10 خواص شگفت انگیز جگر گوسفندی؛ طبع جگر گرم است یا سرد؟

خواص جگر گوسفندی برای مردان، کم خونی، بارداری و...را به همراه مضرات، طبع، مصلح، کالری و ارزش غذایی بخوانید و به سوالات شما پاسخ می دهیم:

10 خواص شگفت انگیز جگر گوسفندی؛ طبع جگر گرم است یا سرد؟

جگر(در انگلیسی liver) یک نوع خوراک خوشمزه و مقوی برای بدن به ویژه کم خونی است  که سرشار از مواد مغذی است.در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا اطلاعاتی از خواص و مضرات، طبع و مصلح، کالری و ارزش غذایی آن را در اختیار شما قرار دهیم و به سوالات شما چون بعد از جگر چه بخوریم؟ پاسخ دهیم.

جگر چیست؟

جگر پستانداران، پرندگان و ماهی‌ها توسط انسان به عنوان خوراک استفاده می‌گردد. جگر گاو، گوساله، ورزا، مرغ، غاز، خوک و ماهی روغن در کشورهای جهان بنابر سنت‌های آشپزی‌شان، در فروشگاه‌ها و قصابی‌ها عرضه و استفاده می‌شود. جگر جانداران از منابع غذایی چون آهن، مس، ویتامین‌های گروه ب و رتینول غنی هستند.پخت جگر از راه تنوری کردن، کباب کردن، جوشاندن، تفت روغن داغ و کباب کردن شبکه‌ای انجام می‌گردد.

جگر گوسفندی (1)
عکس جگر گوسفند

طبع جگر گوسفند گرم است یا سرد؟

طبع جگر گوسفندی گرم و تر است.

مصلح جگر گوسفند

مصلح جگر گوسفند باتوجه به طبع افراد متفاوت است، افراد گرم مزاج بهتر است از گشنیز یا سرکه و افراد سرد مزاج از دارچین، زیره و نمک برای بهبود خواص استفاده کنند.

کالری جگر گوسفند

کالری جگر گوسفند در حالت تفت داده شده 220 کیلو کالری،و در حالت خام 139 کیلو کالری و در حالت پخت شده 238 کیلو کالری در 100 گرم می باشد.

ارزش غذایی جگر

 
تشکیل دهنده اصلی مقدار در100 گرم
انرژی (کالری) 139 کیلوکالری
کربوهیدرات 1.78 گرم
پروتئین 20.38 گرم
چربی 5.02 گرم
آب 71.37 گرم
کلسترول 371.00 میلی گرم
ویتامین های گوسفند، جگر خام
نام ویتامین مقدار در 100 گرم
ویتامین A 7391.00 میکروگرم
ویتامین C 4.00 میلی گرم
تیامین (B1) 0.34 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2) 3.63 میلی گرم
نیاسین (B3) 16.11 میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5) 6.13 میلی گرم
ویتامین B6 0.90 میلی گرم
فولات (B9) 230.00میکروگرم
ویتامین B12 90.05 میلی گرم
مواد معدنی گوسفند، جگر خام
نام ماده معدنی مقدار در 100 گرم
کلسیم 7.00 میلی گرم
آهن 7.37 میلی گرم
منیزیم 19.00 میلی گرم
فسفر 364.00 میلی گرم
پتاسیم 313.00 میلی گرم
سدیم 70.00 میلی گرم
روی 4.66 میلی گرم
مس 6.98 میلی گرم
منگنز 0.18 میلی گرم
سلنیم 82.40 میکروگرم
جگر گوسفندی (3)
جگر گوسفندی

10 خواص شگفت انگیز جگر گوسفندی

  1. از خواص جگر گوسفندی برای مردان می توان به  افزایش قدرت باروری اشاره کرد زیرا حاوی ویتامین آ است.

  2.  خواص جگر گوسفند برای کم خونی برای کسی پوشیده نیست زیرا حاوی اسید فولیک است که در ایجاد سلول های قرمز خون نقش اساسی دارند.

  3. از خواص جگر گوسفند در بارداری می توان برای تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش علائم تهوع صبحگاهی بهره گرفت:

  4. از  خواص جگر گوسفندی برای افزایش اسپرم و روابط جنسی بهتر می توان کمک گرفت.

  5. ویتامین ب ۱۲ موجود در جگر گوسفند نقش مهمی در تشکیل گلبول‌های قرمز،  عملکرد اعصاب، تولید DNA، بهبود خلق خو، کاهش اختلالات خواب دارد و به درمان افسردگی کمک می‌کند.

  6. مصرف جگر گوسفند به تراکم استخوان کمک کرده و مانع از پوکی استخوان می‌شود زیرا حاوی ویتامین ب 12 است.

  7. ویتامین آ موجود در جگر گوسفند به پیشگیری از پیری زودرس، تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های عفونی، تقویت بینایی، جذب مواد مغذی، رشد استخوان‌ها و باروری کمک می‌کند.

  8. جگر گوسفند منبع غنی ویتامین ب ۳ یا نیاسین است که به کاهش کلسترول خون و تری گلیسرید کمک می‌کند و مانع از بروز بیماری‌های قلبی می‌شود و تا حدودی می‌تواند خطر کلسترول بالای را کاهش دهد.

  9. کاهش آکنه‌های دردناک پوست، التهاب، خارش و قرمزی پوست یکی از خواص جگر است زیرا حاوی ویتامین نیاسین می باشد.

  10. جگر منبع غنی از ویتامین ب ۵ است که در تقویت و افزایش ضخامت مو‌ها موثر است و باعث بهبود سریعتر زخم‌ها و آبرسانی به پوست می شود.

خواص جگر گوسفندی در طب سنتی

  • درمان خستگی

  • درمان یبوست

  • درمان کم‌خونی و فقر آهن

  • تقویت سیستم ایمنی بدن

  • پیشگیری از پوکی‌استخوان

  • کمک به رشد استخوان‌ها

جگر گوسفندی (2)
جگر گوسفند

مضرات جگر گوسفندی

  •  مضرات جگر گوسفندی برای کودکان: مصرف جگر برای کودکان که زیر یک سال هستند ممنوعیت مصرف دارد.

  •  مضرات جگر گوسفندی در بارداری: خوردن جگر در بارداری برای جنین مضر است و باعث نقص‌عضو در جنین می‌شود.

  • مصرف جگر خام یا نیم‌پز خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی، مسمومیت غذایی، اسهال و استفراغ و حتی مرگ را افزایش می‌دهد.

  • مصرف جگر برای افرادی که چربی خون بالا دارند، ممنوع است.

  • مصرف بیش از حد جکر می‌تواند منجر به افزایش کلسترول شده و خطر سکته قلبی را افزایش دهد.

عوامل خطر ساز جگر

  • رنگ جگر باید کاملا یکدست و بدون رنگ سیاه باشد.

  • وجود دانه‌های سفید روی جگر نشان دهنده غیر قابل مصرف بودن جگر است.

  • ماندگاری جگر در یخچال حداکثر ۲ روز است و نباید آن را داخل فریزر نگهداری کنید

پرسش های متدوال

بعد از جگر چه بخوریم؟

در طب سنتی پس از مصرف جگر توصیه می شود که افراد گرم مزاج از گشنیز و سرکه و افراد سرد مزاج نیز از ادویه جات گرمی همچون نمک، زیره و دارچین استفاده نمایند.

نام دیگر جگر سفید چیست؟

شش یا ریه، نام دیگر جگر سفید است.

نام دیگر جگر سیاه چیست؟

کبد، نام دیگر جگر سیاه است.

جگر سیاه همان کبد است؟

اره

آیا جگر گوسفند نفاخ است؟

خیر

آیا جگر گوسفند چاق کننده است؟

خیر

آیا جگر گوسفند برای نقرس ضرر دارد؟

بله، جگر سرشار از پورین است که اسید اوریک را در بدن تشکیل می‌دهد بنابراین در صورت ابتلا به نقرس، مصرف آن محدود شود.


سخن آخر

در این مطلب اطلاعاتی از خواص و مضرات جگربا طبع و مصلح آن را آورده ایم و از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. خوشحال می شویم سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار