بوی ارزانی در بازار اقلام اساسی به مشام می رسد +جزئیات

بسیاری از مسئولان بر این باورند که با تمهیدات صورت گرفته در بازار، قیمت اقلام اساسی تعدیل می شود.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که با تمهیدات صورت گرفته در بازار، قیمت اقلام اساسی تعدیل می شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، هر از گاهی نوسان قیمت اقلام اساسی و قوت اصلی مردم به بهانه های مختلف در بازار تکرار می شود و خانوارها را برای تامین مایحتاج خود با چالش های متعددی روبرو می کند.

این بار در حالی شاهد افزایش قیمت گوجه فرنگی،سیب زمینی،گوشت قرمز، دام زنده، رب گوجه فرنگی و... در بازار بودیم که موضوع صادرات قانونی و غیر قانونی این محصولات تحت تاثیر نوسان نرخ ارز حسابی داغ شده بود و بسیاری از دلالان و واسطه گران را بر آن داشت تا به هر قیمتی محصولات کشاورزی پرطرفدار را به آن سوی مرزها بفرستند و سودهای هنگفتی را به جیب بزنند که با دستور توقف صادرات محصولاتی نظیر گوجه فرنگی تا حدودی قیمت در بازار تعدیل شد.

ناگفته نماند که با اتخاذ سیاست منطقی مسئولان در حوزه تنظیم بازار ،تمامی برنامه های دلالان و واسطه گران نقش بر آب شد چرا که آنها دیگر به بهانه صادرات،گرانی ظروف،کاهش تولید،نوسان نرخ ارز و... نمی توانند به طور کاذب قیمت اقلام اصلی سبد خانوار را بالا ببرند.

بسیاری از مسئولان امر بر این باورند توقف صادرات گوجه فرنگی،سیب زمینی و نبود جذابیت برای خروج غیرقانونی دام زنده از مرزهای کشور می تواند بازار داخل را به آرامش برساند و فشار اقتصادی بر خانوار را روز به روز کاهش دهد.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از چشم انداز پیش روی بازار اقلام اساسی به دنبال کاهش نرخ دلار با خبر شویم:

حسن صابری رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه وتره بار در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی از کاهش قیمت گوجه فرنگی در بازار خبر داد و گفت: با اعلام ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی به طور متوسط نرخ هر کیلو گوجه با اُفت یک هزار تا یک هزار و 500 تومان در میدان مرکزی میوه و تره بار روبرو شد.

وی قیمت هر کیلو گوجه فرنگی در میدان مرکزی میوه و تره بار را 2 هزار و 500 تا 3 هزار و 500 تومان اعلام کرد و افزود: با احتساب 30 تا 35 درصد سود بسته به کیفیت، محصول در مغازه های سطح شهر عرضه می شود.

صابری ادامه داد: اگرچه طی روزهای اخیر اخباری مبنی بر واردات گوجه فرنگی از چین در فضای مجازی منتشر شد،اما با وجود ممنوعیت صادرات و برداشت انبوه محصول در روزهای آتی نیازی به این امر نیست، چرا که مشکلی در تولید وجود ندارد.

رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار قیمت گوجه در روزهای آتی را پیش بینی کرد و گفت: با برداشت انبوه محصول از 15 مهر ماه و رفع مشکلات حمل و نقل پیش بینی می شود که سیر نزولی قیمت در بازار ادامه یابد،اما به سبب آنکه نرخ تابع عرضه و تقاضاست،نمی توان قیمت مشخصی را اعلام کرد.

وی قیمت هر کیلو سیب زمینی در میدان مرکزی میوه و تره بار را 3 تا 4 هزار تومان اعلام کرد و افزود: علی رغم تقاضای اتحادیه بارفروشان مبنی بر ممنوعیت صادرات سیب زمینی و گوجه فرنگی از دهم شهریور ماه،اما تا کنون ممنوعیت صادرات سیب زمینی اعلام نشده است و همین موضوع موجب شده تا همچنان سیب زمینی با نرخ بالایی در مغازه ها و میدان میوه وتره بار عرضه می شود.

صابری از کاهش 10 تا 15 درصدی قیمت میوه در بازار خبر داد و گفت: طی روزهای اخیر تمامی اقلام میوه از جمله موز با کاهش قیمت در بازار روبرو شد.

این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به فراوانی تولید مرکبات، پیش بینی می شود که روند نزولی قیمت با عرضه انبوه محصول در بازار ادامه یابد.

قیمت سیب زمینی و گوجه فرنگی به تعادل می رسد

مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران استان تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، درباره آخرین وضعیت بازار سیب زمینی و گوجه فرنگی اظهار کرد: با توجه به بارش های بهاره،کشت سیب زمینی در بسیاری از مناطق به تعویق افتاد که همین امر منجر به نوسان نرخ سیب زمینی در بازار شد.

وی افزود: از 15 مهر ماه با برداشت انبوه محصول پیش بینی می شود که قیمت سیب زمینی با کاهش چشمگیری در بازار روبرو شود.

به گفته شادلو با توجه به آنکه کشت پاییزه سیب زمینی و گوجه فرنگی در بازار چشمگیر است، از این رو جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر کمبود عرضه این دومحصول در بازار وجود ندارد.

نایب رئیس اتحادیه باغداران استان تهران با اشاره به اینکه کمبودی در تولید گوجه فرنگی و سیب زمینی وجود ندارد،بیان کرد: با برداشت انبوه محصول در روزهای آتی پیش بینی می شود که قیمت سیب زمینی و گوجه فرنگی به نرخ متعادل و شفاف در بازار برسد.

به گفته وی در هفته های اخیر، قیمت گوجه فرنگی به سبب وقفه برداشت مناطق سردسیری با نیمه گرمسیری با نوساناتی روبرو شد که با ممنوعیت صادرات،قیمت به سمت منطقی شدن در حال پیشروی است.

افزایش 97 هزارتنی تولید سیب زمینی در سال جاری/جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر کمبود گوجه فرنگی نیست

حسین اصغری مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی درباره آخرین وضعیت تولید گوجه فرنگی و سیب زمینی در سال جاری اظهار کرد: در سال زراعی جاری 5 میلیون و 364 هزارتن گوجه فرنگی تولید خواهد شد که این رقم در مقایسه با تولید سال گذشته افزایش تولید 97 هزارتنی را نشان می دهد.

وی افزود: امسال 4 میلیون و 931 هزارتن سیب زمینی از مزارع برداشت می شود که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل تفاوتی ندارد.

اصغری در پایان تصریح کرد: با توجه به آنکه امسال سرمازدگی،سیل و بارندگی شدیدی در مزارع گوجه فرنگی نداشتیم، از این رو جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر کمبود تولید نیست.

حذف واسطه ها از بازار گوجه فرنگی و سیب زمینی را به تعادل می رساند

کمال یداللهی رئیس هیات مدیره اتحادیه سراسری باغداران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی واسطه گری و دلال بازی در هفته های اخیر را دلیل اصلی افزایش قیمت گوجه فرنگی و سیب زمینی در بازار اعلام کرد و گفت: اگرچه به تعویق افتادن کشت سیب زمینی پاییزه و فاصله برداشت گوجه فرنگی از مناطق سردسیری تا نیمه گرمسیری تا حدودی قیمت این دو محصول را تحت شعاع خود در بازار قرار داد،اما واسطه گری و دلال بازی موجب شد که قیمت گوجه فرنگی به مرز 7 هزار تومان در بازار افزایش یابد.

وی با اشاره به اینکه صادرات ارتباطی به گرانی ندارد، افزود: براساس آمار گمرک،صادرات گوجه فرنگی و سیب زمینی چندان چشمگیر نیست که بتواند بر بازار تاثیر گذار باشد، اما به هر حال با ممنوعیت صادرات انتظار می رود که قیمت تا حدودی در بازار تعدیل شود.

یداللهی ادامه داد:با توجه به آنکه مشکلی در تولید این دو محصول نداریم، از این رو پیش بینی می شود که با برداشت انبوه محصول طی یک ماه آینده بازار به تعادل برسد.

این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: طی روزهای اخیر تا حدودی جو روانی قیمت تمامی اقلام از جمله سیب زمینی و گوجه فرنگی را تحت تاثیر خود قرار داد که با تنظیم بازار پیش بینی می شود که این نوسانات به پایان برسد.

حباب کاذب قیمت رب گوجه شکسته خواهد شد

رضا نورانی رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با اشاره به آخرین وضعیت بازار گوجه فرنگی و رب گوجه اظهار کرد: سال گذشته افزایش تولید گوجه فرنگی بیش از حد نیاز داخل، موجب شد که محصول روی دست کشاورزان بماند، از این رو امسال بسیاری از تولیدکنندگان اقدام به کشت این محصول نکردند که این امر در کنار عواملی نظیر خشکسالی و کم آبی تا حدودی بر کاهش تولید اثر گذاشت.

وی افزود: کاهش میزان تولید در فصل گذشته،خشکسالی،اختلال در حمل و نقل و افزایش ظروف بسته بندی منجر به نوسان قیمت گوجه فرنگی و به تبع آن رب گوجه شد که با برداشت انبوه محصول،قیمت به تعادل می رسد.

به گفته نورانی با وجود ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی انتظار می رود که قیمت محصول در روزهای آتی با اُفت چشمگیری روبرو شود.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان در پایان با اشاره به اینکه ممنوعیت صادرات سیب زمینی تا اطلاع ثانوی در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: با وجود آنکه سیب زمینی و گوجه فرنگی قوت اکثر خانوارهاست، از این رو با ممنوعیت صادرات و افزایش عرضه در بازار داخل پیش بینی می شود که حباب کاذب قیمت شکسته شود.

ثبات نرخ گوشت قرمز در بازار

حسن شکوهی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی شهرستان ری در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی از ثبات نرخ گوشت قرمز در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ 59 تا 60 هزار تومان در بازار عرضه می شود.

وی افزود: با تنظیم بازار مناسب و کاهش نرخ دلار پیش بینی می شود که قیمت تمامی اقلام سبد خانوار از جمله گوشت در بازار کاهش یابد.

شکوهی در پایان نرخ هر کیلو دام زنده سبک را 26 تا 27 هزار تومان اعلام کرد و گفت: پیش بینی می شود که قیمت دام زنده و به تبع آن گوشت قرمز با روند نزولی در بازار روبرو شود.

افزایش قیمت مرغ منتفی است

محمد یوسفی رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی درباره آخرین وضعیت قیمت مرغ در بازار اظهار کرد: هم اکنون نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری 6 هزار و 500، مرغ آماده به طبخ میدان بهمن 9 هزار و خرده فروشی 10 هزار تا 10 هزار و 500 تومان است.

یوسفی از استمرار ثبات نرخ مرغ در بازار خبر داد و گفت : با توجه به تمهیدات اندیشیده شده برای تنظیم بازار اقلام اساسی ،افزایش قیمت مرغ منتفی است.

کاهش ۵ هزار تومانی قیمت تخم مرغ در بازار

نبی‌پور رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران طی گفت‌وگویی، در خصوص قیمت تخم مرغ در بازار اظهار کرد: قیمت تخم مرغ در حال حاضر کیلویی ۷۵۰۰ تومان است و هر شانه تخم مرغ به حدود ۱۵ هزار تومان می‌رسد.

وی در رابطه با حل نشدن مشکلات مرغداران خاطر نشان کرد: در حال حاضر به خاطر مشکلات کامیون‌دارها به سختی مواد اولیه مورد نیاز مرغداری‌ها به دست تولیدکنندگان می‌رسد و ما همچنان با مشکل شانه و کارتون مواجه هستیم.

نبی‌پور افزود: کارتن و شانه تخم مرغ قطره چکانی و روزانه به مرغداری‌ها داده می‌شود و امروز شانه ۵۴۰ تومان قیمت گذاری شده و کارتن ۳۵۰۰ تومان است. پیش از این ما حدود ۲ هزار تومان سود از کارتن و شانه تخم مرغ می‌بردیم اما در حال حاضر هزار تومان هم باید از جیب هزینه کنیم.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار