امکان صادرات برق محدود است
مدیر عامل شرکت توزیع برق اصفهان با بیان اینکه علت تمام شدن خاموشی، خنک شدن استان های شمالی و کاهش سه برابری مصرف است،گفت: قطعا در توافق نامه ها قرار نیست، صادرات برق داشته باشیم.
مدیر عامل شرکت توزیع برق اصفهان با بیان اینکه علت تمام شدن خاموشی، خنک شدن استان های شمالی و کاهش سه برابری مصرف است،گفت: قطعا در توافق نامه ها قرار نیست، صادرات برق داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، حمید رضا پیرپیران امروز دوشنبه در جمع خبرنگاران در خصوص گزارش فعالیت ها و پروژه های هفته دولت، اظهار کرد: بحث تولید، انتقال و توزیع برق را داریم، وظیفه بخش انتقال ولتاژ، افزایش سطح انتقال ولتاژ در نقطه تولید و کاهش سطح انتقال در نقطه مصرف است. بخش توزیع برق نيز از پست های فوق توزیع برق را تحویل و تحت شبکه های ۲۰ کیلو ولت و فشار ضعیف، انرژی توزیع می کند.
وی افزود: ۱۷ تا ۲۰ درصد از برق کشور را نیروگاه برق آبی تولید می کند، اما به علت خشکسالی، ۵۰ درصد تولید برق نداشتیم، ۵۰ درصد باقی مانده را در محدوده زمانی در چرخه تولید می کردیم. در سال گذشته ۹ تا ۱۰ درصد در سطح پیک میزان تولید نیروگاه های برق آبی وارد چرخه شبکه تولید سراسری می شد.
مدیر عامل شرکت توزیع برق اصفهان ادامه داد: گرم شدن هوای تمام استان های کشور موجب افزایش پیک مصرف برق کشور می شود. در سال های اخیر ۳ درصد به تعداد مشترکین افزوده شده و روند رشد مصرف برق بالای پنج درصد است و این رقم در دنیا ۲.۵ درصد و در ژاپن روند رشد مصرف منفی است.
پیرپیران خاطر نشان کرد: هر یک مگاوات برق، برای سرمایه گذاری در بخش تولید، انتقال و توزیع، با ارز فعلی ۵ میلیارد تومان هزینه دارد. رشد ۵ تا ۶ درصدي تولید انرژی، ۴ هزار مگاوات برق و ۲۰ هزار میلیارد تومان با ارز گذشته و ۴۰ هزار میلیارد تومان با ارز فعلی هزینه می شود.
وی ادامه داد: صنعت برق کشور ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد دارد و با توجه به هزینه ها باید کل درآمدش را برای آن مصرف كرد. در سال جاری به دليل كاهش ذخایر آبی در حوزه توزیع، ۵ تا ۶ هزار مگاوات کمبود برق داریم. ظرفیت تولید نیروگاه اسلام آباد ۸۵۰ مگاوات و تنها ۸۰ مگاوات تولید و با تخصیص آب به نیروگاه ظرفیت تولید به ۴۵۰ مگاوات رسید. ظرفیت تولید نیروگاه فولاد مبارکه ۲۵۰ مگاوات، ۱۵۰ مگاوات تولید و ظرفیت نیروگاه ذوب آهن ۱۱۰ مگاوات و ۵۵ مگاوات تولید است.
مدیر عامل شرکت توزیع برق اصفهان افزود: متوسط درآمد هر کیلو وات ساعت برق ۸۰ تومان است. ذخیره ساز برق گران است و ژاپن ۲ عدد یک مگاواتی برق را ذخیره می کند. قطعا ذخیره سازی برق تکنولوژی آینده خواهد بود و در حال حاضر هزینه احداث آن بیش از تاسیس نیروگاه است.
پیرپیران ادامه داد: اختلاف بین پیک و کم باری شبکه کشور ۴۰ درصد و در برخی از روزهای زمستان به بیش از ۵۰ درصد می رسد. در استان اصفهان اختلاف پیک بار ۳۵ و در خوزستان و استان های شمالی اختلاف بین پیک سه برابر است. همچنين در تابستان ۲۰ هزار مگاوات پیک مصرف مربوط به سیستم های سرمایشی است.
وی افزود: صادرات برق افتخار ملی است، قطعا در توافق نامه ها قرار نیست، صادرات برق داشته باشیم. امکان صادرات برق محدود است و در تابستان و در زمان پیک مصرف صادرات نداریم.
مدیر عامل شرکت توزیع برق اصفهان با بیان اینکه علت تمام شدن خاموشی، خنک شدن استان های شمالی و کاهش سه برابری مصرف است، افزود: مرکز دیسپاچینگ ملی در تهران، فرکانس ۵۰ هرتز برق کشور را کنترل می کند. کاهش دو دهم از عدد اصلی ۵۰ هرتز، پست انتقال و نیروگاه در چند ثانیه از مدار خارج می شوند حداقل ۲۴ ساعت زمان می برد که شبکه فروپاشی شده به حالت اول خود بازگردد.
پیرپیران اظهار کرد: شرکت توزیع برق اصفهان نخستين شرکت ارائه دهنده جدول خاموشی در کشور است و ۳۰۰ فیدر خاموشی در جدول طبق نوبت خاموشی ایجاد می شد و تنها ۲ بیمارستان حساس و مترو جزو فیدر نبودند. همچنین مشترکین با ثبت نام در سایت شرکت توزیع برق، ۱۰ دقیقه زودتر از زمان خاموشی آگاه می شدند.
وی افزود: در شرکت توزیع برق اصفهان، زیرساخت های سخت افزاری، نرم افزاری و نیروی انسانی و شبکه توزیع و زیر ساخت و روش ها کامل شده است و بیش از ۹۰ درصد کار در چرخه مکانیزه و الکترونیک انجام می شود و کارمندان با تبلت و کارت چی پی آر اس به سر کار می روند.
مدیر عامل شرکت توزیع برق اصفهان ادامه داد: چشم انداز سازمان هفت محور دارد. کاهش خاموشی زیر ١٠٠ دقيقه است و در چشم انداز ۱۴۰۵ به زیر ۳۰ دقیقه برسد، همچنين متوسط خاموشی به ازای هر مشترک در سال ۹۳ به ۸۵۰ دقیقه و در پایان سال ۹۵، ۲۲۰ دقیقه است. از سوي ديگر خدمات غیر حضوری به بالای ۹۰ درصد رسیده است.
پیرپیران با بيان اينكه تفاوت بین پیک بار و متوسط کم باری ۳۵ درصد است و باید به زیر ۱۸ درصد برسد، افزود: تلفات شبکه توزیع برق پایان سال ۹۶ در کشور، زیر ۱۸ درصد و در اصفهان ۶.۷ است و این تلفات در چشم انداز استان اصفهان باید به زیر ۵ درصد برسد. اجرای بالای ۹۰ درصد پروژه های مورد نیاز مردم و شبکه توزیع از دیگر اقدامات چشم انداز است.