نابودی 35 درصد منابع آبی استان اصفهان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: 35 درصد از منابع آبی استان ازدست‌رفته است و علت جاری بودن دوره‌ای رودخانه زاینده‌رود نیز همین است که این کاهش منابع آبی سبب از دست رفتن 25 درصد اراضی زیر کشت شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: 35 درصد از منابع آبی استان ازدست‌رفته است و علت جاری بودن دوره‌ای رودخانه زاینده‌رود نیز همین است که این کاهش منابع آبی سبب از دست رفتن 25 درصد اراضی زیر کشت شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، محسن کریمیان ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، ضمن اعلام افتتاح 303 طرح سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، اظهار کرد: افتتاح این 303 طرح هزینه‌ای بالغ‌بر 161 میلیارد تومان داشته است که بخش خصوصی و دولتی سرمایه‌گذاران بوده‌اند و در هفته جاری توسط وزیر اقتصاد افتتاح خواهد شد.

وی افزود: از این تعداد پروژه 154 طرح مربوط به بخش آب‌وخاک و امور مهندسی، 50 طرح مربوط به تولیدات گیاهی، 48 طرح مربوط به امور عشایر، 47 طرح در بخش دام و طیور و آبزیان و 4 طرح نیز در صنایع تبدیلی افتتاح خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به مشکل کم‌آبی استان بیان کرد: 35 درصد از منابع آبی استان ازدست‌رفته است و علت جاری بودن دوره‌ای رودخانه زاینده‌رود نیز همین است که این کاهش 35 درصدی از منابع آبی سبب از دست رفتن 25 درصد اراضی زیر کشت یعنی مقداری معادل 120 هزار مترمربع شده است، البته سازمان جهاد کشاورزی استان با اجرای طرح‌های صرفه‌جویی در مصرف آب و افزایش بهره‌وری توانسته است میزان تولیدات 6 میلیون تنی خود را با این شرایط سخت حفظ کند.

وی با اشاره به 4 هزار هکتار زمین تحت آبیاری مدرن، عنوان کرد: اعتبارات این طرح از اوراق خزانه اسلامی و اعتبارات ملی با هزینه‌ای بیش از 30 میلیارد تومان انجام‌شده است، طی دو سال گذشته برای احیای قنات‌ها اعتباری تخصیص داده نشد اما امسال حدود 3.2 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته‌شده که حدود 2 میلیارد از این منابع در سطح شهرستان‌ها برای احیا قنات‌ها هزینه شده است، مناطقی مانند کوهپایه و نائین در آستانه خشک‌سالی شدید قرار دارند که با احیای قنات‌ها می‌توان از این حادثه جلوگیری کرد.

وی با اشاره به کسب جایگاه دومی اصفهان در تولیدات گلخانه‌ای، تصریح کرد: با افزایش بازده بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، میزان تولیدات نیز به 10 برابر افزایش‌یافته است؛ برای نخستین بار در کشور طرح تبدیل گلخانه‌های سنتی به مدرن در اصفهان انجام شد و سعی شده گلخانه‌های سنتی به یک شرایط بینابینی در تجهیز به گلخانه مدرن دست یابند، هزینه تبدیل هر هزار مترمربع گلخانه سنتی به گلخانه مدرن بین 35 تا 40 میلیون تومان است.

کریمیان در پایان یکی از توفیقات سازمان مطبوع خود را کسب رتبه نخست و دوم در 7 رشته تولیدات دامی دانست و خاطرنشان کرد: 11 درصد شیر کشور در اصفهان تولید می‌شود و رتبه دوم تولید مرغ کشور را داریم، بسیاری از کارخانه‌های دامی و طیوری استان توانسته‌اند با کسب مجوز آی آر صادرات به اروپا و روسیه را آغاز کرده و بازارهای خارجی را قبضه کنند و اخیراً محموله‌ای نیز به آمریکا صادرشده است.

ارسال نظر