طبع سیرابی گرم یا سرد؟؛ 11 خواص شگفت انگیز سیرابی
در این مطلب اطلاعاتی از طبع و مصلح، خواص و مضرات، کالری و ارزش غذایی سیرابی را در اخیتار شما قرار می دهیم:
سیرابی بخشی از معده گاو و گوسفند است که هرچند بوی نامطبوعی دارد ولی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که برای درمان بیماری هایی چون کم خونی، کاهش وزن، بهبود زخم معده و...استفاده می شود.در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا شما را با خواص و مضرات سیرابی آشنا کنیم و اطلاعاتی از طبع و مصلح، کالری و ارزش غذایی آن را در اختیارتان قرار دهیم.
سیرابی چیست؟
سیرابی(به انگلیسی Sarabi) ، که به نام شکمبه هم شناخته میشود، اولین بخش از معده چندبخشی نشخوارکنندگانی مثل گاو و گوسفند است. این بخش انشعابی از مری است و گنجایشی به اندازه یک هفتم وزن بدن حیوان را دارد. سیرابی بافتی جویدنی دارد و طعمی خنثی، شبیه به جگر، دارد.
طبع سیرابی گرم یا سرد؟
طبع سیرابی گوسفند و گاو، سرد و خشک است.
مصلح سیرابی
مصلح سیرابی در طب سنتی، گلپر، مرزه، زنجبیل و دارچین است.
کالری سیرابی
کالری سیرابی در حالت پخته شده 94 کیلو کالری و در حالت خام 85 کیلو کالری در 100 گرم می باشد.
ارزش غذایی سیرابی
تشکیل دهنده اصلی | مقدار در100 گرم |
---|---|
انرژی (کالری) | 85 کیلوکالری |
پروتئین | 12.07 گرم |
چربی | 3.69 گرم |
آب | 84.16 گرم |
کلسترول | 122.00 میلی گرم |
نام ویتامین | مقدار در 100 گرم |
---|---|
ویتامین E | 0.09 میلی گرم |
ریبوفلاوین (B2) | 0.06 میلی گرم |
نیاسین (B3) | 0.88 میلی گرم |
کولین (B4) | 194.80میلی گرم |
پانتوتنیک اسید (B5) | 0.23 میلی گرم |
ویتامین B6 | 0.01 میلی گرم |
فولات (B9) | 5.00میکروگرم |
ویتامین B12 | 1.39 میلی گرم |
نام ماده معدنی | مقدار در 100 گرم |
---|---|
کلسیم | 69.00 میلی گرم |
آهن | 0.59 میلی گرم |
منیزیم | 13.00 میلی گرم |
فسفر | 64.00 میلی گرم |
پتاسیم | 67.00 میلی گرم |
سدیم | 97.00 میلی گرم |
روی | 1.42 میلی گرم |
مس | 0.07 میلی گرم |
منگنز | 0.09 میلی گرم |
سلنیم | 12.50 میکروگرم |
11 خواص شگفت انگیز سیرابی
-
از مهم ترین خواص سیرابی برای مردان می توان به افزایش میل جنسی و تقویت اسپرم اشاره کرد.
-
از خواص سیرابی برای رحم می توان به ترمیم بافت رحم و تقویت آن استفاده کرد زیرا حاوی
-
پروتئین و آمینو اسیدهای سیرابی است.همچنین، روی و سلنیوم موجود در سیرابی نقش موثری در سلامت بافتهای رحم دارند.
-
یکی از جالب ترین خواص سیرابی برای معده می توان به کاهش تحریک دستگاه گوارش و بهبود علائم زخم معده و اثنی عشر اشاره کرد زیرا سیرابی حاوی مواد مغذی مفیدی مانند پروتئین، ویتامین B12، اسید فولیک و آهن است که میتواند در افزایش سلامت دستگاه گوارش کمک کند.
-
از خواص سیرابی برای لاغری و کاهش وزن می توان استفاده کرد زیرا سرشار از اسید لینولئیک(چربی غیر اشباع) است.
-
یکی از خواص سیرابی در بارداری به کاهش تهوع می توان اشاره کرد زیرا حاوی مقادیر زیادی از ویتامین ب 6 است.
-
سیرابی حاوی آهن، مس و ویتامین B12 است که می تواند به افزایش سطح هموگلوبین و درمان کم خونی مؤثر باشد.
-
ویتامین C، ویتامین E، سلنیوم و روی در سیرابی باعث تقویت سیستم ایمنی می شود.
-
ویتامین E موجود در سیرابی به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند و میتواند در کاهش خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی، بیماریهای التهابی و برخی بیماریهای سرطانی کمک کند.
-
فیبرهای موجود در سیرابی به شکل محلول در آب هستند که به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) در بدن و در نهایت کاهش خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی کمک می کند.
-
ویتامین E، آنتیاکسیدانها، و آمینواسیدها موجود در سیرابی باعث تقویت و بهبود پوست می شوند.
مضرات سیرابی
-
مضرات سیرابی برای فشار خون: برای تهیه سیرابی و ایجاد طعم مطلوب، معمولا از نمک زیادی برای پخت آن استفاده میشود که خوردن آن برای افراد با فشار خون بالا توصیه نمی شود.
-
مضرات سیرابی برای معده: مصرف بیش از حد سیرابی ممکن است یک سری اختلالات گوارشی مانند نفخ را به همراه داشته باشد.
-
بیش از حد خوردن سیرابی ، میتواند منجر به کبد چرب شود.
-
سیرابی حاوی پتاسیم است و مصرف آن برای افرادی که به بیماریهای کلیوی و قلبی مبتلا هستند یا داروهایی مصرف میکنند که با پتاسیم تداخل دارند، مضر می باشد.
-
جویدن سیرابی برای کسانی که دندان مصنوعی یا دندانهای حساس دارند، ممکن است مشکلاتی ایجاد کند.
-
افرادی که در مصرف سیرابی زیادهروی میکنند، ممکن است در خطر ابتلا به بیماری چربی خون قرار گیرند.
-
در دوران بارداری و شیردهی بهتر است از مصرف سیرابی گوسفند خودداری کنید، مگر اینکه با متخصص مربوطه مشورت کرده باشید.