دستورالعمل سفر هوشمند اعلام شد
دستورالعمل بهداشتی سفر هوشمند(سفر همراه سلامت)اعلام شد در این دستورالعمل برای هریک از بخشهای مرتبط با سفر مواردی که باید توسط مدیران تأسیسات گردشگری و گردشگران رعایت شود، ذکر شدهاست.
به گزارش مهر، در دستورالعمل سفر همراه سلامت یا همان سفر هوشمند که توسط معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی تهیه و تدوین شده، بر سلامت کارکنان و گردشگران همچنین رعایت موارد بهداشتی در تأسیسات گردشگری،؛ مراکز اقامتی، رستورانها و … تاکید شده است.
در این دستورالعمل که در ۱۲ ماده و یک تبصره به ۷ پیوست تهیه و تنظیم شده، آمده است:
نظر به ابلاغ مصوبههای اخیر ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا مبنی بر بازگشایی مسیرهای رفت و آمد بین استانها و شهرستانهای کشور، ضمن تاکید بر ضرورت پرهیز از انجام سفرهای غیرضرور، به منظور پیشگیری از شیوع بیماری کرونا و بهبود وضعیت سفرهای ضروری مردم، دستورالعمل شماره ۳ سفر هوشمند در ایام بیماری کرونا به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ میشود.
رویکرد کلی در این دستورالعمل و پروتکلهای مربوطه، انجام هوشمندانه سفر با رعایت الزامات بهداشتی و سلامت است.
مرجع و اساس تهیه ضوابط و پروتکلهای بهداشتی این دستورالعمل، راهنمای گام دوم مبارزه با کووید ۱۹ وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مراکز اقامتی و حملونقل و ملاحظات عملیاتی مدیریت بیماری کووید ۱۹ در بخش اقامتی تهیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت مورخ ۲۱ مارس ۲۰۲۰ است.
در این دستورالعمل آمده که همه فعالان زنجیره سفر موظف به رعایت پروتکلها و مقررات این دستورالعمل هستند؛ مسئولیت نظارت در سطح استانها بر عهده اداره کل استان و نظارت عالیه بر عهده حوزههای ستادی وزارت است.
در برخی از موارد این دستورالعمل که به موضوع اقلام بهداشتی پرداخته شده، بر وجود این اقلام در تأسیسات گردشگری تاکید شده است. همچنین اعلام شده که در هنگام برخورد با موارد مشکوک به بیماری در میان پرسنل از ادامه فعالیت او جلوگیری شده و بازگشت به کار منوط به ارائه گواهی سلامت از پزشک معتمد متخصص طب کار یا دیگر تخصصهای اعلام شده است.
همچنین در صورت وجود مورد مشکوک بین مسافران اقلام مورد نیاز برای بهداشت فردی در اختیار وی قرار گرفته و از طریق سامانه تلفنی بهداشت راهنمایی لازم گرفته شود.
در این پروتکل برای ایجاد فاصله ایمن بین گردشگران و کارکنان شاغل در تأسیسات گردشگری و حفاظت فردی گردشگران، پروتکل حمل و نقل زمینی و استفاده از خودروهای شخصی و خودروهای سواری بین شهری و، هواپیما، مراکز اقامتی، قطار رستوران، واحدهای پذیرایی بینراهی، موزهها و … مواردی تاکید و توصیه شده است.
در این دستورالعمل همچنین یک چک لیست نظارتی نیز برای ناظران تعیین شده تا در زمان بازدید از تأسیسات گردشگری آن را تکمیل کنند.