لزوم توجه اتاق بازرگانی به بنگاه‌های کوچک و متوسط

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی اصفهان گفت: اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی در دوره بعد باید روی سه مصوبه هیئت‌وزیران که به مسائل آب، قطار پرسرعت تهران- اصفهان و توسعه فرودگاه شهید بهشتی اختصاص دارد تکیه کنند و برای حل این مسائل اقدامات لازم را انجام دهند. یکی دیگر از مسائلی که باید در دوره بعد پیگیری شود حفظ بنگاه‌های موجود و حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط است.

احمدرضا منزه: اصفهان به‌عنوان بزرگ‌ترین استان صنعتی کشور با جای دادن صنایع بزرگ و مادر در دل خود، فرصت اشتغال تعداد بسیاری را فراهم آورده و هر ساله با صادرات محصولات تولیدی واحدهای صنعتی این استان درآمد ارزی مناسبی عاید کشور می‌شود.

اما این روزها شرایط اقتصاد کشور با گذشته متفاوت است، به‌طورقطع نمی‌توان شخصی را یافت که از نوسانات و بی‌نظمی‌های اقتصادی چند ماه اخیر گلایه‌مند نباشد؛ اما در این میان فعالان اقتصادی به دلیل ماهیت فعالیتشان با گوشت و پوست خود این شرایط دشوار را درک کرده‌اند.

این در حالی است که بخش خصوصی به‌عنوان مهم‌ترین قسمت اقتصاد کشور همواره راه‌هایی برای رهایی از این شرایط ارائه کرده و می‌توان گفت امید دولت نیز این روزها بیش‌ازپیش به «بخش خصوصی» است تا بتواند راه سخت موجود را باز کند و تا حدودی بر فشارهای اقتصادی فائق آید.

این در شرایطی است که «اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی» به‌عنوان تریبون و پایگاه اصلی فعالان بخش خصوصی نقش بسیار مهمی در رشد و تعالی اقتصادی دارد و اتاق بازرگانی اصفهان به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین و بزرگ‌ترین اتاق‌های بازرگانی کشور می‌تواند در این میان حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد.
مصطفی رناسی به عنوان یکی از فعالان اقتصادی نام‌آشنا و خوش‌نام اصفهان که طی چهار سال گذشته نیز به عنوان نایب‌رئیس اتاق بازرگانی اصفهان و رئیس کمیسیون سیاست‌گذاری و پایش اتاق بازرگانی اصفهان فعالیت‌ داشته و کاندیدای این دوره از انتخابات اتاق بازرگانی اصفهان نیز هست در گفتگو با اصفهان امروز به تفسیر شرایط کنونی اقتصاد و برخی راه‌حل‌ها برای خروج از مشکلات اقتصادی پرداخته است.

مصطفی رناسی اظهار کرد: در شرایط کنونی برای خوب اداره کردن کشور، دولت ابتدا باید اولویت‌ها در زمینه‌های مختلف از جمله فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را در نظر بگیرد و بر اساس آن برنامه‌ریزی‌های مناسبی انجام دهد.

او افزود: در بخش اقتصادی دولت می‌تواند با برطرف کردن اصولی پنج استراتژی مهم، مشکلات را در این بخش برطرف کند تا مشکلات دیگر به‌ دنبال همین تغییرات برطرف شوند.

این کاندید انتخابات اتاق بازرگانی اصفهان اضافه کرد: برای برطرف کردن مشکلات اقتصادی پیش‌رو باید یک استراتژی کلان و برنامه‌ریزی جامع شکل گیرد که به همان جراحی اقتصادی معروف است. طبیعتاً هر جراحی تبعاتی دارد و هزینه‌هایی نیز به بار می‌آورد اما کسی حاضر به پرداخت هزینه جراحی اقتصادی نیست، به همین خاطر است که تمام مسائل و مشکلات به‌صورت نیمه‌کاره باقی‌مانده است.

او گفت: یکی از مسائل مهم اقتصادی کشور نرخ ارز است، یک فعال اقتصادی باید برنامه‌ریزی داشته باشد، پیشرفت بدون برنامه‌ریزی هرگز شکل نمی‌گیرد، به همین خاطر یک فعال اقتصادی باید با قانون واردات و صادرات آشنا باشد و بداند استراتژی تعیین نرخ ارز بر اساس چیست.

رناسی ادامه داد: استراتژی تعیین قیمت ارز در تمام دنیا به این شکل است که نرخ ارز باید متناسب با نرخ تورم داخلی منهای تورم کشورهای هدف محاسبه شود ولی در تاریخ تمام دولت‌ها در ایران تعیین نرخ ارز به این روند نبوده بلکه قیمت ارز پس از مدتی ثابت ماندن یک‌مرتبه با یک پرش ناگهانی روبه‌رو می‌شود که با این کار علاوه بر ایجاد یک تورم و تلاطم در بازار، فعالیت تاجران با مشکل روبه‌رو شده و در این میان تنها رانت‌خواران از صعود نرخ ارز خوشحال می‌شوند.
او گفت: استراتژی مهمی که دولت باید در روند تعیین نرخ ارز به‌صورت اساسی انجام دهد این است روند تعیین قیمت ارز را به بازار واگذار کند، تنها وظیفه دولت در این مورد این است که باید جلوی نوسانات شدید نرخ ارز را بگیرد و مانع سوءاستفاده برخی از افراد برای زیاد خواهی شده و نگذارد بازار ارز متلاطم شود.
نایب‌رئیس اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: نقدینگی دومین مسئله کلان کشوری است که دولت باید برای برطرف کردن آن به‌صورت اصولی و برنامه‌ریزی شده گام بردارد. دولت برای برطرف کردن این مسئله نباید بدون پشتوانه اسکناس چاپ کند زیرا باعث ایجاد تورم می‌شود، اگر دولت نظم اقتصادی پیدا کند به طبع آن تورم مهار می‌شود. دولت باید سیاست‌گذاری کند و اولویت‌های اقتصادی را معرفی کند و پای خود را از اقتصاد بیرون بکشد. در کشور ما از قیمت مرغ یک‌روزه تا خودرو و ارز توسط دولت تعیین می‌شود که این اتفاق خوبی نیست. دولت در اینجا تنها باید از یکسری اقشار آسیب‌پذیر جامعه حمایت کند.

او اضافه کرد: یکی دیگر از مسائل مهم کشور که دولت باید برای آن برنامه‌ریزی اصولی انجام دهد مسائل مربوط به سیاست‌های خارجی است. برای رشد و توسعه اقتصادی ایران باید ارتباطات تجاری با تمام کشورها شکل گیرد تا راه برای توسعه و گسترش فعالیت‌های تجار ایرانی باز شود.

رناسی با بیان اینکه شعار اتاق بازرگانی اصفهان در چهار سال گذشته «اتاق برای همه» بوده است، اظهار کرد: دعوت از تمامی اعضای اتاق بازرگانی اصفهان برای عضویت در کمیسیون‌ها و کمیته‌های اتاق از جمله اقدامات عملی برای به تحقق رسیدن این شعار بوده است.
او اضافه کرد: در دوره‌های گذشته، در هر کمیسیون پنج تا ده نفر مشغول فعالیت بودند اما در این دوره در هر کمیسیون تعداد زیادی از فعالان اقتصادی در جهت رفع مشکلات تخصصی هر کمیسیون مشغول به فعالیت هستند و استقبال بخش خصوصی از حضور در اتاق بازرگانی به شدت افزایش یافت. تاکنون ۸۰۰ نفر از اعضای اتاق بازرگانی اصفهان، عضو کمیسیون‌های تخصصی شده‌اند و این نشان از آن دارد که اتاق به شعار خود در چهار سال گذشته عمل کرده است.
او گفت: اتاق بازرگانی اصفهان در چهار سال گذشته در مورد مباحث مالیاتی پیگیری‌های بسیار خوبی به عمل‌آورده است، به‌طوری‌که در اتاق بازرگانی توانمندی‌های بسیار خوبی در زمینه هیئت‌های مالیاتی وجود دارد. اتاق بازرگانی اصفهان برای اینکه بتواند توان نمایندگان را در هیئت‌های مالیاتی افزایش دهد، تاکنون دوره‌های آموزشی متعدد، همایش‌ها و سمینارهای مختلف برگزار کرده است.
رناسی اظهار کرد: مسئله بعدی که اتاق بازرگانی به آن توجه ویژه داشته است مبحث آموزش است. یکی از وظایف اصلی تمام اتاق‌های بازرگانی دنیا، آموزش و تقویت روابط بین‌المللی است. اتاق بازرگانی اصفهان نیز روی مبحث آموزش اقدامات بسیار خوبی انجام داده که می‌توان به‌عنوان نمونه از برگزاری دوره بازرگانان کوچک و برگزاری رویدادهای «در مسیر موفقیت» نام برد.
رئیس کمیسیون سیاست‌گذاری و پایش اتاق بازرگانی اصفهان تأکید کرد: یکی دیگر از اقدامات اتاق بازرگانی در این دوره، این بود که اتاق برای رفع مشکلات فعالان اقتصادی ستاد تسهیل را راه‌اندازی کرده که در آنجا مشکلات فعالان اقتصادی پیگیری و برطرف می‌شود.
او در ادامه با اشاره به اینکه یکی از وظایف اصلی اتاق بازرگانی حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط است، ادامه داد: به همین منظور تاکنون همایش‌های متعددی در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شده و از نظرات کارشناسان برجسته و همچنین مشاوران و اقتصاددانان استفاده شده است. بنگاه‌های کوچک و متوسط موتور محرکه اقتصاد هستند و اگر فضای کسب‌وکار مناسب باشد این‌ واحدها می‌توانند با بهره‌وری بسیار بالا و کاهش قیمت تمام شده، کسب‌وکار خود را ادامه و توسعه دهند. یکی از مشکلاتی که این بنگاه‌ها دارند این است که از تکنولوژی‌های به روز استفاده نمی‌کنند و تکنولوژی‌ها و دانش فنی آن‌ها باید به روز شود. به همین منظور ضروری است افرادی در اتاق بازرگانی مسئولیت داشته باشند که بتوانند از بنگاه‌های کوچک حمایت کافی به عمل آورند.
رناسی افزود: شرکت در مجامع مختلف اتاق ایران، پیگیری مسئله آب اصفهان با مشارکت نمایندگان مجلس، پیگیری مصوبات هیئت‌وزیران در زمینه حل مسئله آب، پیگیری راه‌اندازی قطار سریع‌السیر تهران- اصفهان و توسعه فرودگاه شهید بهشتی اصفهان از جمله مسائل مهم و کلیدی بوده که اتاق در ارتباط با آن‌ها فعالیت‌های بسیار جدی انجام داده است و امیدواریم در دوره آینده با پیگیری‌های اعضای هیئت‌رئیسه اتاق بتوان سه مسئله اصلی استان اصفهان که شامل آب، قطار شهری اصفهان- تهران و توسعه فرودگاه شهید بهشتی اصفهان است، به سرانجام برسد زیرا این سه مسئله نقش بسیار مهمی در توسعه اقتصاد گردشگری استان اصفهان دارند.

رناسی در خصوص فعالیت‌های آینده اتاق بازرگانی اصفهان نیز گفت: اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی در دوره بعد باید روی سه مصوبه هیئت‌وزیران که به مسائل آب، قطار پرسرعت تهران- اصفهان و توسعه فرودگاه شهید بهشتی اختصاص دارد تکیه کنند و برای حل این مسائل اقدامات لازم را انجام دهند. یکی دیگر از مسائلی که باید در دوره بعد پیگیری شود حفظ بنگاه‌های موجود و حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط است.
نایب‌رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در پایان گفت: یکی از محوریت‌های اصلی اتاق بازرگانی در دوره بعد باید حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط باشد. یکی دیگر از مسائلی هم که باید در دوره بعد پیگیری شود مبارزه با فساداست. متأسفانه فساد در کشور ما نهادینه شده و تا زمانی که فساد ادامه دارد با بنگاه‌های کوچک و متوسط ما رشد نمی‌کنند.

ارسال نظر