برگزاری گردهمایی صنعت غذایی استان اصفهان در سطح ملی
سال گذشته مقصد صادرات محصولات غذایی استان اصفهان بیشتر به کشورهای اتحادیه اروپا، کانادا، عراق، پاکستان، ارمنستان، آذربایجان و امارات بوده و محصولاتی که طی این مدت بیشترین صادرات را داشتند شامل محصولات لبنی مثل پودر شیر خشک صنعتی، آبپنیر. خامه، کره، انواع محصولات آردی، انواع محصولات کنسروی، فراوردههای گوشتی، عسل، سایر فراوردههای قندی و مواد اولیه آن بوده است. شاید این پتانسیل به همراه توانمندیهای داخلی بزرگ استان اصفهان در حوزه صنعت غذا بهانه خوبی بود که همایشی در سطح ملی با دستاندرکاران صنعت غذای کشور به میزبانی اصفهان برگزار شود.
سال گذشته مقصد صادرات محصولات غذایی استان اصفهان بیشتر به کشورهای اتحادیه اروپا، کانادا، عراق، پاکستان، ارمنستان، آذربایجان و امارات بوده و محصولاتی که طی این مدت بیشترین صادرات را داشتند شامل محصولات لبنی مثل پودر شیر خشک صنعتی، آبپنیر. خامه، کره، انواع محصولات آردی، انواع محصولات کنسروی، فراوردههای گوشتی، عسل، سایر فراوردههای قندی و مواد اولیه آن بوده است.
شاید این پتانسیل به همراه توانمندیهای داخلی بزرگ استان اصفهان در حوزه صنعت غذا بهانه خوبی بود که همایشی در سطح ملی با دستاندرکاران صنعت غذای کشور به میزبانی اصفهان برگزار شود.
در این راستا نشستی ترتیب داده شد که طی آن معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مقرر شده است در همایشی که صنعت غذای استان اصفهان در روز شنبه 22 دیماه سال جاری برگزار میکند توانمندیها و آنچه که در این حوزه قابل ارائه است عرضه شود و نیز هماندیشی و هم فکری حوزههای مختلف درگیر را داشته باشیم.
دکتر محمود اعتباری افزود: بر اساس قانون مواد غذایی مبحث تضمین سلامت غذا بر عهده دانشگاه علوم پزشکی است و در این راستا کارگروهی در کشور زیرمجموعه وزارت بهداشت و تحت عنوان کارگروه سلامت و امنیت غذایی تشکیل شده و فعالیت دارد.
او ادامه داد: با اطمینان کامل میتوان به تولیدکنندگان صنعت غذا و فراوردههایشان اعتماد کرد چرا که بر اساس نظارت دانشگاه علوم پزشکی این فراوردهها تولید میشود و با حضور مسئول فنی که نماینده مقیم وزارت بهداشت است نیز نظارت میشود. در حقیقت فراوردهای که دارای سیب سلامت و شناسه بهداشتی سازمان غذا و دارو است به ما اطمینان میدهد که آن را با خیال راحت مصرف کنیم.
دکتر اعتباری بیان داشت: برای اینکه فراورده غذایی تهیه و در اختیار مردم قرار گیرد قطعا باید حوزههای مختلفی با یکدیگر همکاری کنند از جمله جهاد کشاورزی، دامپزشکی، سازمان صمت، سازمان محیطزیست، اداره کل استاندارد و غیره، چون غذا یک مسئله همگانی است و وظیفه همه ما است که به سلامت غذا اهمیت دهیم. ضمن اینکه از سازوکاری وجود دارد که طبق آن نظارتهای مقطعی با مراجعه به واحدهای تولیدی در سطوح مختلف و سطح عرضه چه صنفی چه کارخانهای که اولویت بیشتری دارد و سلامت آن قابل تضمین است، انجام میشود.
او گفت: بسیاری از بیماریها میتواند از طریق مواد غذایی به وجود آید که با تولید سالم و بستهبندی و نظارت صحیح میتوان از آن و نیز از مرگومیر ناشی از بیماریهای غذا جلوگیری کرد. همچنین با استفاده از مواد غذایی سالم حتی میتوان بسیاری از بیماریهای غیر واگیر را پیشگیری کرد و همینطور میتوان با استفاده از آن بیماریها را درمان نیز کرد.
استان اصفهان رتبه نخست شیر خام کشور
در ادامه رئیس انجمن صنایع غذایی استان اصفهان اظهار کرد: پیش از این همایشهای متعدد سالیانه در سطح استان برگزار کردیم اما بیشتر جنبه استانی داشته است اما در همایش پیش رو بیشتر جنبه ملی مد نظر است.
مسعود بختیاری افزود: در این همایش از استان های خراسان رضوی، البرز، تهران، آذربایجان شرقی و فارس مدعوینی که همه در مسند تشکلی مسئولیت دارند و از صاحبنامان صنعت غذایی کشور هستند شرکت خواهند کرد.
او گفت: یکی از اهداف ما این است که ظرفیتها، توانمندیها و قابلیتهای استان اصفهان را به معرض نمایش گذاشته و از سوی دیگر در جمع این مسئولان مطالبات خود را مطرح کنیم.
بختیاری بیان داشت: با نگاهی به سالنامه آماری 1402 جهاد کشاورزی و سالنامه آماری مرکز آمار بخش صنعت استان اصفهان خواهیم دانست چه ظرفیت و پتانسیلی در استان اصفهان وجود دارد که میتوان آن را با مدیریت صحیح از بالقوه به بالفعل تبدیل کرد.
او اظهار کرد: بر اساس منابع یادشده استان اصفهان رتبه نخست شیر خام کشور، تولید 71 هزار تن گوشت قرمز و رتبه چهارم کشور، از نظر تعداد گاوداریهای شیری و ارزش اصلاحی گاو شیری اصیل و افزایش بهره وری در گاوداریهای صنعتی رتبه نخست کشور را دارد. همچنین رتبه نخست کشوری در تعداد واحدهای مرغداری گوشتی کشور، رتبه دوم تولید گوشت مرغ کشور، با تعداد 213 واحد پرورش ماکیان به ظرفیت 2.3 میلیون قطعه در سال جایگاه نخست کشور و در زمینه تولید ماکیان در رتبه دوم کشوری است.
گفتنی است این استان در زمینه تولید عسل، پرورش ماهی و تولیدات گلخانهای نیز حائز رتبههای بالا و قابل توجه است.