به پایان فرصت مستقل شدن هاتگرام و طلاگرام (تلگرام طلایی) از پیام رسان تلگرام در توئیتر نوشت: با توجه به اعلام پایان فرصت مستقل شدن هاتگرام و طلاگرام (تلگرام طلایی) تا آخر آذرماه از پیام رسان تلگرام نتیجه گیری می کنم شاهد اختلالاتی برای جدی شدن فیلترینگ باشیم. وی گفت: فیلترینگ طی روزهای آینده سخت تر خواهد شد و ما هم در این موضوع نقشی نداریم. من فقط اطلاع رسانی می کنم.وی درباره گمانه زنی برای فیلترینگ اینستاگرام هم گفت: هنوز این موضوع به تصویب مراجع مربوط نرسیده است اما یک عده به شدت دنبال این اتفاق هستند.
منبع : روزنامه خراسان