جاری شدن زاینده رود در حال حاضر ممکن نیست
در حالی که آب ذخیره پشت سد زایندهرود ۱۳۰ میلیون مترمکعب است و مسئولان استانی نگران تامین آب شرب مردم اصفهان در زمستان امسال هستند، آیا وزیر نیرو جاری شدن زایندهرود در نیمه دوم آبان ماه امسال را وعده می دهد؟!
در حالی که آب ذخیره پشت سد زایندهرود ۱۳۰ میلیون مترمکعب است و مسئولان استانی نگران تامین آب شرب مردم اصفهان در زمستان امسال هستند، آیا وزیر نیرو جاری شدن زایندهرود در نیمه دوم آبان ماه امسال را وعده می دهد؟!
به گزارش ایمنا، رضا اردکانیان، وزیر نیرو، روز یکشنبه هفته گذشته (۲۹ مهرماه) در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به سوال حسن کامران نماینده مردم اصفهان مبنی بر اینکه چرا حقابه کشاورزان شرق اصفهان به غارت رفته و چرا در سالجاری حقابه کشاورزان شرق اصفهان در رودخانه زاینده رود جاری نمی شود؟، از تلاش وزارت نیرو برای حل مشکل حقابهها در سطح ملی خبر داد و اظهارکرد: در خصوص حقابهها در سالهای اخیر فعالیت گسترده و فشردهای در وزارت نیرو آغاز شده و برای تعیین تکلیف حقابهها قوانین، اسناد تاریخی، قانون اصلاحات ارضی و برنامههای توسعه، تغییرات طبیعی و انسانی مد نظر قرار گرفته است.
وی با اشاره به تغییر سیاستگذاری دقیق برای مصارف آب در حوضههای آبریز به واسطه طرحهای توسعه و سرمایه دولت در طرحهای تامین آب، در دستگاههای قانونگذاری، شورایعالی آب و دستگاههای اجرایی، اضافه کرد: مسئله حقابهها در سطح کشوری مطرح است، چند صد شهر ما با چند ده میلیون جمعیت تحت تاثیر طرحهای بین حوضه ای، انتقالها و موضوع حقابه ها و سهم آبه ها هستند و تصمیمگیری در این قضیه پیچیدگی های خاص خودش را دارد که نیازمند کار دقیق است .
اردکانیان اعلام کرد: جلسه ۱۲ آبانماه در شورای هماهنگی حوضه زاینده رود تشکیل خواهد شد اما انتظار ما هم این است همانگونه که در سالهای گذشته به غیر از سال پیش که به دلیل خشکی مفرط امکان فراهم کردن آب نبود و تا حدودی استاندار با مشارکتی که داشت صنایع عظیم و پر آب بر اصفهان مبالغی را تدارک دید تا بخشی از فشار وارده بر کشاورزان را تامین کند که در ازای تامین آب پایدار این کار انجام شد .
وی اعلام اینکه کاهش بارشها در سالهای اخیر بهخصوص در سال گذشته سبب محدود شدن بخشهای مختلف شد و سهم آب صنعت هم کاهش یافت اما با استفاده از پسابها، آب مورد نیاز صنعت تامین شد، یادآور شد: در سالهای ۹۳ تا ۹۵ آب مورد نیاز کشاورزان فراهم بود اما در سال ۹۶ چنین امکانی وجود نداشت ولی در سال ۹۷ شرایط بهتری برای تامین آب کشاورزی برای کشت پاییزه فراهم می شود.
وی از تلاش وزارت نیرو برای حل مشکل حقابه ها در سطح ملی خبر داد و گفت: هرگونه تصمیم گیری پراکنده با توجه به حاکمیت ملی؛ تبعات ملی، اقتصادی و امنیتی دارد .
وزیر نیرو ابراز امیدواری کرد برای سالجاری با شرایط بهتری که توسط سازمان هواشناسی پیش بینی شده است در وضعیتی قرار بگیریم که بتوانیم برای کشت پاییزه دوم آب تامین کنیم و حقابه ها را به نتیجه برسانیم.
اردکانیان بیان کرد: در نشست ۱۲ آبان شورای هماهنگی حوضه زاینده رود برنامه های وزارت نیرو برای تامین حقابه کشاورزان بحث خواهیم کرد و نتایج اطلاعرسانی می شود.
در پی این اظهارات، حسن کامران نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه سوم آبانماه سالجاری در نشستی خبری اعلام کرد: وزیر نیرو قول داده است که حقابه کشاورزان را در اختیار آنها قرار دهد و آب پاییزه دوم در همین ماه در زاینده رود جاری می شود .
وی همچنین با بیان اینکه در شهر سامان( چهارمحال و بختیاری) وضعیت آب خوب است اما کسی نیست که جلوی آب های برداشتی خلاف قانون را بگیرد، گفت: وزیر نیرو باید محاکمه شود و در رابطه با حقابه کشاورزان پاسخگو باشد .
در همین ارتباط مسئول روابط عمومی شرکت آب منطقه ای استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار ایمنا ضمن اظهار بی اطلاعی در خصوص اینکه وزیر نیرو قول داده که آب در آبانماه امسال به زایندهرود می رسد، اظهارکرد: با توجه به شرایط نامناسب فعلی آب ، جاری شدن زاینده رود در حال حاضر ممکن نیست.
شفایی خاطر نشان کرد: وزارت نیرو و شرکت آب منطقه ای به طور دائم در حال رصد حجم کل اب سد زاینده رود است، حجم کل آب ذخیره سد زاینده رود ۱۳۰ میلیون مترمکعب است، در چنین شرایطی نگران تامین آب شرب و بهداشت مردم حتی برای زمستان هستیم و این نگرانیها را همواره اطلاع رسانی و اعلام می کنیم.