بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات آغاز به کار کرد
بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات با شعار «رسانههای آزاد انسجام اجتماعی پیشرفت ملی» آغاز به کار کرد.
بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات با شعار «رسانههای آزاد انسجام اجتماعی پیشرفت ملی» آغاز به کار کرد. مراسم آغاز به کار نمایشگاه مطبوعات؛ امسال با حضور اسحاق جهانگیری (معاون اول رئیسجمهور)، حسین انتظامی (معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد) و (سیدعباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه بود. وزیر ارشاد اولین سخنران بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات بود. سیدعباس صالحی طی سخنانی با اشاره به اهمیت مطبوعات و رسانه گفت: دولت یازدهم در حوزه فرهنگ و رسانه گامهایی برداشت البته این گامها نه درخور اصحاب رسانه بلکه در حد توان و توشه دولت بود. وی ادامه داد: بعد از انقلاب اسلامی 15 هزار مجوز صادر شده است که 56 درصد از این مجوزها در دولت یازدهم بوده همین مسئله نشان میدهد که نگاه و هدف ما توسعه رسانه است و این توسعه نیز بهخوبی انجامشده است.
تولید رسانهای میخواهیم نه دلالی خبر
صالحی با اشاره به اینکه یکی از نشانههای توسعه؛ توجه به گسترش مطبوعات و تعهد دولت برای گشایش فکر و اندیشه است، افزود: دست و توان دولت محدود است اما از همه توان خود برای کمک به اهالی رسانه استفاده میکند. در ابتدای دولت یازدهم فقط تعداد 5 هزار نفر از اهالی رسانه دارای بیمه تأمین اجتماعی بودند اما امروز این آمار به 16 هزار نفر رسیده است. وی با اشاره به برنامهها و اهداف دولت دوازدهم در حوزه رسانهها، خبرگزاریها و مطبوعات گفت: اولین نکته و هدف ما این است که باید بنیه ملی رسانهها تقویت شود. اگر تا دیروز فقط غذا و سلاح رکن اصلی امنیت بود امروز رسانه نیز بهعنوان رکن سوم امنیت در دنیا ثابتشده است و جامعه بیرسانه و مهمتر از آن جامعهای که رسانه قابلاعتماد نداشته باشد در معرض تهدید است. جامعهای که اخبارش را از بیرون از کشور مطالبه کند و به رسانههای داخل کشور اعتماد نکند؛ ناامن است. لذا باید بهصورت جدی بنیه ملی رسانهها تقویت شود و موردتوجه قرار گیرد. وی بر تقویت و ارتقای کیفی رسانهها تأکید کرد و افزود: تقویت کیفی رسانهها نکتهای است که با مشارکت اهالی رسانه و حمایت دولت به وجود میآید. ما معتقدیم رسانه باید به سمت تولید حرکت کند نه اینکه به دنبال نقالی خبر و دلالی آن باشد. ما تولید رسانهای میخواهیم نه دلالی خبر و اینکه یک رسانه با تولید به حیات خود ادامه دهد. رسانه باید جایگاه اطلاعرسانی و نقد باشد نه پرخاشگری و تولید نفرت زیرا رسانه مدنی پرخاش نمیکند بلکه نقد میکند و این نقد با منطق و انصاف همراه است.
رسانهها برای جلوگیری از فساد نباید لکنت زبان داشته باشند
همچنین اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور در مراسم افتتاحیه بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات، بیان کرد: نمایشگاه مطبوعات میدان گفتگوست؛ خصوصاً در ارتباط با حوزه عمومی کشور. فرصتی است که نقش و ظرفیت رسانههای مکتوب به مردم و مسئولان بیان شود. وی گفت: نمایشگاه مطبوعات مکانی است که همه باهم در یکجا جمع شده و گفتگو میکنند. این گفتگوها بر ظرفیتهای گفتمانی کشور اضافه میکند. وی تأکید کرد: ما نباید از رسانهها دوریکنیم و با رسانه باید کار کرد؛ حتی اگر زبان نقدش تند باشد. رسانه جای گفتن و آگاهی دادن است. رسانه محل همگرایی و انسجام ملی است نه محل واگرایی. دولت وجود رسانههای مستقل، حساس، صریح و شجاع را به سود جامعه میداند. هرکس نتواند نقد رسانههای رسمی را تحمل کند، حتماً به راه خطا و اشتباه میرود. جامعه و نظام نیازمند خبرگزاری و مطبوعاتی است که مرجعیت سیاسی و اجتماعی داشته باشد. معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اهمیت امنیت شغلی اهالی رسانه گفت: مدیران مسئول و اهالی رسانه نیازمند امنیت روانی و شغلی هستند. دولت، مجلس و قوه قضاییه مهمترین وظیفهشان این است که با قانون در کنار مطبوعات باشند. وی با اشاره به نقش
توأمان رسانه و دولتمردان در توسعه کشور گفت: از همه رسانهها برای مشارکت جدی در جهت توسعه کشور انتظار همکاری داریم. ما میتوانیم باهم گفتگو کنیم و به توافق برسیم و مشکلات و چالشهای پیش رویمان را برطرف کنیم. ما نیاز داریم چرخهای اقتصادیمان سریعتر بچرخد و باید بیش از ۱۲ درصد رشد سالانه شغل داشته باشیم. ما برای اطلاعرسانی درباره این امور به همه، به همکاری اهالی رسانه نیاز داریم. ما برای جلوگیری از فساد نیاز داریم که رسانهها پای در عرصه بگذارند و همه نهادها باید در برابر آنها پاسخگو باشند. رسانهها برای بیان بحرانها و جلوگیری از فساد، نباید لکنت زبان داشته باشند.