بهره برداری از دو پروژه بزرگ کشاورزی و برق در شهرستان شاهین شهر و میمه
طی سفر یک روزه وزیر امور اقتصادی و دارایی در استان اصفهان طرح هایی در حوزه های مختلف به مناسبت هفته دولت با حضور مسئولین استانی و شهرستانی افتتاح شد.
طی سفر یک روزه وزیر امور اقتصادی و دارایی در استان اصفهان طرح هایی در حوزه های مختلف به مناسبت هفته دولت با حضور مسئولین استانی و شهرستانی افتتاح شد.
303طرح کشاورزی استان اصفهان با سرمایه گذاری یک هزار و 610 میلیارد ریال، 154 طرح فنی مهندسی و آب و خاک، 47 طرح تولید دام، طیور و آبزیان، 50 پروژه در صنایع گیاهی، 3 طرح در صنایع کشاورزی، 48 طرح در امور عشایر و چند طرح در امور عمرانی و خدماتی در نقاط مختلف استان اصفهان به بهره برداری رسید.
گستره این طرح ها در تمامی شهرستان های استان اصفهان بود و موجب ایجاد فرصت شغلی برای 993 نفر و تثبیت اشتغال برای یکهزار و 743 نفر خواهد شد، همچنین 9 هزار و 844 خانوار نیز از این طرح ها بطور مستقیم و غیر مستقیم بهره مند می شوند.
- افتتاح دو طرح بزرگ کشاورزی و برق در شهرستان شاهین شهر و میمه
در شهرستان شاهین شهر و میمه دو طرح با عناوین «افزایش ظرفیت پست63/400 کیلوولت نیروگاه شهید محمد منتظری» و «950 هکتار آبیاری تحت فشار در مجموعه اراضی کشاورزی شرکت مکانیزه اصفهان کشت» در مورچه خورت طی مراسمی به بهره برداری رسید.
در این مراسم ها دکتر مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصاد و دارایی ضمن تاکید بر نامگذاری سال با عنوان اقتصاد مقاومتی- تولید و اشتغال گفت: اهمیت این مبحث تا حدی است که دو سال پیاپی مقام معظم رهبری روی آن تاکید دارند.
وی ادامه داد: دولت مسیر خوبی را طی کرده است به طوریکه تورم از 40 درصد نزدیک به یک رقمی شده، همچنین سهم درآمدهای غیرنفتی بیشتر از نفت شده و همه این موارد کمکی برای بهبود یافتن ادامه مسیر خواهد بود.
دکتر کرباسیان افزود: دغدغه ما در تولید کم شده است و در حال حاضر موضوع وارد شدن به بازار مصرف بررسی می شود.
کرباسیان با اشاره به جدیت دولت در کاهش نرخ سود بانکی، گفت: این تصمیم بر اساس کار کارشناسی و علمی گرفته شده است و نرخ سود بانکی بالا ضد اشتغال است و نه تنها باعث تورم نمی شود بلکه باعث کاهش تورم و اشتغال زایی خواهد شد.
وی حرکت به سمت اجرای عدالت مالیاتی با اجرای طرح جامع مالیاتی و به ویژه توجه به مالیات بر ارزش افزوده، خصوصی سازی و مردمی کردن اقتصاد، برخورد با واردات، اقتصاد مقاومتی، مبارزه با رانت خواری، بهبود مستمر فضای کسب و کار و جلب سرمایه های خارجی را از دیگر برنامه های دولت دوازدهم برشمرد.
- نقش خصوصی سازی در چابک سازی دولت
وزیر امور اقتصاد و دارایی با اشاره به نقش خصوصی سازی در چابک سازی دولت، گفت: خصوصی سازی یکی از اولویت های دولت دوازدهم است و دولت با واگذاری شرکت های خود به بخش خصوصی باید خود را کوچک کند.
دکتر کرباسیان با تاکید بر نقش مهم سرمایه گذار خارجی افزود: پس از برجام شاهد اتفاقات خوبی در کشور بودیم و باید منتظر اتفاقات خوب بعدی باشیم.
وی ادامه داد: اصفهان توانایی بالایی در اجرای پروژه ها دارد و همانطور که از توانایی های داخلی استفاده می کند باید بتواند از سرمایه گذاران خارجی نیز بهره مند شود.
وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: اگر بخواهیم به رشد 8 درصدی برسیم باید زیرساخت های مناسب برای فعالیت های صنعتی فراهم کنیم.
در این مراسم های بهره برداری که به صورت نمادین از 303 پروژه انجام شد دکتر رسول زرگرپور استاندار اصفهان اگر بر اساس طرحی که در مجلس مطرح شده است، درصدی از مالیات های اخذ شده از اصفهان به این استان باز گردد، بخشی از منابع برای توسعه استان تامین خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: به رغم اینکه اصفهان به یک استان توسعه یافته معروف شده است ولی در برخی شاخص ها از برخی استان های کمتر توسعه یافته نیز محروم تر است.
استاندار اصفهان به حجم منابع سیستم بانکی در این استان اشاره کرد و گفت: در سال 92 حجم منابع سیستم بانکی 360 هزار میلیارد ریال و مصارف آن 50 درصد بود در حالیکه امسال به رغم اینکه حجم منابع سیستم بانکی در استان 820 هزار میلیارد ریال شد، مصارف آن 92 درصد شده است که با اختصاص تسهیلات کشوری این مبلغ به 100 درصد می رسد.
- بهره برداری از یک هزار و 655 پروژه استانی در هفته دولت
وی در ادامه به طرح های بهره برداری شده طی هفته دولت در این استان اشاره کرد و گفت: در هفته دولت یک هزار و 655 پروژه با اعتبار 26 هزار و 500 میلیارد ریال در استان اصفهان به بهره برداری رسید.
وی افزود: 68 درصد سرمایه گذاری این طرح ها توسط بخش خصوصی، 24 درصد توسط بخش عمومی و هشت درصد توسط دولت انجام شده است.
وی اضافه کرد: به رغم محدودیت منابع مالی دولت، استان اصفهان طی چهار سال گذشته از کمترین منابع دولتی استفاده کرده است.
وی ادامه داد: در طول سه سال گذشته 12هزار و 500 پروژه با اعتباری بیش از 105 هزار میلیارد ریال در اصفهان سرمایه گذاری شده است که سهم 70 درصدی این سرمایه گذاری را بخش خصوصی، 20 درصد را بخش عمومی مانند شهرداری ها و تنها 10 درصد را دولت بر عهده داشته است.
استاندار اصفهان با اشاره به حجم سرمایه گذاری های انجام شده در سال جاری در این استان، اظهار داشت: تلاش شده تا روند توسعه استان اصفهان روند قابل قبولی داشته باشد.
- لزوم فراهم ساختن شرایط برای حضور سرمایه گذاران
در ادامه مراسم های بهره برداری حسینعلی حاجی نماینده مردم شهرستان شاهین شهر و میمه در مجلس شورای اسلامی از مشکلات این استان سخن گفت و تاکید کرد: امروزه سرمایه گذاران ما به لحاظ شرایط بهتر در مکان های دیگر، از این استان خارج می شوند و لازم است ما شرایط سرمایه گذاری برای آنها را فراهم کنیم.
وی افزود: تمامی شهر ها «دروازه تهران» های آبادی دارند اما در این استان، میمه و شاهین شهر با مشکلات متعددی همچون اشتغال مواجه هستند، شاهین شهر شهری مهاجر پذیر است و هر ساله با رشد 6/5 درصد جمعیت روبرو می باشد، کمک شما و تلاش ما مطمئنا در آبادی این شهرها کارساز خواهد بود.
حاجی در مراسم دوم بهره برداری گفت: در این منطقه ظرفیت خوبی به عنوان برق خورشیدی وجود دارد که نیازمند سرمایه گذاری از این استعداد می باشد.
- درصد پایین پالایشگاه و نیروگاه در جذب نیرهای بومی
وی با گلمندی از صنایع بزرگ این منطقه گفت: متاسفانه نه پالایشگاه و نه نیروگاه در جذب نیروهای بومی بسیار ضعیف عمل کرده اند و همچنین لازم است در اجرای مسئولیت های اجتماعی خود بیشتر همت کنند.
مدیر عامل شرکت برق منطقه اصفهان نیز در این مراسم گفت: صنعت برق استان سالانه به 250 میلیارد تومان سرمایه گذاری نیازمند است.
رسول موسی رضایی افزود: اگر صنعت برق به عنوان یک زیر ساخت دچار مشکل شود، سایر بخش ها نیز با مشکل مواجه خواهد شد.
وی اضافه کرد: متوسط هزینه خانوار در حوزه مخابرات و دیتا ماهانه 230 هزار تومان است در حالی که در بخش برق متوسط هر خانوار در ماه بین 15 تا 20 هزار تومان می شود.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای اصفهان خاطر نشان کرد: ارزانی قیمت انرژی و برق موجب شده به زیر ساخت های برق توجه کافی نشود.
وی خاطر نشان کرد: در حوزه جذب منابع و سرمایه گذاری خارجی دچار مشکل هستیم و نتوانسته ایم از سه منبع بانک توسعه اسلامی، توسعه آسیایی و بانک جهانی در این زمینه به خوبی استفاده کنیم.
مدیرعامل شرکت کشاورزی مکانیزه اصفهان کشت سهامی خاص که متعلق به موسسه خیریه مرحومین علی و حسین همدانیان می باشد در خصوص طرح مورد بهره برداری گفت: در این مزرعه، 150هکتار ذرت علوفه و100هکتار دانه روغنی کلزا با استفاده از شیوههای نوین آبیاری کاشته میشود.
حسن صالح عاشقآبادی افزود: شرکت مکانیزه اصفهان کشت، علاوه بر محصولات زراعی علوفهای، گوشت قرمز نیز تولید و روانه بازار داخلی میکند.
وی ادامه داد: این طرح کشاورزی برای 80نفر شغل مستقیم و240نفر شغل غیرمستقیم در مورچهخورت شهرستان شاهینشهر ایجاد کرده است.
مدیرعامل شرکت مکانیزه اصفهان کشت گفت: با استفاده از شبکه آبیاری تحتفشار، بازدهی مصرف آب کشاورزی در این شرکت، 60درصد افزایش یافته است.