جوانی داوطلبان هلال‌احمر در جاده حوادث می گذرد

در جاده‌ای در حال رانندگی یا سوار بر ماشین هستید که صحنه تصادف کنار جاده توجه تان را جلب می کند. تصویر ماشین‌های در هم مچاله شده و چند نفر مصدوم و زخمی از نظرتان می گذرد.

مینا عباسپور - اصفهان امروز : در جاده‌ای در حال رانندگی یا سوار بر ماشین هستید که صحنه تصادف کنار جاده توجه تان را جلب می کند. تصویر ماشین‌های در هم مچاله شده و چند نفر مصدوم و زخمی از نظرتان می گذرد. البته اگر بدتر از این‌هایش را ندیده باشید، اما ماشین‌های امداد و نجات هم ممکن است توجه تان را جلب کنند. آمبولانس، آتش‌نشانی و هلال‌احمر. شاید در نظر اول همه یک‌جور به نظر برسند یا شاید اصلاً دیده نشوند اما داوطلبین هلال‌احمر در امدادرسانی‌های مختلف گاهاً زودتر از پلیس، آتش‌نشانی و یا آمبولانس اورژانس به محل حادثه می‌رسند و پیش از اینکه وخامت وضعیت حادثه دیدگان دست‌وپایشان را سست کند، اقدام به نجات می‌کنند. جمعیت جوانان هلال‌احمر هرکجا نخستین درسی که می‌گیرند از خودگذشتگی است و این مهم باعث می‌شود در یاری‌رساندن به همنوعان خود از هیچ‌چیز فروگذار نکنند، حتی اگر فعالیتشان زیاد به چشم من و شما نیاید و بارها درصحنه‌های تصادف یا آتش‌سوزی و غیره مورد عتاب خانواده حادثه دیدگان قرارگرفته باشند...

محسن مؤمنی مدیرکل سازمان هلال‌احمر استان اصفهان در گفتگو با روزنامه اصفهان امروز به اقدام های اخیر این سازمان پرداخت و در مورد جزئیات امور انجام‌شده توسط جمعیت هلال حمر استان اصفهان، توضیحاتی ارائه داد که در ادامه می‌آید:

با توجه به حادثه میانمار و اعلام آمادگی سازمان هلال‌احمر استان اصفهان به‌منظور کمک‌رسانی به این حادثه دیدگان، تاکنون چه اقداماتی در این زمینه انجام‌شده و در چه قالبی بوده است ؟

وقتی این قبیل اتفاق‌ها رخ می‌دهد وظیفه ما دوچندان شده و ما وظیفه دینی خود می‌دانیم که اقدام به کمک‌رسانی داشته باشیم. سیستم هلال‌احمر به این شکل است که وقتی این شرایط اتفاق می‌افتد معمولاً فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر وارد عمل می‌شوند.

در ابتدا جمعیت مرکزمان برای کمک اعلام آمادگی می‌کند. این کمک‌رسانی از طریق صلیب سرخ کشور آسیب‌دیده اطلاع‌رسانی می‌شود. در ادامه آنها با دولت خودشان وارد مذاکره می‌شوند و بعد بر اساس شرایطی که پیش می‌آید تصمیم گرفته می‌شود که اجازه بدهند یا ندهند. در مورد میانمار این اجازه به ما داده نشد و نیروی انسانی اعزام نکردیم.

در نهایت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران پیگیری زیادی کرد چراکه بحث انسان دوستانه بود و هرجایی هم که افراد حادثه‌دیده مسلمان نباشند هلال‌احمر در کوتاهترین زمان اعلام آمادگی می‌کند چون روحیه مردم ما و فرهنگ دینی‌مان این‌طور ایجاب می‌کند. درنهایت ما اقلامی را ارسال کردیم که به اردوگاه‌ها بردند و مابقی اقلام نیز در قسمت دوم ارسال بارگیری شده است.

کدام استان‌ها بیشتر مشارکت داشتند؟

از طرف جمعیت مرکزی بیشتر اقلام زیستی می‌برند مانند چادر و اقلام غذایی که برای سیستم اردوگاهی قابل‌استفاده باشد. به ما گفتند تنها جمع‌آوری پول نقد داشته باشیم. ما هم در نماز جمعه و تجمعات مردمی صندوق گذاشتیم. مبالغی جمع‌آوری شد که به‌حساب مربوطه واریز کردیم. علاوه بر این مردم می‌توانستند به‌حساب 99999 و حساب ریالی 702070 مراجعه کنند. ما نزدیک به 700 میلیون ریال طی یک هفته جمع‌آوری کردیم. معمولاً در اینگونه اتفاق ها وقتی شرایط بدتر می‌شود اعلام می‌کنند که آمادگی داشته باشید تا تیم اعزام کنیم. در شرایط بدتر از آن کمک‌های غیر نقدی هم می‌توانیم جمع‌آوری کنیم. درمجموع نوع امدادرسانی به محل آن و اتفاقاتی که رخ‌داده است، بستگی دارد که در ادامه هماهنگی با کشور میزبان بوده و بر اساس پروتکل عمل می‌شود.

آیا درزمینه آموزش نیروهای هلال‌احمر به‌ویژه در اعزام‌های بین‌المللی، تأکیدی بر تسلط افراد به زبان انگلیسی نیز هست؟

الزامی ندارد که ما به زبان انگلیسی تسلط داشته باشیم ولی خیلی خوب است که این کار انجام شود. تاکنون چندین دوره زبان انگلیسی در اصفهان برگزارشده است، خیلی از افراد در مجموعه ما تسلط نیز به زبان انگلیسی تسلط دارند.

ضمن اینکه درزمینه آموزش‌های امداد و نجات، یکی از وظیفه‌هایی که دولت بر عهده ما گذاشته، آموزش است و ما طرحی داریم به اسم طرح دادرس یا دانش‌آموز آماده در روزهای سخت. ما با آموزش‌وپرورش هماهنگ می‌کنیم و برای مهدهای کودک طرح غنچه‌های هلال راداریم که به زبان کودکانه خودشان با بعضی از مفاهیم آشنا می‌شوند.

در سطح دانشگاه و حوزه‌های علمیه نیز نزدیک به 350 نفر از طلبه‌هایی که در مدارس حوزه در حال تحصیل هستند برای اینکه به کانون طلاب ما بپیوندند و آموزش‌های امداد و نجات را یاد بگیرند اعلام آمادگی کرده‌اند. دانش آموزان، دانشجویان و کانون‌های روستایی قشرهای مختلف مورد آموزش ما هستند.

در حال حاضر آمار داوطلبانی که در سال جدید اضافه‌شده‌اند چقدر است؟

حدود 110 هزار نفر عضو داوطلب در استان اصفهان داریم که امروز بیش از 30 هزار نفر فعال هستند. از ابتدای سال یعنی در شش ماه نخست بیشتر از هزار و 500 نفر داوطلب جدید اضافه‌شده‌اند.

ما تقریباً در کشور در خیلی از موارد در مقام نخست هستیم به‌عنوان‌مثال ما بیشترین شهدای جمعیت هلال‌احمر را داریم. در بحث میزبانی‌ها هم در سال گذشته بیش از 15 دوره برگزاری داشتیم. ضمن اینکه بیشترین کمک برای میانمار را استان ما جمع‌آوری کرد.

به تازگی برای کمک به دو خواهر مبتلا به بیماری پروانه درخواست کمک داشتید. این قبیل کمک‌هایتان به چه شکل است؟

ما با خیلی از این موارد سروکار و مراجعه‌کننده داریم. در حال حاضر سیستم درمانی طرح تحول سلامت، 6% از هزینه درمان را دریافت می‌کند. بعضی‌ها در پرداخت همین 6% هم دچار مشکل هستند که به ما مراجعه می‌کنند و ما در حد توان به ایشان خدمات ارائه می‌دهیم یا به خیران معرفی‌شان می‌کنیم.

یاری‌خواهی برای این دو خواهر چقدر بازخورد داشت؟

در طرح التیام، بیماران و خیرین شناسایی‌شده و به یکدیگر معرفی می‌شوند. ما پزشکان داوطلب زیادی داریم و خودشان اعلام آمادگی می‌کنند که به نیازمندان کمک کنند. به‌تازگی یک اکیپ دندان‌پزشک داشتیم که 27 نفر بودند و با وسایل مصرفی خودشان به روستاها می‌رفتند تا کمک کنند. اکیپ دیگری هم شامل متخصص ارتوپد، متخصص پوست، داخلی و عفونی و غیره بود که به مدت یک هفته به نقطه صفر مرزی سیستان و بلوچستان اعزام شدند.

ما در استان 40 پایگاه در سطح جاده‌ها داریم و کسانی که آنجا کار می‌کنند داوطلبانه جذب‌شده‌اند. ما صرفاً یک هزینه رفت‌وآمد به اینها می‌دهیم اما در حقیقت وقت خودشان را داوطلبانه در این پایگاه‌ها می‌گذرانند. این جوان‌ها بهترین لحظات عمرشان را مصرف این کار می‌کنند. خیلی از مردم ما چگونگی فعالیت‌های انسان دوستانه را نمی‌دانند درحالی‌که پایه و اساس این اقدامات داوطلبانه است. مرکز EOC که نزدیکترین پایگاه را به اتفاقات و حوادث منتقل می‌کند نیز به‌صورت داوطلبانه است. افرادی که داوطلب می‌شوند حس همنوع دوستی دارند.

ارسال نظر