اینجا اصفهان است نه برق هست، نه هوا!

به‌منظور مدیریت مصرف انرژی و پیشگیری از مشکلات ناشی از غبارآلودگی هوا و همچنین افزایش دما، روز پنجشنبه هفته جاری (۲۱تیر) دستگاه‌های اداری این استان تعطیل خواهند بود. این خبر کوتاه نشان می‌دهد برای به تعطیلی کشاندن اصفهان هیچ‌ بهانه‌ای کم نداریم.

اینجا  اصفهان است نه برق هست، نه هوا!

به‌منظور مدیریت مصرف انرژی و پیشگیری از مشکلات ناشی از غبارآلودگی هوا و همچنین افزایش دما، روز پنجشنبه هفته جاری (۲۱تیر) دستگاه‌های اداری این استان تعطیل خواهند بود. این خبر کوتاه نشان می‌دهد برای به تعطیلی کشاندن اصفهان هیچ‌ بهانه‌ای کم نداریم. در روزهای گذشته هم آلودگی هوا و گردوغبار مهمان اصفهان بود و هم قطعی‌های مکرر برق خانگی، صنعتی و گرما. گویی مردم این استان و کلان‌شهر قرار نیست هیچ‌وقت از سال را بدون چالش طی کنند. چه در زمستان و پاییز و چه در فصل بهار و تابستان همیشه مشکلاتی دست‌به‌دست هم می‌دهند تا زندگی را برای مردم سخت کند. آلودگی هوا هم که به هر دلیلی مهمان سرزده نفس‌های مردم است. زمستان‌ها مازوت سوزی، دود خودروها و آلاینده‌های صنعتی و... اصفهان را به تعطیلی می‌کشاند و حالا و در اول تابستان گرما و گردوغبار.

 هنوز در ابتدای تابستان هستیم و ناترازی برق خودش را نشان داده است. در روزهایی که شدیدترین گرما را در اصفهان تجربه می‌کنیم با خاموشی‌های مداوم روبرو هستیم. 

 خاموشی‌هایی که بدون اعلام قبلی صورت می‌گیرد. در سال‌های گذشته سعی می‌شد این ناترازی‌ها دامن مصرف خانگی را نگیرد و کمتر شاهد خاموشی در این بخش بودیم و در زمان‌های اوج مصرف بار این ناترازی بر دوش صنعت و سایر بخش‌ها می‌افتاد. اما گویی امسال برای مدیریت مصرف با قطعی‌های برق در بخش خانگی هم مواجه شده‌ایم.

شاید همین عدم مدیریت در مصرف برق در بخش‌های مختلف، علت مضاعفی شده برای تعطیلی یک روز ادارات تا بلکه کمی فرصت برای تولید انرژی پیدا شود که هم بتوان برق خانگی را تأمین کرد و هم چرخ صنایع نایستد.

جدای از خسارتی که قطعی‌ها به صنایع و اقتصاد استان می‌زند، خاموشی‌های بی‌برنامه مردم را کلافه می‌کند و نسبت به وعده‌هایی که پیش‌ازاین داده می‌شد که تابستان بدون خاموشی را طی می‌کنیم دلسرد می‌کند. گویا قرار نیست دولت‌ها و دولتمردان به آنچه می‌گویند جامه عمل بپوشانند و همچنان باید مشکلات بر همان پاشنه در بچرخد.

سؤال اینجاست تا کی قرار است اصفهانی که بیشترین میزان تولید برق در کشور را دارد و نیروگاه‌هایش برای جبران ناترازی برق کشور هوا شهر را آلوده می‌کنند و نفس مردم اصفهان را تنگ، خاموشی و بی برقی را هم تحمل کند؟

کاش لااقل دولت‌ها همان‌طور که در چند دهه اخیر وعده می‌دادند برای احیای زاینده‌رود و تالاب گاوخونی اقدام مثبتی انجام داده بودند که امروز شاهد آن نباشیم که به‌خاطر خشکسالی گردوغبار از بستر رودخانه و تالاب برخیزد و برای آلودگی هوا مزید علت شود. این غول خفته تازه بیدار شده و به همین خاطر زاینده‌رود باید هرچه زودتر احیا شود تا اجازه ندهیم این ریزگردها وارد سطح شهر شود و مشکلات زیست‌محیطی و سلامتی برای مردم ایجاد کند.

اینکه چقدر می‌توان به دولت چهاردهم برای احیای زاینده‌رود و رفع این مسائل امیدوار بود؛ چه میزان دولت در اجرا و به سرانجام رساندن پروژه‌های آبی که در دولت گذشته آغاز شده مصمم خواهد بود، مسئله‌ای است که در ماه‌ها و سال‌های آینده مشخص خواهد شد. اما این را دولتمردان بدانند که برای بازگرداندن اعتماد به بخش بزرگی از مردم اصفهان و جلب نظر آنها بایستی برای رفع مشکلاتشان اقدام کنند نه اینکه دست روی دست بگذارند، فرصت‌سوزی کنند یا سکوت کنند و پاسخی به مطالبه‌های آنها نداشته باشند.

 

 

 

ارسال نظر