از بین رفتن هنر فرش دستباف تا ۱۰ سال دیگر
نایب رئیس اتحادیه تولید کنندگان فرش دستباف اصفهان گفت: هنر فرش دستباف تا ۱۰ سال دیگر وجود نخواهد داشت.
نایب رئیس اتحادیه تولید کنندگان فرش دستباف اصفهان گفت: هنر فرش دستباف تا ۱۰ سال دیگر وجود نخواهد داشت.
سعید عصاچی در گفت و گو با مهر اظهار داشت: در حال حاضر تعداد تولید کنندگان فرش دستباف بسیار کاهش یافته است و افرادی که اکنون مشغول به این کار هستند غالبا از سن ۵۰ سال به بالا هستند که یا به دلیل بیماری یا فوت از رده تولید کنندگان خارج می شوند.
وی بیان داشت: از سوی دیگر به خاطر اینکه نسل جوان تمایلی به بافندگی فرش ندارد، نمی توانیم جایگزینی برای بافندگان قدیمی داشته باشیک که اگر به همین روال پیش برویم هنر فرش دستباف به فراموشی سپرده می شود.
نگاه محقرانه به بافندگان فرش باید از بین برود
نایب رئیس اتحادیه تولید کنندگان فرش دستباف اصفهان اعلام کرد: نگاه جامعه به بافندگان فرش محقرانه است به طوری که حتی اگر کسی مادرش بافنده فرش باشد حاضر نیست این مطلب را عنوان کند.
وی با اشاره به اینکه به جای اینکه بافندگی فرش را یک شغل ضعیف در جامعه قلمداد کنیم باید به آن به عنوان یک هنر نگاه شود، اعلام کرد: از سوی دیگر چون بافندگان فرش درآمدهای پایینی دارند و این کار برای آنها صرفه اقتصادی ندارد، مردم کمتر زیر بار آن می روند.
عصاچی با اعلام اینکه در حال حاضر کارگاههای بسیار محدود تولید فرش دستباف باقی مانده است، گفت: بیشتر شاهدیم که فردی در خانه خود دار قالی زده است و مواد اولیه را خودش تامین می کند و بعد در بازار فرش می فروشد.
قیمت مواد اولیه فرش با نوسانات ارزی ۷۰ برابر شد
وی ادامه داد: نوع دیگر اینگونه است که در خانه ای با زدن یک دار قالی به صورت شاگرد و کارفرما اقدام به فرش بافی می کنند.
نایب رئیس اتحادیه تولید کنندگان فرش دستباف اصفهان با اعلام اینکه اصفهان قطب فرش دستباف در کشور است، اضافه کرد: در پی افزایش نرخ دلار شاهد بالا رفتن ۷۰ تا ۸۰ برابری قیمت مواد اولیه فرش دستباف شدیم و این در حالی است که این وضعیت، تاثیری در بالا رفتن قیمت فرش نداشت.
وی با اظهار اینکه طی دو سال گذشته تولید فرش دستباف تا ۴۰ درصد کاهش یافته است، گفت: یکسان سازی ارز در حالی که دلار در بازار به قیمت ۵۵۰۰ تومان به دست مشتری می رسد و تعیین محدودیت خرید ارز برای صادر کننده ضربه بزرگی به صادرات فرش دستباف خواهد زد.
یارانه بیمه ای قالیبافان حذف شد
عصاچی با اشاره به اینکه خارج کردن بیمه قالی بافی از انواع بیمه در سال ۹۵ سبب شد که کمتر کسی زیر بار این هنر برود، گفت: در گذشته بیمه یارانه ای به بافندگان فرش تخصیص می یافت.
وی گفت: به منظور رونق صادرات فرش باید با علم روز دنیا هماهنگ شویم به طوری که مثل لباس که هر سال یک مدلی را مطرح می کنند باید این امر در حوزه فرش هم اتفاق بیفتد که نیاز به حمایت های دولتی است تا مثلا سالانه در سطح بازار یک مدل و یک رنگ از فرش مد شود.
نایب رئیس اتحادیه تولید کنندگان فرش دستباف اصفهان اعلام کرد: هم اکنون همزمان تنوع رنگ و تنوع مدل در فرش دستباف وجود دارد.