ثبات بازار در ماه رمضان

در حال نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان هستیم، این در شرایطی است که بازار در سال جاری شرایط خاصی نسبت به سال‌های گذشته دارد، نوسانات اقتصادی و افزایش قیمت ارز شرایط را برای سودجویان فراهم آورده تا به بهانه‌های مختلف اجناس و کالاهای موردنیاز این روزهای جامعه را با افزایش قیمت در اختیار مردم قرار دهند.

احمدرضا منزه - اصفهان امروز: در حال نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان هستیم، این در شرایطی است که بازار در سال جاری شرایط خاصی نسبت به سال‌های گذشته دارد، نوسانات اقتصادی و افزایش قیمت ارز شرایط را برای سودجویان فراهم آورده تا به بهانه‌های مختلف اجناس و کالاهای موردنیاز این روزهای جامعه را با افزایش قیمت در اختیار مردم قرار دهند.
در این شرایط، نقش نهادها و سازمان‌های مسئول با انجام رصد و بازرسی‌های ادواری و مستمر در جهت جلوگیری از تخلفات بسیار ویژه است. یکی از مهم‌ترین قسمت‌هایی که می‌تواند در راستای حفظ ثبات و برخورد با تخلفات در بازار نقش اساسی داشته باشید تعزیرات حکومتی است، به همین خاطر به گفت‌وگو با غلامرضا صالحی مدیرکل تعزیرات حکومتی استان اصفهان پرداختیم تا از آخرین اقدامات در راستای کنترل و حفظ ثبات بازار در آستانه ماه مبارک رمضان بگوید.
*اجرای طرح نظارتی ضیافت برای رصد و کنترل بازار
صالحی از اجرای طرح نظارتی ضیافت برای کنترل و رصد بازارها و جلوگیری از تخلفات در ایام ماه مبارک رمضان خبر داد.
وی از آمادگی اداره کل تعزیرات حکومتی استان اصفهان برای اجرای طرح نظارتی ضیافت در قالب تیم‌های گشت مشترک در مرکز استان و در هر یک از شهرستان‌های تابعه از 22 اردیبهشت‌ماه تا پایان ماه مبارک رمضان خبر داد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان اصفهان اضافه کرد: با عنایت به در پیش بودن ماه مبارک رمضان و افزایش تقاضای عمومی مصرف‌کنندگان برای خرید برخی کالاهای اساسی و موردنیاز و به‌منظور جلوگیری از افزایش غیرقانونی قیمت‌ها و در راستای حمایت از مصرف‌کنندگان، اداره کل تعزیرات حکومتی استان اصفهان با به‌کارگیری کلیه امکانات و با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف، دانشگاه علوم پزشکی، نیروی انتظامی و دیگر دستگاه‌های مرتبط و در قالب برقراری گشت‌های مشترک نسبت به نظارت دقیق بر عرضه کالا و خدمات و برخورد با اصناف متخلف اقدام خواهد کرد.
وی بابیان اینکه خوشبختانه تدابیر لازم جهت تأمین کالاهای اساسی و پر تقاضا در این ایام شکل گرفت و به نظر می‌رسد مشکلی در این بخش وجود نداشته باشد، تصریح کرد: در هر شهرستان یک اکیپ و در شهر اصفهان سه تا چهار اکیپ به‌صورت مستمر به بررسی و رصد بازارها در طول اجرای طرح ضیافت می‌پردازند، درمجموع بیش از 25 اکیپ در سطح استان فعالیت خواهند داشت و پرونده‌های متشکله در طول طرح مذکور در سریعترین وقت توسط شعب تعزیرات حکومتی رسیدگی خواهد شد.
صالحی اضافه کرد: درصورتی‌که مردم تخلفاتی همچون گران‌فروشی، کم‌فروشی و تقلب، احتکار، عرضه خارج از شبکه، عدم درج قیمت، اخفا و امتناع از عرضه کالا، عدم صدور فاکتور معتبر، عدم اجرای ضوابط قیمت‌گذاری و توزیع و... مشاهده کردند، می‌توانند مراتب را به سامانه 124 اطلاع دهند تا در کوتاه‌ترین زمان با تخلفات برخورد شود.
*برخورد با گران‌فروشی به بهانه افزایش قیمت ارز
وی در ادامه در مورد میزان تخلفات در استان اصفهان عنوان کرد: در حال حاضر عدم نصب اتیکت قیمت بیشترین میزان تخلفات را به خود اختصاص داده است، عدم رعایت موارد بهداشتی و گران‌فروشی نیز دیگر تخلفات پرتعداد هستند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان اصفهان بابیان اینکه تخلف احتکار در استان به صفر رسیده است، گفت: در تمامی روزهای سال، رصد و نظارت جدی بر بازارها انجام می‌شود تا از بروز تخلفات جلوگیری شود.
صالحی در پاسخ به سؤالی مبنی بر چگونگی برخورد با گران‌فروشی به بهانه نوسانات نرخ ارز گفت: درصورتی‌که کالایی به بهانه افزایش نرخ ارز به‌صورت غیرقانونی و خارج از ضوابط با افزایش قیمت عرضه می‌شود، در کوتاه‌ترین زمان با متخلفان برخورد لازم صورت می‌گیرد. دراین‌ارتباط چند مورد تخلف در روزهای گذشته در سطح استان گزارش و برخوردهای لازم شکل گرفت.
وی در مورد اجرای طرح رجیستری و تأثیر آن بر بازار تلفن همراه نیز عنوان کرد: اجرای این طرح توانست بازار تلفن همراه را به‌خوبی کنترل کند و شاهد کاهش چشمگیر آمار قاچاق در این کالا هستیم.
*عدم امکان پیش‌بینی قیمت گوشت قرمز
اما با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان تقاضا برای خرید برخی کالاهای پرمصرف افزایش می‌یابد، به همین خاطر در گفت‌وگویی کوتاه با چند تن از رؤسای اتحادیه‌های صنفی، وضعیت کالاهای پرمصرف این ایام را نیز موردبررسی قرار می‌دهیم.
رضا انصاری رئیس اتحادیه گوشت قرمز اصفهان، بازار گوشت قرمز را غیرقابل‌پیش‌بینی دانست و وظیفه اتحادیه را نظارت بر واحدهای صنفی اعلام کرد.
وی بابیان اینکه در روزهای گذشته شاهد افزایش قیمت گوشت دام سبک بوده‌ایم، عنوان کرد: هم‌زمانی ماه رمضان با فصل ورود عشایر به استان اصفهان باعث تزریق گوشت قرمز به بازار می‌شود، اما در حال حاضر و با توجه به شرایط موجود، بازار غیرقابل‌پیش‌بینی است.
رئیس اتحادیه گوشت قرمز اصفهان اضافه کرد: اتحادیه و واحدهای صنفی، قیمت‌گذار گوشت نیستند، در حقیقت زمانی که عرضه دام زیاد باشد قیمت کاهش می‌یابد و زمانی که عرضه دام کم شود، قیمت افزایش پیدا می‌کند.
وی تأکید کرد: اتحادیه وظیفه نظارت بر واحدهای صنفی را دارد اما تعیین‌کننده قیمت گوشت در بازار نیست.
*بازار با ثبات میوه در ماه رمضان
اما یکی از محصولات پرطرفدار و پرمصرف در ایام ماه مبارک رمضان خرما است، خرما در تمامی سفره‌های افطار یافت می‌شود لذا پیگیری بازار این محصول در این ایام مهم به نظر می‌رسد.
در همین ارتباط نوروز علی اسماعیلی رئیس اتحادیه خرده‌فروشان میوه و سبزی اصفهان پیش‌بینی کرد عرضه انواع میوه در بازار به میزان کافی صورت پذیرد و شاهد افزایش قیمت در بازار میوه‌ نباشیم.
وی در خصوص محصول خرما نیز عنوان کرد: بهترین خرما مضافتی درجه‌یک به قیمت هر کیلو 10 هزار تومان و رطب سطلی نیز باقیمت هر کیلو 5هزار و 300 در میدان میوه و تره‌بار عرضه می‌شوند و فروشنده با احتساب سود قانونی این محصولات را به فروش می‌رساند.
رئیس اتحادیه خرده‌فروشان میوه و سبزی اصفهان افزود: خرما مضافتی سوپر درجه‌یک که بیشترین میزان مصرفی مردم اصفهان را تشکیل می‌دهد نیز با قیمت هر کیلو هشت هزار و 500 تومان در میدان مرکزی به فروش می‌رود.
وی تصریح کرد: با توجه به وضعیت مطلوب تولیدات انواع میوه و خرما، پیش‌بینی می‌شود مشکلی در بازار میوه وجود نداشته باشد و بازار باثباتی برای ماه رمضان داشته باشیم.
* تعیین قیمت زولبیا و بامیه به صورت رقابتی
حسن شریفی رئیس اتحادیه گز و شیرینی اصفهان نیز در رابطه با نرخ زولبیا و بامیه در ماه رمضان معتقد است با توجه به افزایش هزینه‌های تولید مانند افزایش قیمت مواد اولیه، دستمزد کارگر و ... پیش‌بینی می‌کنیم قیمت‌ها تا حدود 20 درصد افزایش یابد.
وی گفت: قیمت زولبیا و بامیه بر اساس نظر کمیسیون نظارت، به صورت آزاد و رقابتی تعیین می‌شود و بر اساس قانون قیمت‌ها به‌صورت خالص‌فروشی خواهد بود.
رئیس اتحادیه گز و شیرینی اصفهان در پایان بیان کرد: نظارت‌ بر فعالیت واحدهای صنفی در این ایام افزایش می‌یابد تا محصولات با بهترین کیفیت و سلامت کامل به مردم عرضه شود.
حال با توجه به تمام این شرایط به نظر می‌رسد که تمهیدات لازم برای کنترل بازار کالاهای اساسی در ماه مبارک رمضان اندیشیده شده است، این موضوع می‌تواند به ثبات بازار این روزها و در شرایط متلاطم اقتصادی کشور کمک کند تا حداقل مردم با کمترین فشار بتوانند نیازهای اساسی خود را برای یک ماه روزه‌داری در این فصول گرم سال فراهم کنند.
ارسال نظر