از اصلاح شبکههای فرسوده تا توسعه نیروگاههای خورشیدی؛
برقرسانی پایدار در استان اصفهان
سید مهدی رضوی: مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان اعلام کرد که در دهه فجر امسال، ۱۲ پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری خواهد رسید. همچنین، اجرای پروژههای روشنایی و تبدیل چراغهای گازی به LED با بودجه ۱۲۰۰ میلیارد تومان آغاز میشود.
تأمین برق پایدار در سطح استان
محمد مرادی، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان در نشست خبری خود ضمن گرامیداشت دهه فجر، به تشریح اقدامات این شرکت پرداخت و بیان کرد: «برای تأمین برق پایدار در ۲۳ شهرستان استان، از روستاهای فریدونشهر در غرب تا خور و بیابانک در شرق، پروژههای متعددی اجرایی شده است.»مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان خاطرنشان کرد: «همزمان با دهه فجر، ساختمان جدید توزیع برق در منطقه خور و بیابانک افتتاح خواهد شد.»
او به اهمیت مدیریت مصرف برق در استان اشاره کرد و افزود: «طبق قرارداد منعقدشده با سرمایهگذاران، ۲۴۶ هزار چراغ لاکپشتی پرمصرف با هزینهای بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد تومان به چراغهای LED تبدیل خواهد شد که این اقدام موجب صرفهجویی ۵ مگاواتی در مصرف برق خواهد شد.»
پروژههای اجرایی و بهینهسازی شبکه برق
مرادی از تعویض ۳۴۰۰ لامپ لاکپشتی و جایگزینی آنها با لامپهای LED با اعتباری ۹ میلیارد تومانی خبر داد. وی همچنین به اجرای ۷۰ پروژه تعویض ترانس با اعتبار ۸۰ میلیارد تومان و ۱۴۰ پروژه نصب ترانس جدید با بودجه ۲۲۴ میلیارد تومان اشاره کرد.او افزود: «با هدف افزایش ظرفیت شبکه، ۴۷ فیدر جدید به پستهای فوق توزیع اضافه شده است و تعداد فیدرهای شرکت به بیش از ۷۰۰ فیدر افزایش یافته است.»
برقرسانی به پروژههای مسکن ملی
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان در پاسخ به پرسش اصفهان امروز درباره تأمین زیرساختهای برق برای پروژههای مسکن ملی، گفت: «تلاش شده تا برقرسانی به این واحدها همزمان با پیشرفت پروژهها انجام شود. گاهی گلایههایی در این خصوص صورت می گیرد که بعد از بررسی متوجه میشویم پروژه هنوز به مرحله اجرا نرسیده تا بتوان خدماتی به آن ارائه کرد. با این وجود تاکنون بیش از ۳۱ میلیارد تومان برای برقرسانی به ۱۷۳۰ واحد هزینه شده و برنامهریزی برای تأمین برق ۷۳۰۰ واحد مسکن ملی با بودجه ۱۱۰ میلیارد تومان در دستور کار است.»
چالشهای شبکه توزیع برق استان
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان با اشاره به گستردگی شبکه این شرکت، توضیح داد: «بیش از ۴۲ هزار کیلومتر شبکه توزیع برق در استان وجود دارد که شامل ۲۰ هزار کیلومتر فشار ضعیف و ۲۲ هزار کیلومتر فشار قوی است.»
او ادامه داد: «با تمرکز بر اقتصاد انرژی و مدیریت مصرف، میزان تلفات برق استان بین ۶.۹ تا ۷.۱ درصد کاهش یافته که در مقایسه با دیگر استانها، عملکرد مطلوبی محسوب میشود.»
برخورد با فعالیتهای غیرمجاز ماینینگ
مرادی درباره چالشهای ناشی از استخراج رمزارزها که موجب اختلال در شبکه برق میشود، بیان کرد: «تاکنون ۵۴۶ دستگاه ماینر غیرمجاز در ۶۳ نقطه استان شناسایی و توقیف شده است.» وی همچنین تأکید کرد که شهروندان میتوانند از طریق سامانههای پیامکی ۳۰۰۰۵۱۲۱ و ۱۲۱ اطلاعات مربوط به فعالیتهای غیرمجاز ماینینگ را گزارش دهند.
پروژههای بهینهسازی و نوسازی شبکه
مرادی با اشاره به برنامههای دهه فجر گفت: «۲۳۰۰ کیلومتر شبکه فشار ضعیف با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان و ۴۰۰۰ کیلومتر شبکه متوسط با اعتبار ۳۶ میلیارد تومان تعمیر شده است. همچنین، ۷۰ میلیارد تومان برای اجرای عملیات برقرسانی به روستاها هزینه شده است.»او به ضرورت تعویض پایههای برق فرسوده، بهویژه در شرق استان به دلیل شرایط خاکی و در غرب استان به علت سرما و برف، اشاره کرد و گفت: «در سال جاری، ۳۱۰۰ پایه برق با اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان تعویض شده است.»
مرادی اظهار داشت: «در سال جاری، به ۴۰ هزار مشترک جدید با اعتبار ۲۴۰ میلیارد تومان خدمات برقرسانی ارائه شده است.» وی افزود: «۸۰۰ کیلومتر از شبکه فرسوده با اعتباری ۳۱۵ میلیارد تومانی به کابل خودنگهدار تبدیل شده است. همچنین، ۳۴۵ طرح برای رفع ضعف ولتاژ و تقویت شبکه با هزینهای بالغ بر ۳۷۰ میلیارد تومان اجرا شده است.»
توسعه نیروگاههای خورشیدی
مرادی با اشاره به ضرورت توسعه نیروگاههای خورشیدی بهعنوان راهکاری سریع برای رفع ناترازی برق، بیان کرد: «برنامه پنجسالهای برای تبدیل اصفهان به هاب انرژی کشور تدوین شده است. در این راستا، تولید ۱۰ مگاوات برق از طریق صنعت و ۳۶ مگاوات از طریق بخش خانگی تعریف شده است».
او خاطرنشان کرد: «با همکاری مجمع خیرین مدرسهساز، ۲۵۰۰ مدرسه در سطح استان به پنلهای خورشیدی مجهز خواهند شد. همچنین، احداث نیروگاههای تجمیعی ۱.۵ مگاواتی در شهرهای دهاقان، لنجان، فلاورجان، نائین، چادگان و خوانسار در دست اقدام است».