نمایشگاه بزرگ اصفهان؛ ویترین بینالمللی اقتصاد ایران
طرحهای عمرانی بزرگی در اصفهان در حال اجرا هستند که برخی از آنها در گروه استانی قرار میگیرند و برخی دیگر چون از اهمیت بالایی برخوردارند، طرح ملی به شمار میآیند.
طرحهای عمرانی بزرگی در اصفهان در حال اجرا هستند که برخی از آنها در گروه استانی قرار میگیرند و برخی دیگر چون از اهمیت بالایی برخوردارند، طرح ملی به شمار میآیند. یکی از این طرحها که حتی میتوان لقب فراملی را برای آن در نظر گرفت، پروژه نمایشگاه بزرگ بینالمللی استان اصفهان است که سال گذشته به دست محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران کلنگ زنی شد، اکنون پس از گذشت بیش از یک سال از آغاز عملیات اجرایی این شهرک نمایشگاهی، پیشرفت فیزیکی آن بهاندازهای بوده است که استاندار اصفهان میگوید: «در صورت تأمین بودجه و با روند فعلی که در مراسم بازدید مشاهده کردم، این پروژه در نیمه نخست سال 1396 قابل بهره برداری خواهد بود.» به گزارش «اصفهان امروز» این صحبتهای استاندار پسازآن بود که در هفته جاری طی مراسمی رسول زرگرپور، مدیرعامل شرکت نمایشگاههای اصفهان و دیگر مسئولان استان با حضور در محل پروژه، از نزدیک در جریان جزئیات و پیشرفت این طرح قرار گرفتند.
تعامل و ارتباط مؤثر اقتصادی در بستر نمایشگاه جدید
صنعت نمایشگاه در هر کشور توسعه یافتهای به مثابه صنعتی درآمدزا و ارزآور به حساب میآید؛ صنعتی که در بستر آن میتوان بخشهای مختلف اقتصاد را رونق داد. به بیان دیگر نمایشگاههای بینالمللی محلی هستند که در آن دیپلماسی اقتصادی و نیازها شکل میگیرند. از این رو کشورها امروزه به کارکردهای عظیم این مکانیزم؛ یعنی نمایشگاه بین المللی واقف شدهاند و میدانند که دستاوردها و افتخارات ملی خود را در بخشهای صنعت، معدن، کسب و کار، خدمات و... تنها در جایی مانند نمایشگاههای بینالمللی میتوان به رخ دیگر کشورها کشید. نمایشگاه بزرگ اصفهان را نیز میتوان ویترین بینالمللی دستاوردهای بخشهای مختلف اقتصادی ایران دانست؛ چراکه اگر محصولی در بخشهای صنعت، معدن، خدمات و فناوری در استان اصفهان یا کل کشور پدید آید، سهل الوصول ترین محلِ بینالمللی که بتوان آنها را معرفی کرد، قطعاً همین شهرک نمایشگاهی استان اصفهان خواهد بود. علاوه بر این، شهرک نمایشگاهی جدید اصفهان ظرفیت بزرگی را ایجاد میکند تا دیگر کشورها در رویدادهای مختلف نمایشگاهی شرکت کنند. تحقق این امر نهتنها به سود بخش گردشگری است، بلکه فرصت مناسبی را برای فعالان اقتصادی کشور فراهم میکند تا با ایجاد تعاملهای تجاری و اقتصادی، کسب و کار خود را توسعه دهند و به یاری ارتباطات اقتصادی مؤثر با دنیای خارج، در جهت پویایی اقتصاد کشور گام بردارند.
آغاز نسل جدید نمایشگاهها
بسیاری از مدیران اصفهان و کارشناسان، نمایشگاه بزرگ اصفهان را طرحی کارآمد و فاخر میدانند و بر این باورند که پس از افتتاح آن اتفاقات خوبی برای صنعت نمایشگاه داری و اقتصاد اصفهان رقم خواهد خورد. رسول زرگرپور، استاندار اصفهان نیز در این رابطه میگوید: «پروژه نمایشگاه بزرگ اصفهان یک ابَرطرح ملی و پروژهای فاخر برای چند دهه آینده استان است. با وجود چنین پروژههایی استان اصفهان بار دیگر جایگاه نخست خود را در میان استانهای کشور به دست میآورد.» وی یکی آرزوهای خود را بهرهبرداری از این نمایشگاه عنوان میکند و از میزان پیشرفت، دقت و سرعتی که در اجرای این طرح وجود دارد ابراز رضایت میکند. اما نمایشگاه بزرگ اصفهان که به احتمال زیاد سال آینده افتتاح خواهد شد، از ویژگیهای بصری زیادی برخوردار است که آن را در تراز نمایشگاههای مدرن و نسل جدید قرار میدهد؛ برای مثال رعایت معماری مدرن و منطبق بر فرهنگ اصفهان و استفاده از مدرنترین تجهیزاتِ متناسب با برگزاری هر رویداد نمایشگاهی، از ویژگیهای این طرح است. رسول محققیان، مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان نیز درباره امکانات این نمایشگاه میگوید: «در این مجموعه توجه و دقت ویژهای به موضوع ذخیره انرژی و عدم اتلاف منابع آب، برق و گاز اعمال شده و زیرساختهای لازم به منظور استفاده از آب باران و آب سطحی به منظور آبیاری فضای سبز، استفاده از چیلرهای جذبی برای کنترل دما، سیستم تصفیه فاضلاب برای بازیافت آب و مواردی مانند آن پیشبینیشده است.» وی با بیان اینکه سازههای طراحی شده در این پروژه از نمایشگاه هانوفر آلمان الگوبرداری شده و در ایران بی نظیر است، میافزاید: «استفاده از نمادهای اصفهان و تلفیق سنت و مدرنیته یکی از دغدغههای طراحان پروژه بوده است.»
یاری اتاق بازرگانی و شهرداری به پیشرفت طرح نمایشگاه
استاندار اصفهان در نشست خبری بازدید از طرح نمایشگاه بزرگ اذعان داشت: بزرگترین مشکلی که این پروژه را چندین سال متوقف کرد، عدم رغبت و تمایل سهامداران برای افزایش سرمایه بود که خوشبختانه با ورود شهرداری و اتاق بازرگانی، دو مجموعه با انگیزهای بسیار قوی برای بهبود شرایط اقتصادی و صنعتی استان در کنار هم قرار گرفتند و اکنون این پروژه با همت ویژه مرکز نمایشگاه اصفهان در حال پیشرفت است. وی تأکید کرد: در صورت تأمین بودجه و با روند فعلی که در بازدید امروز مشاهده کردم، این پروژه در نیمه نخست سال 1396 قابل بهره برداری خواهد بود. استاندار اصفهان تصریح کرد: سازماندهی روند اجرا و انتخاب پیمانکاران با دقت و حساسیت بالایی انجام شده و تنها توصیه من به مسئولان این پروژه، دوراندیشی توسعه فضای فیزیکی نمایشگاه برای چند دهه آینده است تا مشکلی که در خصوص توسعه فرودگاه اصفهان با آن مواجه هستیم، تکرار نشود.