جیره بندی نامحسوس آب در تابستان داغ
به دنبال بحرانی شدن وضعیت آب اصفهان و گرمای شدید هوا امسال شاهد جیره بندی نامحسوس آب در استان هستیم اما به دلیل جلوگیری از جمع آوری آب توسط مشترکان، قطعی آب به مردم اعلام نمی شود.
به دنبال بحرانی شدن وضعیت آب اصفهان و گرمای شدید هوا امسال شاهد جیره بندی نامحسوس آب در استان هستیم اما به دلیل جلوگیری از جمع آوری آب توسط مشترکان، قطعی آب به مردم اعلام نمی شود.
خبرگزاری مهر - گروه استان ها: طی چهار تا پنج سال گذشته اصفهان با جیره بندی نامحسوس آب مواجه است و هر سال وقتی مسئله جیره بندی آب مطرح می شود با انکار شرکت آب و فاضلاب اصفهان مواجه میشویم و این در حالی است که امسال مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان این موضوع را تائید کرد و قطعی و افت شدید آب را تنها مربوط به منطقه ۱۰ اصفهان نداست و در تمام مناطق وضعیت را اینگونه عنوان کرد.
با توجه به که وزارت نیرو در زمینه جیره بندی آب در برخی از استان ها، اصفهان در فصل تابستان طرح جیره بندی نامحسوس آب را به اجرا گذاشت و در هر منطقه یا محله ای روزهای خاصی با قطعی و افت شدید آب روبرو هستیم.
اگر چه در گذشته عده معدودی از مردم اصفهان تنها با تانکر زندگی را سر می کردند، امروز وجود تانکر آب در خانه ها یکی از ملزومات زندگی مردم اصفهان شده است.
اگر تا سال پیش افت فشار و قطعی آب تنها به طبقات سوم به بالا محدود می شد امسال شدت گرما و کمبود آب باعث شده که حتی منازل ویلایی که تنها یک طبقه است نیز با افت شدید آب مواجه است و ساکنان این خانه ها در هفته با یک روز قطعی آب مواجه هستند.
اگر چه شرکت آب و فاضلاب اصفهان، تامین آب برای طبقات سوم به بالا را برعهده خود مشترکین می داند اما امسال شاهد افت فشار آب در منازل ویلایی و یک طبقه هم هستیم.
۲۳۰ روستای اصفهان به خاطر بحران آب خالی از سکنه شده است
البته بحران آب تنها به مسئله خشکسالی بر نمی گردد و از دید، محمد جواد ابطحی، نماینده مجلس شورای اسلامی به خاطر عدم مدیریت آب است به طوری که چطور امکان دارد در فریدن که آب جاری است و رودخانه پر آب از وسط آن میگذرد ۶۵ روستا با تانکر، آبرسانی شود.
وی در گفت و گو با خبرنگار مهر، وضعیت خشکسالی و بحران آب را در اصفهان شدید دانست و گفت: ۲۳۰ روستای اصفهان به خاطر این موضوع خالی از سکنه شده است.
این نماینده استان اصفهان در مجلس با بیان اینکه ۵۷۰ شهر کشور منابع آبی آنها تمام شده است، ادامه داد: ۲۴ استان کشور به دلیل بی آبی درگیر ریزگردها است.
نماینده مجلس شورای اسلامی که بی آبی را تنها منوط به ایران و اصفهان ندانست و این معضل را جهانی خواند و اعلام کرد: در بسیاری از روستاها و شهرستان ها با وجود اینکه کنار رودخانه ها واقع شده اند و آب از محل زندگیشان می گذرد اما با مشکل کم آبی دست و پنجه نرم می کنند که این مسئله به عدم مدیریت بر می گردد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب هم که یکی از افتخارات خود را طی سال های گذشته مدیریت مطلوب آب می دانست، اما امسال مثل اینکه دمای شدید هوا، مدیریت آب را با چالش مواجه کرده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب اصفهان در گفت و گو با مهر با اشاره به اینکه افت شدید فشار آب در روزهایی که دمای هوا بالای ۳۷ درجه سانتیگراد است را خواهیم داشت، افزود: اوج مشکلات و کمبود فشار آب از هفته اول تیر ماه تا نیمه مرداد است و در محدوده ۴۵ روز انجام میگیرد.
هاشمی امینی ادامه داد: در روزهای خیلی گرم افت فشار آب را در تمام سطح شهر اصفهان خواهیم داشت چراکه شبکه آب و فاضلاب هوشمند است.
وی بیان داشت: از نظر قانون تعهدی در تامین آب برای طبقات سوم به بالا نداریم چراکه تعهد شرکت آب و فاضلاب برای تامین آب در ساختمانها با ارتفاع هفت و هشت متر است که تنها تا طبقه دوم و سوم را شامل میشود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب اصفهان اعلام کرد: تامین آب از طبقه سوم به بالا باید توسط خود مشترکان و با استفاده از مخزن و پمپاژ باشد.
وی گفت: در تابستان سال جاری آبفا استان اصفهان با کمبود ۷.۲ مترمکعب آب جهت تأمین آب شرب مواجه است اما باید با بهکارگیری تمام پتانسیلهای موجود اعم از نیروی متخصص، بهکارگیری تکنولوژی همانند، سیستم تلهمتری، تله کنترل، سامانه فشار، سامانه نجما، GIS هر قطره از آب موجود بهخوبی مدیریت شود تا توزیع عادلانه آب در پهنه استان اصفهان انجام پذیرد.
هاشم امینی به گرمای بیش از پیش هوا در فصل تابستان اشاره کرد و افزود: طبق اعلام کارشناسان هواشناسی هوا در فصل تابستان سال جاری نسبت به سالهای گذشته گرمتر میشود بهطوریکه در خردادماه دمای هوا بیش از ۴۰ درجه افزایش یافت که این امر بیسابقه بوده است، این در حالی است که همهساله به دلیل وقوع خشکسالی حجم منابع آبی موجود کاهش مییابد، درحالیکه طی ۱۰ سال اخیر ۵۰۰ هزار نفر به مشترکان افزوده شد.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه مدیریت و پایش فشار آب در اصفهان، اظهار کرد: این سامانه از سامانه مشابه شهر توکیو ژاپن شبیه سازی شده و از طریق آن می توانیم فشار آب را در تمامی نقاط شهر به صورت لحظه ای مشاهده کنیم.
با راه اندازی سامانه دوم آبرسانی شاهد جیره بندی آب نخواهیم بود
وی فعال سازی گروه های نشت یابی برای نخستین بار در کشور را از دیگر اقدام های مفید در عرصه حفظ آب دانست و گفت: با استفاده از این گروه ها توانستیم ۱۰۰ مورد نشت و هدر رفت آب را شناسایی و از هدر رفت ۷۰۰ لیتر بر ثانیه آب در پنج سال اخیر جلوگیری کنیم.
امینی با بیان اینکه میزان آب بدون درآمد در استان اصفهان از ۳۱ درصد به ۱۷ درصد کاهش یافته است، افزود: سرانه مصرف آب در بخش مسکونی به ازای هر نفر در شبانه روز از ۱۸۹ لیتر در سال ۹۵ به ۱۵۱ لیتر رسید.
وی با بیان اینکه مردم برای هر متر مکعب آب ۴۰۰ تومان پرداخت می کنند، افزود: این در حالیست که برای هر مترمکعب بیش از یکهزار تومان هزینه می شود و با این حال امسال تعرفه ها افزایش نمی یابد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان اضافه کرد: رصد و جمع آوری انشعابات غیرمجاز، تذکر به مشترکان پرمصرف و برنامه های رسانه ای، تشکیل خانه فرهنگ آب برای نخستین بار در کشور با محوریت آموزش افراد در سنین مختلف از دیگرفعالیتهای مرتبط با مدیریت صحیح آب محسوب می شود.
امینی ادامه داد: تا زمان راه اندازی سامانه دوم آبرسانی به اصفهان چاره ای جز مدیریت مصرف و فرهنگسازی مصرف بهینه نداریم.
خشکسالی متمادی اصفهان در این سالها ریشه اصفهان را خشکانده است و به جایی رسیدیم که حتی اگر امروز هم تالاب گاوخونی و زاینده رود پر آب شود باز هم تا سالیان سال باید آسیب های دوران خشکسالی را در اصفهان بپردازیم به طوری که هر ساله مسئله جیره بندی آب شدیدتر از سال های پیش می شود و زندگی سخت و طاقت فرسایی را در یک استان خشک و گرم برای مردم به همراه داشته است.
امروز وضعیت بحرانی آب راهی به غیر از جیره بندی آب نگذاشته است و این در حالی است که با ساده ترین و پیش روترین راهکار که همان راه اندازی سامانه دوم آبرسانی است می توان اصفهان را نجات داد که تنها با اهمال کاری مسئولان مواجه هستیم.