حوضه زایندهرود تحمل بارگذاری حتی یک لیتر آب را هم ندارد
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان گفت: حوضه زایندهرود تحمل بارگذاری جدید حتی به میزان یک لیتر آب را هم ندارد و تحت هیچ شرایطی نباید بارگذاری جدیدی در حوزههای شرب، صنعت، توسعه کشاورزی صورت گیرد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان گفت: حوضه زایندهرود تحمل بارگذاری جدید حتی به میزان یک لیتر آب را هم ندارد و تحت هیچ شرایطی نباید بارگذاری جدیدی در حوزههای شرب، صنعت، توسعه کشاورزی صورت گیرد.
حسن ساسانی در گفتوگو با ایسنا ؛ در خصوص اعتراض دوباره کشاورزان اصفهانی به اجرای طرح انتقال آب بن-بروجن، اظهار کرد: کشاورزان اصفهانی علاوه بر اعتراض با طرح انتقال آب بن-بروجن خواستار انتقال آب برای کشت پاییزه هستند.
وی افزود: مطابق سال 95 از اصفهان به تهران پیشنهاد داده شد که در صورت بارشهای مطلوب در حوضه زایندهرود یک دوره آب برای کشت پاییزه به کشاورزان شرق اصفهان تحویل داده شود که این موضوع در سال آبی جاری نیز باید بررسی شود.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان در خصوص گلایه کشاورزان اصفهان نسبت به اجرای طرح بن- بروجن و اینکه مطابق مصوبه 9 مادهای نباید بارگذاری جدیدی در حوضه زایندهرود صورت گیرد، گفت: این طرح مطابق تصمیم هیئت دولت در حال اجراست و شاید به نوعی مغایر با مصوبه 9 مادهای است، اما این طرح در سطح کلان و وزارت نیرو پیگیری میشود و ارتباطی به اصفهان ندارد.
وی در پاسخ به این سؤال که در شرایط فعلی آیا زایندهرود توان بارگذاری جدیدی دارد یا خیر، تصریح کرد: این حوضه تحمل بارگذاری جدید حتی به میزان یک لیتر آب را هم ندارد و تحت هیچ شرایطی نباید بارگذاری جدیدی در حوزه شرب، صنعت، توسعه کشاورزی صورت گیرد و در صورت تداوم بارگذاریهای جدید شاید برای همیشه زایندهرود را از دست دهیم.
ساسانی در خصوص تعرض دوباره کشاورزان اصفهانی به خط لوله انتقال آب به یزد، گفت: بهطورقطع اینگونه تعرضها به خط لوله انتقال یزد هیچ مشکلی را از کشاورزان حل نخواهد کرد.
وی با بیان اینکه لوله انتقال آب به یزد ساعت 19 بعدازظهر گذشته (سهشنبه) دوباره وارد مدار بهرهبرداری قرار گرفت، اظهار کرد: آبی که تحویل یزد میشود تنها برای شرب است با این وجود به دلیل بحران در تأمین آب شرب در اصفهان، سال گذشته آب انتقالی به یزد حدود 20 درصد کاهش یافت و این کاهش همچنان ادامه دارد،
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان بابیان اینکه در حال حاضر ذخیره سد زایندهرود 145 میلیون مترمکعب است، تأکید کرد: متأسفانه در بالادست و حوضه کوهرنگ هیچ بارش مؤثر نداشتیم و بارشهای اصفهان نیز تأثیری در ذخیره سد زایندهرود نداشته و تنها بین یک و نیم تا دو میلیمتر بارش ثبت شده است که موجب جاری شدن روان آب نمیشود.