حدود ۲۲ درصد مصنوعات پشت ویترین طلا فروشی ها قاچاق است

رییس اتحادیه طلا و جواهر کشور با اشاربه اینکه طبق آخرین برآوردها ١٥ تا ٢٢ درصد مصنوعاتی پشت ویترین طلافروشی ها قاچاق و غیرقانونی است، گفت: براساس آمارهای غیررسمی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن طلای ساخته شده، توسط مردم خریداری شده و در منازل آنان نگهداری می شود.

رییس اتحادیه طلا و جواهر کشور با اشاربه اینکه طبق آخرین برآوردها ١٥ تا ٢٢ درصد مصنوعاتی پشت ویترین طلافروشی ها قاچاق و غیرقانونی است، گفت: براساس آمارهای غیررسمی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن طلای ساخته شده، توسط مردم خریداری شده و در منازل آنان نگهداری می شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمد کشتی آرای در نشست خبری یازدهمین نمایشگاه بین المللی صنایع، ابزار، ماشین آلات و تولیدات فلزات گرانبها و سنگ های قیمتی، با اشاره به اینکه نمایشگاه طلای اصفهان یکی از بهترین و موفق ترین نمایشگاه ها در صنعت طلا و جواهر در کشور است.

وی با بیان اینکه نمایشگاه طلای اصفهان موجب پیشرفت صنف طلا می شود، تصریح کرد: ویژگی مهم نمایشگاه طلای اصفهان، برگزاری منظم و مرتب سالانه ان بوده به طوری که این رویداد در تقویم نمایشگاه های طلا و جواهر دنیا به ثبت رسیده است.

رییس اتحادیه طلا و جواهر کشور با بیان اینکه در سال های اولیه انقلاب و پس از آن به دلیل تحریم ها و هشت سال دفاع مقدس، صنعت طلای کشور از دنیا عقب ماند، افزود: در سال های اولیه برگزاری نمایشگاه در اصفهان و در بخش ماشین آلات، ماشین آلات و ابزار ابتدایی نمایش داده می شد اما سال به سال وضعیت بهتر و دستگاه ها و ماشین آلات به روزتر شد.

وی تاکید کرد: حضور فعالان صنف طلای کشور به سایر نمایشگاه های دنیا از جمله ترکیه، تایلند، هنگ کنگ و ... و بازدید از آنها موجب تحول و پیشرفت این صنعت شده است.

کشتی آرای با بیان اینکه شهرهای بسیاری از ایران در صنعت طلا صاحب نام و برند هستند، برند طلای اصفهان، یزد و ... متاسفانه مغفول مانده است.

وی پیرامون طلای وارداتی به کشور، گفت: ورود مصنوعات طلا به کشور ممنوع است اما هر شخصی که وارد کشور می شود می تواند تا ۱۵۰ گرم طلای دست ساز برای مصرف شخصی وارد کند.

رییس اتحادیه طلا و جواهر کشور با غیر قانونی و شوم خواندن پدیده قاچاق طلا و جواهر، ادامه داد: آمار مستند در خصوص قاچاق طلا وجود ندارد اما برآوردها و بررسی های سه سال پیاپی در ویترین طلافروشی ها نشان می دهد که به طور میانگین ۱۵ تا ۲۲ درصد مصنوعات داخل ویترین ها، به صورت غیرقانونی وارد کشور شده است.

وی تصریح کرد: طبق آخرین برآورد ستاد مبارزه با ارز و قاچاق کالا ١٥ تا ٢٢ درصد مصنوعاتی پشت ویترین ها قاچاق و غیرقانونی است.

کشتی آرای در ادامه پیرامون وضعیت مالیات بر ارزش افزوده صنف طلا و اصلاح این قانون، اظهار داشت: این قانون در دست اصلاح و تغییر است، اما بحث تغییر دولت و انتخابات وجود داشت و این دو باعث شدند تا قانون مالیات که قرار بود دو سال پیش مطرح شود به تعویق افتاد.

به گفته رییس اتحادیه طلا و جواهر کشور، پرکاری مجلس باعث شد اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده به تعویق بیفتد اما امیدواریم در ماه آینده این قضیه در کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایمنا پیرامون میزان طلای در دست مردم، گفت: براساس آمارهای غیررسمی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن طلای ساخته شده، توسط مردم خریداری شده و در منازل آنان نگهداری می شود.

کشتی آرای به وضعیت رکود و تاثیر آن بر فعالیت واحدهای تولیدی اشاره و اضافه کرد: در تهران از حدود ۲۸۵۰ واحد طلاسازی، ۸۰۰ واحد تعطیل شده اند و طبق آمار رسمی در کشور از ۳۲ هزار واحد تولیدی طلا، حدود چهار هزار واحد تعطیل شده اند.

وی به دلایل به افت قیمت طلا در چند هفته گذشته اشاره کرد و گفت: قیمت طلا طی سه هفته گذشته با افت ۱.۶ درصدی مواجه شده که این افت در مدت ۱۰ روز تا دو هفته، قابل ملاحظه است.

رییس اتحادیه طلا و جواهر کشور با اشاره به عوامل موثر در کاهش قیمت جهانی طلابیان داشت: تنش های سیاسی منطقه باعث شد میل خرید و سرمایه گذاری طلا کاهش پیدا کند، همچنین ارزش دلار در مقابل ارزهای دیگر کاهش پیدا یافت و همواره کاهش ارزش دلار باعث کاهش قیمت طلا می شود.

وی با تاکید بر اینکه شاخص های اقتصادی بسیاری در معادلات و مبادلات اقتصادی تاثیرگذار هستند، افزود: به عنوان نمونه در چند هفته گذشته، شاخص اشتغال جهانی افزایش یافته و این موضوع باعث تقویت تولید و کاهش سرمایه گذاری بر روی طلا شده است.


ارسال نظر