جادوی سریال

علاقه‌مندان به تماشای سریال‌های برتر و پرطرفدار در سال جدید میلادی انتظار تماشای سریال‌های متعدد و خوش ساختی را خواهند کشید، هرچند صنعت سریال سازی در کشورمان و محبوبیت آنها به چند سریال محدود می‌شود اما شرکت‌های فیلم‌سازی در کشورهای مختلف جهان بر روی سریال های پرطرفدارشان حساب ویژه‌ای باز کرده‌اند.

راضیه چنگیز نائین - اصفهان امروز : علاقه‌مندان به تماشای سریال‌های برتر و پرطرفدار در سال جدید میلادی انتظار تماشای سریال‌های متعدد و خوش ساختی را خواهند کشید، هرچند صنعت سریال سازی در کشورمان و محبوبیت آنها به چند سریال محدود می‌شود اما شرکت‌های فیلم‌سازی در کشورهای مختلف جهان بر روی سریال های پرطرفدارشان حساب ویژه‌ای باز کرده‌اند. امسال نیز همانند سال‌های گذشته مخاطبان بی‌شمار و علاقه‌مند به دنبال کردن سریال در سراسر جهان انتظار چند سریال پرطرفدار و جدید را می‌کشند. در کنار سریال‌هایی قدیمی که امسال فصل جدیدی از آنها ساخته می‌شود، سریال‌های جدید و تازه ساختی نیز امسال منتشر و پخش خواهد شد که پیش‌بینی می‌شود با اقبال مخاطبان روبه‌رو شوند. در ادامه نگاهی به شش سریال می‌اندازیم که امسال مخاطبان و علاقه‌مندان را جادو خواهند کرد.

فصل ششم سریال فرار از زندان

سریال فرار از زندان در بسیاری از کشورها و بویژه در میان مخاطبان ایرانی طرفداران پروپاقرص بسیاری دارد و از معدود سریال‌های مشهور جهان است که تمام فصل‌های آن با دوبله باکیفیت و جذاب در کشورمان پخش شده است. فصل پنجم این سریال سال گذشته میلادی پس از هشت سال منتشر شد که انتقادات بسیاری را برانگیخت اما هم چنان مخاطبان و طرفداران این سریال انتظار فصل جدید و باکیفیت‌تری را می‌کشیدند تا اینکه چندی پیش دومینیک پرسل، بازیگر این سریال، با انتشار متن و تصویری در صفحه اینستاگرام خود فصل ششم را تأیید کرد و کناره‌گیری ونتورت میلر از یک پروژه سینمایی نیز نشانه دیگری بود تا طرفداران فرار از زندان، آن را به ساخته‌شدن فصل ششم این سریال مربوط بدانند. این گمانه‌زنی‌ها دوام چندانی نداشت و شبکه فاکس به طور رسمی فصل ششم این سریال را تأیید کرد. مایکل تورن، رئیس بخش سرگرمی‌های فاکس، ضمن اعلام این خبر گفته که هیجان بسیار زیادی برای ادامه این سریال محبوب دارد و از طرف دیگر، فصل ششم سریال کاملاً متفاوت از آن چیزی خواهد بود که طرفداران تا به امروز دیده‌اند و این سریال، در فصل جدید حس و حال متفاوتی خواهد داشت. هرچند اطلاعات بیش‌تری در این مورد ارائه نشده و تورن فقط اعلام کرده که تمامی عوامل ساخت این سریال از ساخته‌شدن فصل ششم آن هیجان‌زده‌اند. تولید فصل ششم آغاز شده و به‌احتمال‌زیاد اواخر سال جاری میلادی شاهد پخش سری جدید سریال پرطرفدار فرار از زندان خواهیم بود.

فصل دوم سریال 13 دلیل برای اینکه

سریال «۱۳ دلیل برای اینکه» سال گذشته پخش خود را در شبکه نتفلیکس آغاز کرد و به دلیل حجم زیادی از تقاضای بینندگان، این سریال برای فصل دوم هم تمدید شد. این سریال پرطرفدار که از روی کتابی با همین نام نوشته جی اشر ساخته‌شده تمرکز آن روی شخصیت هانا بیکر (با بازی کترین لنگفور) نوجوان دبیرستانی بود که به دلایلی خودکشی کرده و از خودش نوار کاست‌هایی به‌جا گذاشت تا به مقصران خودکشی‌اش نشان دهد که رفتار‌های آنان چقدر به او ضربه زده و چگونه در خودکشی او نقش داشته‌اند.

به نظر می‌رسد که سریال داستان محدودی داشته و پتانسیل ادامه داشتن را ندارد اما نشریه ورایتی گزارش داده که این سریال با اضافه شدن تعدادی بازیگر جدید در قالب شخصیت‌هایی تازه امسال پخش خواهد شد.

فصل جدید سریال آناتومی گری

سریال پرطرفدار «آناتومی گری» امسال نیز قرار است به خاطره سازی خود ادامه داده و نسخه جدیدی از این سریال ساخته‌شده تا در سال 2018 به نمایش درآید. در سری جدید این سریال داستان درباره اتفاقاتی است که برای یک گروه آتش‌نشان بی باک و جسور می‌افتد و حواشی زندگی حرفه‌ای و شخصی آنها موضوع ادامه این سریال خواهد بود.

سریال 1-1-9

شبکه تلویزیونی فاکس امسال را با پخش یک سریال درام پزشکی جدید آغاز می‌کند که به بازگویی داستان‌های متنوع گروهی از بخش اورژانس یک بیمارستان می‌پردازد. در این سریال بازیگرانی مانند کانی بریتون، پیتر کراوس و آنجلا باسه ایفای نقش می‌کنند و پخش و انتشار این سریال آغاز شده است.

ادامه سریال قدیمی گمشده در فضا

گمشده در فضا عنوان سریال قدیمی است که در دهه 60 میلادی پخش‌شده است، شبکه نتفیلیکس قرار است امسال سریالی در ادامه این سریال محبوب ساخته و منتشر کند. این سریال داستان خانواده رابینسون را روایت می‌کند که جزو نخستین ساکنان فضا بوده و مشکلاتی برای آن‌ها پیش می‌آید. نکته جالب‌توجه درباره این سریال این است که نسخه قدیمی آن در سال‌های 1352 تا 1353 با دوبله فارسی با عنوان سریال کهکشان در کشورمان پخش ‌شده است.

سریال گذرگاه

سریال‌هایی در ژانر وحشت و با موضوع خون‌آشامی طرفداران بسیاری در جهان دارند و تعجبی ندارد که هرسال بخشی از سریال‌های جهان را این موضوع به خود اختصاص دهد. امسال نیز سریال «گذرگاه» در همین ژانر می‌تواند جایگاه خود را در میان سریال‌های پرطرفدار پیدا کند. این سریال بر اساس یک رمان سه‌گانه نوشته جاستین کرونین ساخته‌شده که داستان آزمایش‌های خطرناک و سری دولت را روایت می‌کند که به تولید خون‌آشام‌ها منتهی می‌شود. در این سریال مارک پل گوسلار و سانیا سیدنی نقش یک مأمور حکومتی و یک دختر جوان را بازی می‌کنند که در تلاش‌اند جلوی شیوع این بیماری خطرناک را بگیرند.

**-**-

ART2

فرهاد حسن‌زاده نامزد نهایی نوبل کوچک

عاطفه علیان: دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان دوم آوریل، زادروز هانس کریستین اندرسن را روز جهانی کتاب نام نهاده است و هرساله در سراسر جهان این روز جشن گرفته می‌شود. این دفتر جایزه هانس کریستین اندرسن را نیز به‌پاس خدمات این نویسنده بزرگ از سال ۱۹۵۶ به پدیدآورندگان ادبیات کودک اهدا می‌کند. امسال در دویست و سیزدهمین زادروز اندرسن فرهاد حسن‌زاده، نامزد جایزه هانس‌کریستین آندرسن شد.

حسن‌زاده در کنار نویسندگانی از فرانسه، ژاپن، نیوزیلند و سوئد نامزد معتبرترین جایزه جهانی کتاب کودک شده است.

هرساله این جایزه به نویسندگان و تصویرگران اهدا می‌شود و در فهرست تصویرگران این دوره نام ایرانی دیده نمی‌شود. گفتنی است پیش‌ازاین فرشید مثقالی در رشته تصویرگری به این جایزه دست‌یافته است.

احمدرضا احمدی و هوشنگ مرادی کرمانی هم از میان نویسندگان ایرانی، نامزدهای این جایزه بودند، اما موفق به دریافت جایزه نشدند.

هانس کریستین اندرسن نویسنده، شاعر، نمایشنامه‌نویس که شاعر ملی دانمارک و پدر افسانه‌های نو نیز نامیده می‌شود. او با آمیختن قصه‌های عامیانه با تخیل خود، ۱۶۸ افسانه نو نوشته است.

افسانه‌های او همچون جوجه اردک زشت، بلبل، لباس تازه امپراتور، درخت کاج، پری دریایی، سرباز سربیاز آثار محبوب و کلاسیک کودکان است.

هانس کریستین اندرسن در دوم آوریل ۱۸۰۵ در اودنسه دانمارک زاده شد. پدرش پینه‌دوز تنگدستی بود که برای او نمایشنامه‌هایی از ویلیام شکسپیر و لودویگ هولبرگ و قصه‌هایی همانند هزار و یک‌شب می‌خواند و مادرش با خیال‌پردازی‌هایش قوه تخیل پسرک را می‌پروراند. بازی‌های دوران کودکی او اجرای نمایش با عروسک‌هایی بود که پدر برایش می‌ساخت.

هانس کریستین پس از مرگ پدر در ۱۱ سالگی نزد خیاط و بافنده همزمان به کارآموزی پرداخت. در ۱۴ سالگی برای بازیگری در تئاتر به کپنهاگ رفت. صدای رسایش سبب شد در تئاتر رویال دانمارک پذیرفته شود اما پس از مدت کوتاهی با از دست دادن صدایش دیگر نتوانست به رویای خود دست یابد و به نویسندگی رو آورد. به همین سبب او که تا آن زمان به مدرسه نرفته بود مجبور شد به تحصیل بپردازد. هانس کریستین اندرسن نخستین داستانش را در ۲۴ سالگی نوشت و پنج سال پس‌ازآن با پشتیبانی دولت دانمارک توانست به سرزمین‌های گوناگون سفر کند. این سفرها امکان آشنایی و دیدار با نویسندگان معروفی همچون ویکتور هوگو، والتر اسکات، چارلز دیکنز، الکساندر دوما، بالزاک و برادران گریم را برای او فراهم آورد.

نخستین قصه‌های اندرسن در سال ۱۸۳۵ و نخستین ترجمه انگلیسی از قصه‌های او ۱۱ سال پس‌ازآن منتشر شدند.

هم‌اکنون قصه‌های او به ۱۵۰ زبان دنیا برگردانده شده است و از قصه‌های محبوب کودکان به شمار می‌آید. بسیاری از نویسندگان از شیوه آفرینش او الهام گرفته‌اند و بسیاری از نویسندگان نسخه‌های نویی از قصه‌های او نوشته‌اند.

برای اندرسن کاغذ وسیله‌ای برای بیان تخیلاتش بود. او بر روی کاغذ می‌نوشت، بر روی آن طراحی می‌کرد و تصاویر شگفت‌انگیزی را با برش بر روی کاغذ به وجود می‌آورد. او این کاردستی‌ها را برای سرگرم کردن دوستان و کودکانشان می‌ساخت. بین دست‌سازهای اندرسن با قصه‌های پریان ارتباط مستقیمی وجود ندارد اما او خلق این آثار را با قصه‌های شگفت انگیزش همراه می‌کرد و داستانش را با باز کردن کاغذ و شگفت‌زده کردن شنوندگانش به پایان می‌رساند.

در کپنهاگ به‌افتخار هانس کریستین اندرسن مجسمه‌ای از «پری دریایی» بر روی صخره‌ای در بندر کپنهاگ نهاده شده است.

*-*-

ART3

**زیرنویس عکس: نمایی از تمرین تئاتر مثل سوسوی فانوس آویخته که بزودی در اصفهان به روی صحنه می‌رود**

روتیتر: گفتگو با پویان عطایی، کارگردان نمایش مثل سوسوی فانوس آویخته

تیتر: جامعه در کنار خنده، به تفکر سالم هم نیاز دارد

پونه خامین: مدتی است فضای مجازی پر شده از تبلیغات نمایشی با عنوان «مثل سوسوی فانوس آویخته» با بازی حسن جویره، ابوالفضل شریفی، رحیم ملکی، آذر بهارلو و احسان شهبازی که قرار است از 11 تا 30 بهمن‌ماه سال جاری اجرا شود. در تبلیغات این نمایش بیش از همه بر دو عنوان «متفاوت» و «جنجالی» تأکید شده است. به بهانه همین متفاوت و جنجالی بودن با پویان عطایی، طراح و کارگردان مثل سوسوی فانوس آویخته به گفتگو نشستیم.

عطایی دارای مدرک حرفه‌ای کارگردانی و بازیگری تئاتر بوده و فعالیت خود را از سال 80 آغاز کرده است. او تاکنون 22 اثر صحنه‌ای و 35 کار خیابانی اجرا کرده که می‌توان به آثاری همچون ترانه‌ای برای آیدا، فانوس دریایی، مرخصی برای چند روز، شله پزان و... اشاره کرد. آخرین اثر عطایی بانام 2-1 به نفع بارسلونا، فروردین و اردیبهشت 96 در تالار هنر بر روی صحنه بود.

_ در تبلیغات مثل سوسوی فانوس آویخته، بیش از همه بر متفاوت و جنجالی بودن تأکید شده است، منظورتان از این تفاوت و جنجال چیست؟

تفاوت از این باب است که برای نخستین بار در اصفهان قرار است یک نمایش به‌صورت آپارتمانی اجرا شود. ما تابه‌حال در این شهر، اجرای آپارتمانی نداشته‌ایم و نمایش‌ها در سالن‌های شناخته‌شده مثل تالار هنر و سالن فرشچیان به روی صحنه رفته‌اند. کار ما، تجربه جدیدی است که مخاطب را به محیط آپارتمانی می‌برد و وارد لوکیشن اصلی قصه می‌کند. جنجالی بودن نمایش هم به سوژه آن بازمی‌گردد، یک سوژه خانوادگی اجتماعی تازه که برای مخاطب جذابیت دارد و او را با خود درگیر می‌کند. ما از همین حالا در کانال تلگرامی نمایشمان، پرسش‌هایی را برای اعضا مطرح می‌کنیم که او را از همین حالا با سوژه درگیر کنیم.

_ فکر می‌کنید این تفاوت و سبک اجرایی نو، چقدر در جذب مخاطب موفق باشد؟

این بحث را ما همان ابتدا با بچه‌های اجرایی نمایش هم داشتیم، در اصفهان هر اتفاقی که بخواهد برای اولین بار بیفتد، قطعا با موضع‌گیری‌هایی مواجه خواهد شد. این کار، درست مثل یک هندوانه سربسته می‌ماند که از درون آن خبر نداریم. یا برای کارمان یک اتفاق عالی رقم خواهد خورد که من معتقدم با توجه به این سبک تازه، یک محیط جدید به فضاهای اجرایی شهر اضافه خواهد شد و ساختار جدید بر ذهنیت مخاطب تأثیر خواهد گذاشت و یا نسبت به آن موضع‌گیری خواهد شد. امیدواریم این سبک، مقبول بیفتد و این حرکت ادامه‌دار باشد.

_ گویا مثل سوسوی فانوس آویخته، قبلا هم اجراشده، درست است؟

این نمایش 11 سال پیش به مدت دو ماه در تئاتر شهر تهران اجراشده و یک سال بعد نیز یک تک اجرای جشنواره‌ای توسط شریفی در اصفهان داشته است.

_ در حال حاضر جایگاه تئاتر اصفهان را نسبت به تئاتر پایتخت در چه سطحی می‌بینید؟

اصلاً قابل قیاس نیست. نه‌فقط تئاتر اصفهان که به‌طورکلی تئاتر شهرستان را نمی‌توان با پایتخت مقایسه کرد. در تهران همه‌چیز به شکل حرفه‌ای است، نوع تمرین، چیدمان بازیگران و... یک مثال ساده می‌زنم، ما در اصفهان حتی پلاتو برای تمرین نداریم، درحالی‌که در پایتخت، پلاتو برای تمرین فراوان است. حتی آنجا محل‌های تمرین متفاوتی وجود دارد، مثلاً همین اجرای آپارتمانی که ما می‌خواهیم برای نخستین بار در اصفهان تجربه کنیم، در تهران مدت‌هاست که وجود دارد و اجرا می‌شود. در پایتخت، بازیگر در هر گستره سنی موجود است اما اینجا خیر. آنجا بازیگران زیر هشت ساعت تمرین نمی‌کنند اما ما برای دو ساعت تمرین هم مشکل داریم چون بازیگرانمان به شغل‌های دیگری مشغول هستند. ما هنوز یک مجموعه تئاتر شهر نداریم، اما شهر مشهد به این مهم دست‌یافته است. تا شهری مجموعه تئاتر شهر نداشته باشد، تئاتر در آن جدی گرفته نمی‌شود و ریزش مخاطب دارد. هرچند ما در دو یا سه سال گذشته در اصفهان هم با افزایش کیفیت آثار مواجه بوده‌ایم و هم افزایش مخاطب و به نظر می‌رسد هنر نمایش در این شهر دارد پوست‌اندازی می‌کند. امیدواریم با یک مدیریت درست و صحیح این پوست‌اندازی انجام شود، چه در قالب سالن‌های نمایشی و چه در قالب خارج از سالن‌ها.

_ تئاتر اصفهان در یکی دو سال گذشته در جذب مخاطب، موفق عمل کرده است. این افزایش مخاطب را به بالا رفتن سطح کیفی آثار نسبت می‌دهید و یا به افزایش سطح سواد و آگاهی مخاطب؟

علاوه بر دو موردی که به آن اشاره کردید، مورد سومی هم وجود دارد به نام رسانه. در سال‌های گذشته رسانه‌ها و روابط عمومی‌ها، خیلی به هنر نمایش کمک کردند. فضای مجازی و روزنامه‌ها نقش به سزایی در رونق گرفتن تئاتر داشته‌اند. قدیم‌ترها ما برای آثارمان فقط یک پوستر و بروشور داشتیم که چندان هم دیده نمی‌شد. امروز علاوه بر بالا رفتن کیفیت آثار و سطح سواد و آگاهی مخاطب، روزانه در فضای مجازی حدود دو هزار نفر با کار شما درگیر می‌شوند و یا روزنامه‌ها می‌توانند برجذب مخاطب تأثیرگذار باشند. البته باید حواسمان باشد که نباید هر خوراکی را به هر قیمتی به مخاطب داد. متأسفانه یک سری از کارها هستند که می‌خواهند به هر قیمتی تماشاچی را بخندانند، اما جامعه علاوه بر خنده به تفکر سالم و اندیشیدن هم وجود دارد.

-*-**-

ART4

این باکس به‌طور ثابت هرروز کار شود**

** به‌صورت گرافیکی 12 روز تا جشنواره**

معرفی فیلم‌های سودای سیمرغ سی و ششمین جشنواره فیلم فجر:

«عرق سرد»

کارگردان: سهیل بیرقی

شانس سیمرغ: بهترین کارگردان، بهترین فیلم از نگاه مردم، بهترین بازیگر نقش اول مرد و زن برای باران کوثری و امیر جدیدی

سهیل بیرقی امسال با دومین اثر سینمایی خود بانام «عرق سرد» به تهیه‌کنندگی مهدی داوری در این دوره از جشنواره ملی فیلم فجر حضور دارد که داستان دختری را روایت می‌کند که بازیکن فوتبال است و برای ادامه فعالیت ورزشی خود با مشکل بزرگی مواجه می‌شود.

در این پروژه سینمایی بازیگرانی چون باران کوثری، امیر جدیدی، لیلی رشیدی، هدی زین‌العابدین و سحر دولتشاهی حضور دارند.

باران کوثری در این فیلم نقش یک بانوی بازیکن فوتسال را بازی می‌کند و امیر جدیدی نیز با گریمی متفاوت نقش جدیدی را ایفا کرده است.

تیزر این فیلم منتشرشده که با اسکن QR زیر می‌توانید آن را تماشا کنید.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار