چیزی به اسم «فساد سیستمی» در کشور وجود ندارد

دادستان کل کشور با بیان اینکه سیستم فاسد نداریم، گفت: بسیاری از مدیران و مسئولان عالی کشور پاک دست هستند، دشمن به دنبال این است که در جامعه القا کند نظام دچار فساد شده و بنده اعلام می‌کنم فساد سیستمی نداریم.

دادستان کل کشور با بیان اینکه سیستم فاسد نداریم، گفت: بسیاری از مدیران و مسئولان عالی کشور پاک دست هستند، دشمن به دنبال این است که در جامعه القا کند نظام دچار فساد شده و بنده اعلام می‌کنم فساد سیستمی نداریم.
به گزارش تسنیم حجت الاسلام و المسلمین محمد جعفر منتظری پیش از ظهر امروز در آئین تکریم و معارفه دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اصفهان اظهار داشت: اصفهان شهر شهیدان بزرگ، نامی و نامدار و بزرگانی همچون شهید بهشتی، فرماندهان و شهید حججی است یکی از شهدای پرافتخاری که الگویی برای جوانان شد. همه ما مدیون این شهدا و امام شهدا هستیم که نوری را برای ما باز کردند و از خداوند خالصانه می‌خواهیم به ما توفیق دهد که بتوانیم در این راه باشیم و پاسدارانی برای خون این عزیزان باشیم.

وی با قدردانی از زحمات 32 ساله حسن رحیمی که در خدمت در دستگاه قضایی داشته و 4 سال در سنگر دادستان مرکز استان اصفهان قدردانی کرد و گفت: دادستان جدید با اصرار بنده این مسئولیت را پذیرفتند، در بین دادستان‌های سراسر کشور که حدود 370 تا 380 دادستان است اصفهانی در همه آن‌ها سرآمد است به این دلیل که از قضات عالی دیوان عالی کشور هستند.

دادستان کشور افزود: من می‌دانم که جایگاه قاضی دیوان عالی کشور و کسی که وارد عرصه دادستانی می‌شود قابل مقایسه نیست، دادستان نسبت به جایگاهی که دارد قاضی پا به رکابی است که باید در صحنه حضور داشته باشد، انصافا اصفهان اقتضای چنین دادستانی را هم دارد، باید جایگاه اصفهان را در هر عرصه‌ای لحاظ کنیم.

وی با بیان اینکه کارها باید با برنامه پیش برود، اظهار داشت: اگر کار با برنامه نباشد انسان زحمت می‌کشد اما به نتیجه مطلوب دست پیدا نمی‌کند، دادستان جدید برای کارهایشان به طور قطع برنامه‌ریزی دارند، همه می‌دانید با تصویب آیین دادرسی کیفری مصوب سال 92 وظایف دادستان‌ها فراتر رفت و دامنه آن گستردگی پیدا کرد.

امنیت مهم‌ترین عنصر پیشرفت یک کشور است

منتظری با بیان اینکه وظایف و مسئولیت‌های دادستان در سیستم قضایی امروز کشور ما وظائف سنگین و بزرگی است، خاطرنشان کرد: ایجاد امنیت برای کشور و برای مردم از هر مسئله‌ای مهم‌تر است، اگر امنیت نداشته باشیم، اقتصاد، فرهنگ و آسایش مردم تخت تاثیر قرار می‌گیرد. آموزشگاه‌های ما تحت لوای امنیت می‌توانند به وظایف خودشان جامه عمل بپوشانند، اگر ناامنی در کشور وجود داشته باشد استاد نمی‌تواند تدریس کند، صنعت گر صنعتی ندارد، کشاورزی هم دیگر محصولی ندارد.

وی با بیان اینکه امنیت مهم ترین و بالاترین عنصری است که پیشرفت کشور مرهون آن است، گفت: ما گوشه کوچکی از تلاش دستگاه‌های امنیتی را در 31 شهریور در حادثه اهواز شاهد بودیم. این عناصر خبیث و خود فروخته داعش که هدف اصلی تشکیل این‌ها ایران بود چگونه زن و بچه را به

شهادت رساندند. رژیم صهیونیستی با پول سعودی و امارات این افراد را آموزش دادند و هدفشان ایران بود، اما ایران بیدار بود و اجازه نداد دشمن خون خوار به مرزها برسند.

داعش را پس از شکست در عراق و سوریه به افغانستان بردند

دادستان کشور افزود: این ها به دنبال این بودند که داعش را با هدف نابودی ایران برپا کنند، زمانی که در عراق و سوریه شکست خوردند عناصری از آن‌ها را به افغانسان برده و آن‌ها را پرورش می‌دهند، اگر مسئولان امنیتی و قضایی ما غفلت کنند حادثه‌ای مانند اهواز را پیش می‌آورد، خوشبختانه اشراف اطلاعاتی نیروهای اطلاعاتی ما بر این ها دارند.

وی تصریح کرد: از شورای عالی امنیت ملی که نگاه می کنیم هماهنگی لازم است و امنیت قابل توجه و تقدیری است و مردم باید از این نعمت الهی شاکر باشند، کشورهای اطراف را مشاهده می‌کنید که ناامنی چه بلایی سر آنها آورده است.

منتظری بیان کرد: دادستان مرکز استان تعامل و هماهنگی را با نیروهای انتظامی، سپاه پاسداران و نیروهای اطلاعاتی باید داشته باشد، هیچ یک از این نیروها بدون یکدیگر نمی‌توانند اقدام کنند، این 4 دستگاهی که مسئولیت ایجاد امنیت کشور را دارند از سر تا ذیل هماهنگی و هم افزایی را دارند و اگر هم گاهی مشکلی پیش آید بلافاصله در مرکز حل می‌کنیم.

دادستان‌ها باید نسبت به مسائل به روز و آگاه باشند

وی با بیان اینکه دیدگاه دادستان‌ها نسبت به مسائل باید به روز باشد، گفت: دادستان مانند یک قاضی نشسته یک دادگاه نیست، دادستان وظیفه دارد که در صحنه حضور داشته باشد. در صحنه‌های سیاسی عضو است و باید مسائل سیاسی را تجزیه و تحلیل کند، از زمانی که در دادستانی کل کشور آمدم تاکید کردم کلاس‌های آموزش سیاسی برای دادستان‌ها گذاشته شود.

‌دادستان کشور اظهار داشت: یکی از نکاتی که بسیار تاکید داشته و دنبال کرده‌ام، بحث حقوق عامه است، ما در سراسر کشور در این رابطه مشکلاتی داریم که دامنه بسیار وسیعی دارد، دادستان‌ها را در حقوق عامه آموزش دادیم، دادستان‌ها وظیفه دارند حقوق عامه را دنبال کنند.

وی افزود: تجاوز به منابع ملی و تجاوز به حاشیه رودخانه‌ها و رد شهر مصادیق فراوانی دارد که باید در نظر گرفته شود. هر جایی که حق عمومی مردم مطرح می شود دادستان باید حضور داشته و دفاع کند.

منتظری با اشاره به اینکه اگر تعدی و تجاوز در این مسئله شد دادستان وظفه پیگیری دارد، ادامه داد: اگر می‌تواند در دادسرا حل کند و اگر نمی‌تواند پرونده تشکیل داده و به دادگاه ارجاع دهد. با حضور ریاست قوه قضاییه و استفاده از منابع علمی حوزه و دانشگاه دستور العملی را آماده کرده‌ایم و امیدواریم در 2 ماه آینده به نتیجه برسد، این دستورالعمل در حقوق عامه و دفاع از حقوق عمومی موثر است.

فساد سیستمی نداریم، بسیاری از مدیران ما پاک دست هستند

وی در ادامه گفت: مسئله دیگری که بسیار مهم می‌دانم بحث نظارت است، نظارت هم بر دورن و هم بر بیرون خودمان هم در درون دستگاه‌ها و هم نسبت به دیگر دستگاه‌ها داشته باشیم. مدعی العموم در هرجایی که حق عموم مطرح می‌شود باید حاضر باشد، دادستان و قاضی به دلیل جایگاه رفیعی که دارد آن چنان باید مبرای از هر گونه اتهامی باشد که با جرات بتواند وارد عرصه هر فسادی بشود و با هر فاسد و مفسدی برخورد کند.

دادستان کشور تصریح کرد: یکی از مشکلات در جامعه این است که می‌خواهیم با دستمال آلوده شیشه آلوده را پاک کنیم که امکان پذیر نیست، ما فساد سیستمی نداریم، فساد سیستمی عبارت است از اینکه سیستم ادرای کشور از ابتدا تا انتها به دنبال فساد باشند، نمونه اعلای آن را در رژیم شاه دیده‌ایم که همه به دنبال فساد بوده‌اند، ما سیستم فاسدی نداریم و بسیاری از مدیران و مسئولان عالی کشور پاک دست هستند، دشمن به دنبال این است که در جامعه القا کند نظام دچار فساد شده و بنده اعلام می‌کنم فساد سیستمی نداریم و اگر فسادی هم می‌بینیم به دلیل ضعف ایمان و یا اشتباه فرد است.

وی با بیان اینکه یکی از وظایف دادستان‌ها این است که با فساد در سطح ارادت به صورت جدی مقابله کنند، گفت: البته در این زمینه همه مسئولان وظیفه دارند و حراست‌ها باید همکاری کنند و اگر می‌خواهیم با فساد مبارزه کنیم باید هم افزایی و هماهنگی را داشته باشیم، از مردم خواهش می‌کنیم اگر فسادی را مشاهده کردند ابلاغ کنند، سامانه‌ای راه انداخته ایم که وارد سیستم شده و هر فسادی را گزارش دهند تا ما با آن برخورد کنیم. اگر حتی از عملکرد یک قاضی و کارمند ناراضی است اگر وارد سیستم کند پیگیری می‌کنیم.

منتظری با اشاره به سخنان معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: مدیران ما در این شرایط باید مدیران با انگیزه‌ای باشند و خیانت نکنند و شرایط روز را درک کنند و اگر کسی خیانت کرد مهر خیانت بزنیم، این حرف معاون رئیس جمهور است، ما حرف را قبول داریم که شرایط امروز می‌طلبد که مدیران انگیزه داشته باشند و خیانت نکنند و اگر چنین اتفاقی رخ داد مهر خیانت زده و به مردم معرفی کنیم.

وی با بیان این سئوال که چند نفر از این مدیران خائن را به دستگاه قضا معرفی کرده‌اید و چرا معرفی نمی‌کنید، خاطر نشان کرد: رئیس دیوان محاسبات در یک مصاحبه تلوزیونی در ارتباط با مسائل اقتصادی و ارز گفته‌اند در دی ماه سال گذشته بررسی‌ها و کارهای کارشناسی انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم برخی از معاونان و رئیس سابق بانک مرکزی به انفصال از مدیریت رسیده‌ایم ولی حکم ابلاغ نشد. اگر این حکم قطعی بوده چرا اجرا نکردید.

دستگاه قضا با فساد و مفسد برخورد می‌کند

دادستان کشور افزود: التهابات ارزی از اوخر فروردین به وجود آمد و این حکم در دی ماه صادر شده بوده این حکم اجرا نشد تا زمانی که رئیس بانک مرکزی کنار رفت و پس از 8 ماه رئیس دیوان محاسبات این را در تلوزیون می‌گوید. من به ایشان گله می‌کنم، رئیس دیوان محاسبات کشور چرا رئیس بانک مرکزی را که محکوم به انفصال کردید اجرا نکرده‌اید. چرا خصوصی به بنده منتقل نکردید، حکمی را صادر می کنید و در قفسه می‌گذارید و پس از 8 ماه اعلام می کنید.

وی گفت: این از مسائلی است که با هیچ منطقی سازش ندارد، اگر به این نتیجه رسیدید که یک مدیر باید منفصل شود به چه حقی اجازه کار به آن در همان جا می‌دهید تا ما شاهد التهابات بیشتری در عرصه ارز باشیم.

منتظری ادامه داد: البته این‌ها دعوای درون خانوادگی است و به دشمن هیچ ربطی ندارد اما درون خانواده انتظار داریم مدیران مراقبت کنند. پس از آن گلایه می‌کنند چرا قوه قضاییه برخورد نمی‌کند، آیا درست است بگذاریم پرونده فساد تشکیل شود و بعد از آن بار قوه قضاییه را سنگین‌تر کنیم.

وی بیان کرد: مدیرکل دادگستری اصفهان بخشی از مشکلات و تنگناها را در استان اعلام کرده‌اند، این شرایط در سراسر کشور است و در تهران به مراتب بدتر است، اگر رئیس کل دادگستری مشکلات خود را نشان دهد خواهید دید که اصفهان وضعیت بسیار خوبی دارد.

منتظری افزود: در قوه قضاییه واقعا مشکلاتی داریم و بار دستگاه قضا روز به روز بیشتر می‌شود، دستگاه قضا با فساد و مفسد برخورد می‌کند.

چندین پرونده و صدها شاکی؛ نظارت مدیران و مسئولان برای رفع مشکلات

وی در ادامه با اشاره به برخی پرونده‌های متخلف گفت: از چند پرونده متخلف مثال می‌زنم؛ یکی از پرونده‌ها یک هزار و 117 خودرو وارد کرده 400 تا تحویل داده و 119 تا توقیف شده و حدود 600 خودرو مشخص نیست کجاست. پرونده دوم؛ 5 هزار و 980 خودرو را پیش فروش کرده و تا به حال 110 شاکی مراجعه کرده‌اند. پرونده سوم؛ یک مدیرعامل در یک شرکت با همکاری همسرش 8 هزار و 800 میلیارد تومان پول از مردم گرفته‌اند برای تجارت و فرار کرده‌اند، اموالی توقیفی آن‌ها تنها 260 میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: در دیگر پرونده‌ای، یک شرکت 600 شاکی دارد و 729 میلیارد از مردم پول گرفته و فرار کرده است. در پرونده دیگری کسی تحت عنوان سرمایه گذاری از مردم پول گرفته و از 100 درصد تا 400 درصد سود می‌داده که مردم را جذب کند.

دادستان کشور بیان کرد: فردی طلا فروش با همکاری همسرش از مردم تحت عنوان طلا و تجارت پول می‌گرفته که 4 هزار شاکی مراجعه و شکایت کرده‌اند، 246 میلیارد از مردم پول کلاهبرداری کرده و رفته است.

وی افزود: شرکت دیگر خودرو یک هزار 200 شاکی دارد که مال توقیف 6 میلیارد است در حالی که شکایت 12 میلیارد تومان است. شرکتی تحت عنوان گردشگری از مردم پول گرفته که 186 شاکی دارد 160 میلیارد تومان بدهی دارد.

منتظری تصریح کرد: یک بازپرس با این تعداد شاکی و کلاهبردار چه کند، مردم به حق انتظار دارند اما به مردم می‌گوییم مردم عزیز پیش از اینکه به دام این‌ها گرفتار شوید چشمتان را باز کنید ببینید با چه کسی معامله کرده‌اید، علت اینکه گرفتار پیچ و خم رسیدگی هستیم. در بحث مفاسد اخیر ارز انتظار به حق مردم و مسئولان و رهبر معظم انقلاب این بود که برخورد سریع داشته باشیم که کار سختی هم بود.

وی افزود: این پرونده‌های کلان اگر بخواهد به نتیجه برسد باید مدیران، مسئولان و دستگاه‌های اجرایی همکاری کنند و اگر مدیران ما نظارت داشته باشند مشکلات رفع می‌شود.

دادستان کشور خاطرنشان کرد: 107 شرکت لیزینگ داریم که این‌ها باید تحت نظارت بانک مرکزی باشد. اگر بانک مرکزی به درستی نظارت بر این شرکت‌های لیزینگ می‌کرد با این مشکلات مواجه نبودیم، نظارت دستگاه‌ها بسیار مهم است و مدیران باید کمک کنند، ما با وجود این مشکلات آماده هستیم و به وظایف خودمان عمل می‌کنیم، حرف ما این است که نباید اجازه داده شود افرادی که دنبال سودجویی هستند، به هدف خود برسند. خلا نباید به وجود بیاید که افراد فاسد و مفسد استفاده کرده و مردم هم دچار مشکلات بشوند که گاهی سرمایه و حاصل عمر خود را از دست بدهند.

به گزارش تسنیم، در مراسم تودیع و معارفه دادستان اصفهان از زحمات حسن رحیمی تقدیر شد و علی اصفهانی به عنوان دادستان جدید استان اصفهان معرفی شد. حکم صادق لاریجانی توسط دادستان کل کشور به دادستان جدید اصفهان اهدا شد.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار