مدیرعامل فولاد مبارکه در رویداد پیشتازان پیشرفت و در حضور مؤثرین و فعالان اجتماعی کشور:
فولاد مبارکه با نگاه درونزایی درصدد توانمندسازی مردم منطقه پیرامون خود است
با حضور مؤثرین و فعالان اجتماعی کشور، رویداد پیشتازان پیشرفت شهرستانهای مبارکه و لنجان، ویژه منتخبین کانونهای پیشرفت و آبادانی مناطق هدف، با عنوان «خُرّمدیار» در راستای تحقق رویکردهای جدید فولاد مبارکه در حوزه مسئولیتهای اجتماعی از ۲۳ تا ۲۵ آبانماه 1403 در مجتمع فرهنگی یاوران حضرت مهدی (عج) جمکران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فولاد، محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در این رویداد اظهار کرد: فولاد مبارکه بهعنوان یک تولیدکننده، برای مردم و بهویژه جامعه پیرامون خود سرشار از منافع است و علاوه بر منافع عام، باید محیط پیرامون و همسایگان این صنعت نیز از همجواری با این شرکت خرسند باشند.
وی در ادامه افزود: نگاه ما به مسئولیتهای اجتماعی بهعنوان تعهدی که در قبال فضای پیرامون خود و بهبود آن داریم، یک نگاه مترقی و مبتنی بر برنامههایی است که در قالب یک نظام مسائل به تدوین سند پیشرفت و آبادانیِ روستاها و مناطق اطراف منتهی شده است.
مدیرعامل فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: فولاد مبارکه با نگاه درونزایی درصدد توانمندسازی مردم منطقه پیرامون خود است، بهگونهای که آنها تواناییها و قابلیتهای خود را درک کنند و بدانند که مسائل و مشکلاتشان با استفاده از ظرفیتهای خودشان قابلحل است.
اگر در مناطقی زیرساخت وجود دارد، باید برنامه و مدیریت نیز وجود داشته باشد
وی در پایان اذعان داشت: برای مثال، اگر در مناطقی زیرساخت وجود دارد، باید برنامه و مدیریت نیز وجود داشته باشد و اگر در مناطقی زیرساخت وجود نداشت، همه اهالی آن منطقه باید با مدیریت و همیت خود، دست به دست هم دهند و زیرساختها را ایجاد کنند. فولاد مبارکه در همه این موارد براساس اولویتبندیهای خود سعی کرده در کنار مردم منطقه باشد و با عنایت به ظرفیتهای منطقه و کمک مردم به رفع مشکلات و محرومیتها بپردازد.
ایجاد الگوی نوین مسئولیتهای اجتماعی از طریق «نوآوری اجتماعی» توسط فولاد مبارکه
محمدجواد براتی، مدیر روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه نیز گفت: رویداد پیشتازان پیشرفت ویژه چهار شهرستان شرقی استان اصفهان، سال گذشته با عنوان «خُرّمشرق» در جمکران برگزار شد و امروز نیز در همان مکان، میزبان پیشتازان پیشرفت شهرستانهای مبارکه و لنجان، ویژه منتخبین کانونهای پیشرفت و آبادانی مناطق هدف با عنوان «خُرّمدیار» و در قالب یک دوره آموزشی سهروزه هستیم.
در این رویداد روشهایی آموزش داده میشود تا مسائل مناطق مختلف از طریق مردم شناسایی و با مشارکت خودشان حلوفصل شود
وی در ادامه اظهار داشت: در این رویداد قریب به ۲۶۰ نفر از اعضای کانونهای پیشرفت شهرستانهای مبارکه و لنجان حضور پیدا کردند تا شیوههای مختلف توانمندسازی را بیاموزند و در روستاهای پیرامون فولاد مبارکه پیادهسازی کنند. در این رویداد، روشهایی آموزش داده میشود تا مسائل مناطق مختلف از طریق مردم شناسایی و با مشارکت خود آنان حلوفصل شود و در این میان فولاد مبارکه و مجموعه رستا نقش تسهیلگری و گاهی پشتیبانی و حمایتی خواهند داشت تا با بهکارگیری راهحلها، مشکلات مردم رفع شود.
امیدواریم این الگو به اقصینقاط کشور معرفی شود و اتفاقات ویژهای برای مناطق و روستاهای کشور رقم بخورد
مدیر روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اضافه کرد: فولاد مبارکه همواره در همه عرصهها ازجمله تولید، اقتصاد و نوآوری پیشرو بوده و یکی از رویکردهای اصلی این شرکت، ایجاد الگوی نوین مسئولیتهای اجتماعی از طریق نوآوری اجتماعی است. امیدواریم این الگو به اقصینقاط کشور معرفی شود و اتفاقات ویژهای برای تمام مناطق و روستاهای کشور رقم بخورد.
توانمندسازی و مشارکت مردم محلی با استفاده از منابع و امکانات همان منطقه، رویکرد نوین فولاد مبارکه در حوزه مسئولیتهای اجتماعی است
غلامرضا پوربافرانی، رئیس واحد توسعه و تکامل منطقهای شرکت فولاد مبارکه نیز در این رویداد تأکید کرد: فولاد مبارکه علاوه بر اینکه نقش کلیدی در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور دارد، به منطقه پیرامونی خود بیاعتنا نبوده و در راستای تحقق مسئولیتهای اجتماعی خود، اقدامات خاصی انجام داده که یکی از مهمترین آنها، تدوین سند پیشرفت و توانمندسازی مردم محلی است تا بتوانند با استفاده از منابع و امکانات خود، مسائل و مشکلاتشان را با استفاده از تکنیکهای نظام حل مسئله رفع کنند و خوشبختانه با حمایت فولاد مبارکه کانونهای پیشرفت در روستاها و شهرستانهای پیرامون تشکیل و با توانمندسازی و استفاده از ظرفیتهای منطقه، پروژههایی تعریف شده است که نهتنها به بهبود کیفیت زندگی آنان کمک میکند، بلکه به رشد پایدار و توسعه اجتماعی نیز منجر خواهد شد.
وی در ادامه گفت: فولاد مبارکه با بررسی و مطالعات انجامگرفته، به این نتیجه رسیده که یکی از راههای توانمندسازی مردم، برگزاری دورههای آموزشی و کارگاههای مهارتی است و این امر از طریق شتابدهنده دانشبنیان پیشرفت و آبادانی «رستا» در دست اقدام است. در رویداد «خُرّمدیار»، مجموعه رستا با حمایت فولاد مبارکه برنامههای آموزشی متنوعی را برای جوانان و بزرگسالان طراحی کرده است. این برنامهها شامل مهارتهای فنی، کارآفرینی، مدیریت مالی و حتی مهارتهای نرم، مانند ارتباطات و کار تیمی است. با این آموزشها، مردم مناطق هدف میتوانند توانمندیهای خود را شناسایی و از آنها در جهت بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی روستای خود استفاده کنند.
حمایت فولاد مبارکه و آموزش برنامههای کارآفرینی به افراد محلی کمک میکند تا کسبوکارهای کوچکی راهاندازی کنند و از این طریق به استقلال مالی دست یابند
پوربافرانی یادآور شد: در این مسیر، حمایت فولاد مبارکه و آموزش برنامههای کارآفرینی به افراد محلی کمک میکند تا کسبوکارهای کوچکی راهاندازی کنند و از این طریق به استقلال مالی دست یابند؛ این اقدامات نهتنها به بهبود کیفیت زندگی مردم یاری میرساند، بلکه احساس تعلق و مشارکت اجتماعی را نیز تقویت میکند؛ علاوه بر این، در موضوعات مختلف اجتماعی، فولاد مبارکه با ایجاد شبکههای حمایتی و مشاورهای، به مردم کمک میکند تا مشکلات خود را شناسایی و حل کنند. این نوع همکاری و تبادل اطلاعات به افراد کمک میکند تا راهحلهای خلاقانه و مؤثری برای مشکلات خود پیدا کنند. نباید فراموش کرد که توانمندسازی جامعه میتواند به توسعه پایدار و متعادل منجر شود که در آن همه افراد به رشد و پیشرفت دست مییابند. به این ترتیب، شرکت فولاد مبارکه در راستای تعهد به مسئولیتهای اجتماعی خود و مسیر خلق آیندهای بهتر، نهتنها به توسعه اقتصادی کمک میکند، بلکه به بهبود کیفیت زندگی و توانمندسازی مردم نیز میپردازد.
مشکلات مردم از طریق نوآوری اجتماعی و مشارکت خودشان حلشدنی است
محمدعلی جعفری، مدیرعامل رستا در این رویداد گفت: «رستا» درصدد است در منطقه پیرامونی شرکت فولاد مبارکه اتفاقات جدیدی رقم بزند، بهگونهای که مسائل و مشکلات مردم با روشهای جدید و با کمک خودشان حلوفصل شود. ما نهتنها برنامههای جدیدی در مناطق هدف رقم میزنیم، بلکه طراحی، برنامهریزی و اجرای اقدامات را با مشارکت مردم به ثمر میرسانیم. به عبارت دیگر ما ثابت میکنیم که میتوان به مسائل و مشکلات با نگاهی متفاوت با رویههای جاری و معمول نگریست و از طریق توانافزایی در هر منطقه، چالشهای موجود را برطرف کرد. در ادبیات نوآوری، به این شیوه، نوآوری اجتماعی میگویند.
وی در ادامه افزود: نوآوری اجتماعی یعنی موضوعات و فرایندهای جدیدی را برای حل معضلات و مشکلات اجتماع و مردم به کار گیریم. هدف از نوآوری اجتماعی، ایجاد رفاه برای مردم و رفع مسائل و مشکلات اجتماعی است و ما نیز در مناطق هدف خود، درصدد پیش بردن این برنامهها به کمک مردم هستیم.
مدیرعامل رستان خاطرنشان کرد: شاید برخی بر این باور باشند که لزوماً دولت یا دستگاههای خاصی باید اتفاقات جدید را برای مردم رقم بزنند؛ اما این سؤال مطرح است که آیا راههای دیگری برای حل مشکلات وجود ندارد. خداوند در آیه ۱۱۷ سوره بقره میفرماید: «بَدیعُ السَّماواتِ وَ الْأَرْض»، یعنی آسمان و زمین در حال نو شدن است و به کلمه «بدیع» به معنای نوآوری، تجدید حیات و زنده شدن دوباره اشاره میکند؛ این در حالی است که بدیع یکی از اسماء الهی هم هست و این نشاندهنده اهمیت نوآوری است؛ امروز گرد هم آمدیم تا نوآوری اجتماعی را تمرین و تجربیات جدید را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم و در این میان «رستا» بهعنوان یک حلقه واسط عمل میکند.
«رستا» بهعنوان یک شتابدهنده آمده است تا اشتغال را به روشهای نوینتری در مناطق مختلف بهبود بخشد
وی ابراز داشت: «رستا» هیچگاه قصد نداشته و ندارد که با بودجههای سنگین وارد مناطق مختلف شود و اقدام عجیبوغریبی انجام دهد، بلکه درصدد آن است تا نوآوری اجتماعی را در کنار مردم تمرین کند. رستا بهعنوان یک شتابدهنده آمده است تا اشتغال را به روشهای نوینتری در مناطق مختلف بهبود بخشد. در فرهنگ نیز همین روش را در پیش گرفتهایم و دیگر منتظر دستگاههای مختلف برای اجرای پروژهها نخواهیم ماند؛ چراکه به توانمندی مردم برای رفع مشکلات خودشان ایمان داریم و دلیل آن وعدهای است که خداوند متعال به انسان داده و وعده الهی نیز حتماً محقق خواهد شد.