توزیع خارج از شبکه؛ علت کمبود مرغ/ انتقال مرغ از شهرستان‌ها به تهران برای گران‌فروشی!

سرپرست اتحادیه سرا سری مرغداران گوشتی ایران گفت: کمبودمرغ به دلیل این است که مرغ به جای توزیع دولتی یا شبکه‌ای، به صورت توزیع غیرشبکه‌ای منتقل می‌شود  بین قیمت واقعی، هزینه‌های واقعی و قیمت دستوری فاصله وجود دارد که باعث می‌شود  توزیع مرغ خارج از شبکه باشد.

توزیع خارج از شبکه؛ علت کمبود مرغ/ انتقال مرغ از شهرستان‌ها به تهران برای گران‌فروشی!
محمدعلی کمالی در گفت‌وگو با میزان، در خصوص وضعیت عرضه مرغ در بازار گفت: کمبود مرغ در بازار، به آن صورت وجود ندارد ولی به واسطه این که بین قیمت دولتی و بازار آزاد فاصله وجود دارد همچنین استان‌ها نیز به صورت مجزا در خصوص نحوه تحویل مرغ تصمیم گیری می‌کنند و بخشی از مرغ‌ها خارج از شبکه توزیع می‌شوند.
وی افزود: برخی از استان‌ها اجازه دارند که در استان خود مرغ را بالای ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان تا ۱۹ هزار تومان بفروشند حتی استان‌هایی که بر قیمت ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان پافشاری می‌کنند ممکن است در استان خود مرغ را ۱۷ هزار و ۱۰۰ کشتار کنند و بعد از اینکه مرغ را قطعه بندی کردند به استان تهران منتقل می‌کنند.
سرپرست اتحادیه سرا سری مرغداران گوشتی ایران گفت: مرغ را از استان‌ها به تهران انتقال می‌دهند ولی این انتقال مرغ از استان‌ها به تهران با قیمت خارج از شبکه صورت می‌گیرد و در تهران قیمت مرغ استانها به ۳۰ الی ۴۰ هزار تومان می‌رسد.

کمالی اظهار کرد: اگر کمبودمرغی وجود دارد به دلیل این است که در توزیع مرغ به جای توزیع دولتی یا شبکه‌ای، به صورت توزیع غیرشبکه‌ای منتقل می‌شود بنابراین ممکن است مرغ ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان در بازار کمتر باشد ولی به این صورت نیست که دیگر مرغ ۳۵ الی ۴۰ هزار تومانی در بازار نباشد.
وی بیان کرد: درتمامی اجزای صنعت طیور بازار رقابتی است و لذا در بازار رقابتی قیمت‌های دستوری خیلی نمی‌تواند کارکرد داشته باشد و فقط باعث می‌شود یک سری از مرغداران جریمه شوند و جوجه ریزی نکنند که باعث می‌شود مرغ در بازار کاهش پیدا می‌کند اگر قیمتی هم می‌خواهند تععین کنند این قیمت منطقی باشد.
سرپرست اتحادیه سرا سری مرغداران گوشتی ایران گفت: در حال حاضر بین قیمت واقعی، هزینه‌های واقعی و قیمت دستوری فاصله وجود دارد که باعث می‌شود توزیع مرغ خارج از شبکه باشد.
وی در خصوص وضعیت عرضه نهاده توسط سامانه بازارگاه برای مرغداران گفت: سامانه بازارگاه در اعلام حواله سعی کرده تا عمل کند، ولی در تامین نهاده این عمل صورت نمی‌گیرد یعنی این که حواله تبدیل به ذرت و کنجاله سویا شود روند طولانی دارد.

کمالی خاطر نشان کرد: کیفیت نهاده‌ها پایین است و مرغداران از این وضعیت ناراضی هستند، زیرا در تولید آن‌ها تاثیر می‌گذارد و باعث می‌شود تلفات آن‌ها افزایش پیدا کند.
ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار