وضعیت نامشخص رکورد احسان حدادی در آستانه المپیک/ هزینه‌های دلاری به مدال می‌رسد؟

بررسی نتایجی که فدراسیون جهانی دوومیدانی در صفحه شخصی ورزشکاران ثبت کرده است، نشان می‌دهد که احسان حدادی نسبت به رقیبان خود در یک سال اخیر دور از مسابقه بوده و وضعیت رکوردی او مشخص نیست.

وضعیت نامشخص رکورد احسان حدادی در آستانه المپیک/ هزینه‌های دلاری به مدال می‌رسد؟

آخرین مسابقه‌ای که احسان حدادی، قهرمان پرتاب دیسک آسیا در آن شرکت کرده و در صفحه شخصی او در فدراسیون جهانی دوومیدانی به ثبت رسیده، قهرمانی جهان قطر است که با ۶۵.۱۶ متر عنوان هفتمی را بدست آورد؛ رکوردی که با انتقادات زیادی همراه شد، چون بسیاری از اهالی دوومیدانی انتظار مدال داشتند. حدادی هم در مورد این رکورد گفت: "توقعم برای فینال مسابقات خیلی بیشتر از این بود، هشت ماه مثل یک ورزشکار حرفه‌ای زندگی کردم اما زورم همین بود. "
احسان حدادی در سال ۲۰۲۰ شرایط متفاوتی را پشت سر گذاشت؛ هیچ رکورد و مسابقه‌ای در فدراسیون جهانی برای این ورزشکار ثبت نشده و صرفا در اردو بود. ماجرای خارپاشنه و اصرارش برای عمل در آلمان هم از اتفاقات جالب توجه در سال گذشته بود. با این حال او پس از حضور طولانی مدت در آلمان، ۲۱ بهمن راهی آمریکا شد تا دوباره زیر نظر مک ویلکینز تمرین کند، اما به تازگی عنوان کرده که از ناحیه دیسک کمر دچار مشکل است تا حرف و حدیث‌هایی در مورد حضورش در المپیک مطرح شود.
اما بررسی وضعیت این ورزشکار در مقایسه با رقبایش نشان می‌دهد که در صورت ارتقاء نداشتن در رکوردهایش، شانس کمی برای مدال‌آوری در المپیک دارد. در ادامه نگاهی اجمالی به نفرات اول تا پنجم (نفرات بالاتر از احسان حدادی) در تازه‌ترین رده‌بندی فدراسیون جهانی دوومیدانی می‌اندازیم.
معیار مقایسه در این گزارش رکوردها و مسابقاتی است که در بخش نتایج صفحات شخصی ورزشکاران در سال ۲۰۲۰ ثبت شده است.
دنیل استاهل سوئدی: نفر اول پرتاب دیسک جهان که در اواخر این سال در ۶ مسابقه شرکت کرده و تعداد مسابقاتش در کل سال ۲۰۲۰ از این عدد فراتر می‌رود. آخرین رکورد ثبت شده از او در سال گذشته ۶۸.۵۴ متر است و ۱۰ آگوست(۲۰ مرداد۹۹ ) رکورد ۷۱.۳۷ متر را هم ثبت کرد.
فدریک داکرس جامائیکایی: نفر دوم رده‌بندی فدراسیون جهانی که هفت مسابقه ثبت شده در سال ۲۰۲۰ دارد. محل برگزاری تمام این مسابقات جامائیکا است. آخرین رکورد ثبت شده در سال گذشته ۶۱.۲۱ متر است و در ۸ فوریه (۱۹ بهمن ۹۸) پرتابی به طول ۶۹.۶۷ متر داشت.
لوکاس ویس شایدینگر اتریشی: نفر سوم رده‌بندی جهانی است. در ۱۲ مسابقه کشورش شرکت کرده که آخرین و بهترین رکوردش در این سال به ترتیب ۶۴.۸۱ متر و ۶۸.۶۳ متر است.
آندریوس گوژیوس لیتوانیایی: نفر چهارم رده‌بندی که در ۱۴ مسابقه شرکت کرده است. در آخرین مسابقه پرتابی به طول ۶۸.۲۲ متر ثبت کرده و در ۸ جولای (۱۸تیر ۹۹) نیز پرتابی به طول ۶۸.۶۸ متر داشته است.
اکساندرو فیرفیریکا رومانیایی: نفر پنجم جهان است. در ۱۳ مسابقه شرکت کرده، آخرین رکوردش ۶۰.۳۳ متر است و در مارس هم رکورد ۶۶.۲۲ متر را ثبت کرده است.
البته این ورزشکاران کار خود را در سال ۲۰۲۱ هم آغاز و در مسابقاتی شرکت کرده‌اند.
احسان حدادی؛ دور از مسابقه!
بیشتر رقبای احسان حدادی حداقل یک بار در سال ۲۰۲۰ رکوردی بالاتر از ۶۸ متر ثبت کرده‌اند اما آخرین باری که حدادی پرتاب ثبت شده بالای ۶۸ متر داشته مربوط به ۱۲ آوریل ۲۰۱۸ (۲۳ فروردین ۹۷) است که حد نصاب ۶۸.۸۵ متر را به ثبت رساند، پس از آن دیگر نتوانست رکوردی بالاتر از ۶۷.۶۸ متر داشته باشد که البته آن هم به سال ۲۰۱۸ مربوط می‌شود. ضمن اینکه عملکرد این ورزشکار در قهرمانی جهان قطر هم نشان داد دور از شرایطی است که بتواند پرتاب‌هایی بالاتر از ۶۶ متر داشته باشد.
هرچند با شیوع کرونا بسیاری از مسابقات بین‌المللی و داخلی لغو شد اما دوومیدانی‌کاران به تدریج فرصت حضور در مسابقات را پیدا کردند. از طرفی بسیاری از این ورزشکاران در کشور خود رقابت کردند اما حدادی که خود را از سطح دوومیدانی ایران فراتر می‌داند، سال‌هاست که در مسابقات داخلی حتی به صورت آزمایشی هم کمتر شرکت می‌کند. ماجرای خارپاشنه و اصرار او برای عمل در آلمان هم فرصت زیادی را گرفت.
مدال‌آوری در توکیو؛ حقیقت یا خیال؟
بنابرگفته فدراسیون دوومیدانی حدادی به تازگی و در حالی تمرینات پرتابی خود را آغاز کرده که وضعیت دیسک کمرش در حال بررسی است. این ورزشکار قبل از مسابقات جهانی ماه‌ها در اردو بود و بدون مصدومیت به آمادگی رسید اما نتیجه ثبت شده در قطر ضعیف بود. حال باید پرسید در شرایطی که حدود ۸۰ روز تا المپیک زمان باقی مانده و حدادی تازه پرتاب‌های خود را آغاز کرده، مدال‌آوری در المپیک به حقیقت تبدیل می‌شود؟
شرایط رکوردی احسان حدادی مشخص نیست اما با توجه به وضعیت کلی او در سال گذشته، باید در مدت زمان باقی مانده به آمادگی خوبی برسد تا شانس حضور در جمع مدعیان مدال المپیک قرار گیرد.
فدراسیون دوومیدانی شرایط اردویی خوبی برای حدادی در نظر گرفته و او اکنون زیر نظر مربی آمریکایی خود در این کشور تمرین می‌کند. مسئولان هم حمایت زیادی از او می‌کنند که انجام جراحی ساده خارپاشنه در آلمان مصداق بارز آن است، اما باید دید این حمایت‌ها و صرف هزینه‌های دلاری دستاوردی به دنبال دارد؟

ارسال نظر