حرکت استارتاپ‌های اصفهان در مدار حل مسئله تسهیل می‌شود

مدیر عامل کارخانه کسب و کار اونیکس با اشاره به اینکه در دنیای امروز همه چیز تحت ساختار‌های اداری به صورت ساختار مسئله محور شکل گرفته است و ساختار اداری جدید در دنیا بر اساس مسئله محوری است

حرکت استارتاپ‌های اصفهان در مدار حل مسئله تسهیل می‌شود

اصفهان امروز - محمد منزه | بنا به گفته مدیر عامل کارخانه کسب و کار اونیکس، راهکار و راهبرد این کارخانه کسب و کار که بر پایه حل مسئله استوار شده است و همین نقطه عطف این مجموعه است. با این رویکرد انقلابی در سیستم کارآفرینی اتفاق خواهد افتاد و استارتاپ‌ها در مسیر رفع مشکلات کشور حرکت خواهند کرد.

مهران شیخ سجادیه در آیین رسمی افتتاحیه کارخانه کسب و کار اونیکس در سیتی سنتر با اشاره به اینکه به اینکه در حال حاضر به گفته کارشناسان در دوران انباشت مسئله قرار داریم، بیان کرد: امروز در کشور با چالش‌هایی همچون بحران نظام بانکی، بودجه، صندوق‌های بازنشستگی، بیکاری، محیط زیست و منابع آبی مواجه هستیم. تلاش داریم تا انقلابی در سیستم کارآفرینی راه بیفتد و مسیر استارتاپ‌ها و کسب و کارها به سمت و سوی مسائل کشور سوق پیدا کند.

وی اضافه کرد: بررسی پژوهشگران کارخانه کسب و کار اونیکس از 100 عنوان فعالیت استارتاپی نشان می‌دهد که کم تر از 20 درصد استارتاپ‌های شکال گرفته مسئله محور هستند. با توجه به فقدان حاکم در فضای کسب وکار و استارتاپ‌ها و در راستای افزایش بهره‌برداری در سیستم کارآفرینی این کارخانه کسب و کار به تفصیل تأملی در کسب و کارها مسئله محور داشته و گفتمانی جدید به نام PBS یا در واقع problem based startups را به اکوسیتم کارآفرینی معرفی کرده است. امید است با حمایت مسئولان بتوانیم گامی پایدار در جهت حل مسائل کشور به ویژه در استان اصفهان برداریم.

مدیر عامل کارخانه کسب و کار اونیکس با اشاره به اینکه در دنیای امروز همه چیز تحت ساختار‌های اداری به صورت ساختار مسئله محور شکل گرفته است و ساختار اداری جدید در دنیا بر اساس مسئله محوری است، بیان کرد: محققان در کشور انگلیس به این نتیجه رسیده‌اند که آسیب‌های روانی و جسمانی و بحران تنهایی شهروندان از ضرر مصرف 15 نخ سیگار در روز بیشتر است و مجموع ضرر مالی که به جامعه انگلیس وارد می‌شود سالانه بالغ بر 32 میلیارد پوند است. به همین منظور دولت انگلیس وزارت تنهایی را راه‌اندازی کرده است. این تنها یک مورد از نظام اداری مسئله محور است که بیان شد، پس باید به منظور کاهش معظلات جامعه رویکرد مسئله محور را نه تنها در بخش خصوصی بلکه در بخش دولتی به کار گرفت و از آن استفاده کرد.

حل مشکلات با اعتماد به کسب و کارهای نوپا

مدیر سیتی سنتر اصفهان در این مراسم افتتاحیه بیان کرد: امید داریم با راه‌اندازی این مجموعه، جوانان از ظرفیت چنین مجموعه‌هایی در توسعه کسب و کار خود بهره ببرند تا در آینده به وسیله همین جوانان تربیت یافته بتوان زمینه اشتغال چندین هزار نفر را فراهم کرد.

مسعود صرامی با تأکید بر اینکه مسئولان ما باید به جای پشت میز نشینی و ارسال گزارش‌ به مقام مافوق، به میدان بیایند و از استارتاپ‌های این کشور حمایت کنند، تصریح کرد: اگر مسئولان و صاحبان کسب و کار‌های خصوصی به دانش و علم شرکت‌های تازه تأسیس باور و اعتماد داشته باشند مطمئنا قدم‌های بزرگی در جهت بهبود مشکلات کشور برداشته خواهد شد و بسیاری از مشکلات به دست جوانان برطرف خواهد شد.

ارتباط صنعت با دانشگاه؛ حلقه مفقوده این سال‌ها

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان در این مراسم اظهار کرد: طی سال‌های گذشته تاکنون همواره حلقه مفقوده بین دانشگاه با صنعت وجود داشته است و لازمه پیشرفت درکشور پیوند میان این دو است. مردم باید بدانند صنعت ما فقط در صنایع بزرگ خلاصه نمی‌شود؛ بلکه در حوزه‌های اجتماعی و هنر و سایر حوزه‌ها نیز می‌توان با بهره‌گیری از علم و دانش به روز به رشد اقتصادی کشور کمک کرد. در حال حاضر آگاهی لازم در خصوص عملیاتی شدن یک دانش و علم وجود ندارد و در این زمینه باید فرهنگ‌سازی شکل بگیرد.

بهزاد رضایی، راه رسیدن به موفقیت را بهره‌گیری از دانش جمعی معرفی کرد و ادامه داد: امروز به سمت تصمیم فردگرایی حرکت کرده‌ایم و منشأ بسیاری از مشکلات همین عامل است. لذا برای حل مشکلات باید از تصمیم و ایده‌پردازی جمعی استفاده کرد. کارخانه کسب و کار اونیکس به منظور ایده‌پردازی و خلاقیت در کسب و کار شکل گرفته است و می‌توان با هم‌اندیشی جوانان در این کارخانه و ایده‌پردازی آنان قدم صحیحی را در توسعه کسب و کارها و استارتاپ‌ها برداشت.

وی اضافه کرد: سیتی سنتر اصفهان اولین مرکز شکوفایی دانش و نوآوری در بخش خصوصی در اصفهان است که علاوه بر کاربرد تجاری خود توانسته با استفاده از یک تفکر خلاق و بهره‌مندی از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و راه‌اندازی دانشگاه تخصصی در مسیر توسعه کسب و کار گام بردارد.

مهدی شیخ سجادیه، رئیس کانون کارآفرینی نیز در این مراسم گفت: افتتاح این مجموعه در سالی اتفاق افتاد که با نام سال همخوانی دارد و امید به آن داریم که این مجموعه فعالیت‌های شاخصی در مسیر توسعه کسب و کار انجام خواهد داد.

به گفته رئیس کانون کارآفرینی، در سال جاری ناحیه نوآوری شهر و ساختمان در منطقه نوآوری دانشگاه اصفهان راه‌اندازی خواهد شد.

وی اذعان کرد: امروز کسب و کارهای خصوصی 60 درصد 70 درصد از انرژی خود را به منظور رفع موانع کسب و کار خود صرف می‌کنند و باید این موانع به وسیله مسئولان برطرف شود زیرا اقتصاد دانش بنیان تنها در بخش خصوصی اتفاق خواهد افتاد.

نوآوری، موتور رشد و توسعه کشورها

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با بیان اینکه نوآوری موتور رشد و توسعه کشورها محسوب می‌شود، اظهار کرد: اقتصادهایی که مبتنی بر دانش و نوآوری است، امروزه سهم بالایی از اقتصاد دارند، به طوری که در شاخص‌هایی که بانک جهانی برای سنجش توانایی اقتصادی کشورها اعلام می‌کند، «نوآوری، دانش و فناوری» از شاخص‌های کارآمدی است. مرکز نوآوری اونیکس که در سیتی‌سنتر اصفهان افتتاح می‌شود، به دنبال آن است که از ظرفیت استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان بهره ببرد و سپس با تلفیق آن در حوزه اجرا و رفع نیازهایی که بخش خصوصی و دولتی دارند، به رشد و توسعه اقتصادی کمک کند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با بیان اینکه قرار است از ایده‌ها و کسب و کارهای این حوزه حمایت شود، تصریح کرد: شهرداری اصفهان بر اساس سیاست‌گذاری مدیریت شهری، متناسب با الگوی شهر همگرا و توجه به ذی‌نفعان، توسعه زیست‌بوم نوآوری شهر و حمایت از ظرفیت‌هایی که به این مهم کمک می‌کنند را جزو سیاست‌های کلان خود قرار داده است.

ارسال نظر